preskoči na sadržaj
Likovno i slikovno

Vremeplov - bilo nekoć u našoj školi...

Stare fotografije pronađene u arhivi naše učiteljice likovnog, akademske kiparice Roberte Weissman Nagy

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Karlović  datum: 7. 10. 2015. 00:42

Konceptualna umjetnost

učenici s profesoricomU srijedu prije proljetnih praznika, točnije 20. 3. 2013., učenici 7.a razreda OŠ Veli Vrh posjetili su s profesorom Robertom W. Nagy MSUI u našem gradu i susreli se sa pojmom konceptualne umjetnosti.

Kroz postav izložbe provela nas je Iva Gašprotić Iković, približivši učenicima pojam koncepta i pravog značenja čuvene sintagme „što je umjetnik htio teći“.

detalj s izložbe  detalj s izložbe  detalj s izložbe

Po reakciji učenika, izložba je uspjela u svojoj poruci, pruživši im i mogućnosti da i sami postanu sudionici, konzumirajući izložene radove. U petak, 8.03. ove godine u MSUI/MACI, Sv. Ivana I, u Puli, MSUI/MACI otvori je samostalnu izložbu splitskog umjetnika VEDRANA PERKOVA pod nazivom „Sad but true“. 

detalj s izložbe  detalj s izložbe  detalj s izložbe

Kustos izložbe i autor predgovora je muzejski savjetnik MSUI/MACI, Mladen Lučić. Izložbe čine djela nastala od 2010. do 2013. godine u različitim medijima (ambijenti, instalacije, skulpture, slike, plakat, objekt, video), što problematiziraju odnos individualaca prema današnjim društvenim vrijednostima. Na izložbi je predstavljeno 15 radova koji od različitih umjetničkih praksi tvore idejnu i artističku jedinstvenost.

detalj s izložbeVedran Perkov rođen je 29.10.1972. u Splitu, a 2002 godine diplomirao je slikarstvo na Accademia di Belle Arti di Brera, u klasi prof. Diega Esposita. Živi i radi u Splitu. Izlaže od 1999. godine te je sudjelovao na više od 60 skupnih, a priredio je i 16 samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Dobitnik je dviju nagrada a radovi mu se nalaze u muzejskim zbirkama u Splitu i Puli, dok mu je skulptura „Golf car“ postavljena na Zlarinu.

Vedran Perkov u Puli je bio sudionikom na sve 3 izložbe „Tu smo“, kao što je izlagao i na tematsko-problemskoj izložbi „Moderna(post)Moderna“, a njegov rad u vlasništvu MSUI/MACI I'll never get to heaven (Tra-la-la) bio je i u postavu prvog predstavljanja zbirke MSUI/MACI proteklog mjeseca.  Ovom izložbom Vedran Perkov prvi put se samostalno predstavlja pulskoj publici. 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Aleksandra Žufić  datum: 19. 4. 2013. 14:39

LJETO I JESEN U VILI MARIJI

VILLA MARIJA i učenici Velog Vrha

 

Tradicionalno, učenici naše škole posjećuju Dom za starije i nemoćne osobe u projektima kroz koje se sreću sa korisnicima Vile Marije i stvaraju zematski zadane likovne radove.

 

Izuzetan rad u kombiniranoj tehnici na temu ljeta prošle su školske godine ostvarile učenice tada 8 razreda (imena slijede:).

Ove školske godine učenice DORA RAMLJAK i NATALI VOLAREVIĆ,6. i 7. razred u slikarskoj tehnici, stvorile su rad vezan uz temu JESENI.

Rad je pejzaž  u kolorističkoj perspektivi, u bojama koje se referiraju na plodnu jesen, plodove mudrosti i zrelosti.

  :: opširnije :: 


objavio: Roberta Nađ  datum: 22. 3. 2013. 12:14

Stvaramo i poklanjamo!

Učenici 1. razreda PO Štinjan sa svojom učiteljicom Tatjanom Kadum i prof. likovne kulture Robertom  W. Nagy  započeli su mali tečaj oblikovanja gline.

Izrađivali su male zdjelice koje su oblikovali samo svojim prstima od male kugle bijele gline. Njima je to bio prvi susret s glinom. Lijepo su i marljivo radili. Kao pravi majstori. Zdjelice se suše. Kako se proces rada s glinom bude nastavljao tako ćemo dalje pisati.

Valja napomenuti da je ovo bio samo početak jer planovi su napraviti nešto mnogo složenije.

  :: opširnije :: 


objavio: Roberta Nađ  datum: 22. 3. 2013. 11:40
 


Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Pametni linkovi

Korisni linkovi
Portali
 • skole.hr

Službene stranice

Arhiva vijesti
 • Arhiva

preskoči na navigaciju