preskoči na sadržaj
vijesti

Uvođenje posebnih sigurnosnih mjera obveznog testiranja na virus SARS-CoV-2

OBAVIJEST


Od utorka 16.11.2021. godine za ulazak u prostor škole potrebno je predočiti EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju na virus SARS-CoV-2 sukladno Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 12. studenoga 2021. godine.

 

Odluka o uvođenju posebnih sigurnosnih mjera obveznosg testiranja na virus SARS-CoV-2

  :: opširnije :: 


objavio: Eda Bjelogrlić  datum: 19. 11. 2021. 12:24

Dabar 2021

Ilustracija Natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja – Dabar održano je 8. – 12. studenoga 2021. na CARNET-ovom sustavu MOOC. Ove godine je sudjelovalo 42553 učenika iz 679 osnovnih i srednjih škola u 5 starosnih kategorija. Status Zlatnog dabra osvaju učenici koji su u prvih 10% učenika svoje dobne skupine.

Ovogodišnji zlatni dabrovi iz naše škole su:

Kategorija Kilodabar (5. i 6. razred, ukupno 12724 natjecatelja):

 • Roko Bjelopera, 5.a
 • Nikola Perčić Debeljuh, 5.a
 • Liam O'Grady, 6.a
 • Arian Dravec, 5.a
 • Roko Mirković, 5.a
 • Danijel Božić, 6.b
 • Ema Martinović, 6.b

Kategorija Megadabar (7. i 8. razred, ukupno 9558 natjecatelja):

 • Aldin Velagić, 8.a
 • Amir Kugić, 8.c
 • Toni Cetina, 8.c
 • Jakov Cukon, 8.a
 • Slaven Sandić, 8.c
 • Marta Assad de Marco, 8.a
 • Marin Erdeši, 7.b
 • Jelena Galić, 8.a
 • Helena Avdić, 7.b

Čestitamo!

učenici na natjecanju

  :: opširnije :: 


objavio: Aleksandra Žufić  datum: 24. 11. 2021. 13:46

Moja knjiga

Povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, učenici 1.a, 1.b, 1.c i 1. r. PŠ Štinjan sudjelovali su u projektu Moja knjiga. Učenici su se tijekom studenog upoznali s radom školske knjižnice i korištenjem njenih usluga. Nakon edukacije koja promiče kulturu čitanja, učenici su u radioničkom dijelu projekta izradili i ilustrirali naslovnice vlastitih knjiga. Radovi učenika izloženi su u školskoj knjižnici. Projekt je realiziran u suradnji s učiteljicama prvih razreda i Stručnom službom Škole. 

Izvijestila: Patricia Percan Pamić, knjižničarka

 

Par slika s projekta možete pogledati pod ::opširnije::

  :: opširnije :: 


objavio: Aleksandra Žufić  datum: 23. 11. 2021. 09:44

Odluka o načinu izvođenja nastave od 16.11.2021. do 19.11.2021.

Odluka o načinu izvođenja nastave od 16.11.2021.

  :: opširnije :: 


objavio: Eda Bjelogrlić  datum: 16. 11. 2021. 08:17

Zlatni šahisti i šahistice

Dana 9. studenog 2021. u Poreču je održano Županijsko ekipno prvenstvo osnovnih škola u šahu. Domaćin natjecanja bila je TOŠ Bernardo Parentin, tradicionalni domaćin ovog natjecanja već dugi niz godina, ovoga puta u prostorijama sportske dvorane Žatika.

Ekipa naše škole ponovno je bila vrlo konkurentna i motivirana za odličan rezultat. U muškoj konkurenciji bilo je neizvjesno do samoga kraja, i tek nam je pobjeda u posljednjem meču protiv OŠ Vladimira Nazora Rovinj, drugoplasiranih na prvenstvu, osigurala prvo mjesto. Treće mjesto pripalo je ekipi OŠ Vidikovac Pula.

U ženskoj konkurenciji cure su imale nešto laganiji posao i pobjedama u svim mečevima izborile prvo mjesto, ispred ekipa OŠ Jure Filipovića Barban i TOŠ Bernardo Parentin.

Dvostruku zlatnu krunu osvojili su: Mihael Ilić, Leona Liverić, Gabrijela Kurtović, Rafael Assad de Marco, Rea Katia Cinkopan, Ana Mišan, Ema Ukotić, Marta Assad de Marco, Loris Cinkopan i Ivan Kamenčić. Voditeljica ekipa na natjecanju bila je profesorica Martina Mahić.

Za Poreč nas vežu brojne lijepe uspomene. U pet godina postojanja školske šahovske grupe i početka sudjelovanja na šahovskim natjecanjima, na županijskim prvenstvima dečki su osvojili dva zlata i tri srebra, dok su cure bile zlatne pet godina zaredom. Usprkos odlascima brojnih odličnih igrača u srednju školu i povremenim smjenama generacija, još su brojnije one mlađe generacije, koje jedva čekaju ući u konkurenciju za ekipu škole.

A sada…pripreme za Državno!

  :: opširnije :: 


objavio: GORAN BANOVAC  datum: 9. 11. 2021. 21:50

Odluka o načinu izvođenja nastave od 8.11.2021.

/Odluka ravnateljice o načinu izvođenja nastave od 8.11.2021. godine  na dalje

  :: opširnije :: 


objavio: Eda Bjelogrlić  datum: 5. 11. 2021. 13:46

Odluka o načinu izvođenja nastave 4.11.2021. i 5.11.2021.

Odluka ravnateljice o načinu odvijanja nastave 

  :: opširnije :: 


objavio: Eda Bjelogrlić  datum: 5. 11. 2021. 13:35

Održano 1. kolo MAT lige

U četvrtak, 7. listopada 2021. godine, održano je 1. kolo (jesensko) natjecanja pod nazivom MAT liga u organizaciji obrta za poduku MAT vlasnice Maje Zelčić. Natjecanje se provodi kroz četiri kola tijekom školske godine (jesensko, zimsko, proljetno i ljetno kolo). Namijenjeno je učenicima od 2. do 8. razreda i odvija se u parovima. Ciljevi natjecanja su: popularizacija matematike, podizanja motivacije učenika i njihovih mentora te poticanje zajedništva i timskoga rada.

U 1. kolu sudjelovala su: 3 para 4.a razreda, 2 para 6.b i 6.c razreda i 2 para 8.b razreda.

U parovima su bili sljedeći učenici:

 

PAROVI

RAZRED

1.

Leona Liverić i Niko Bulić

4.a

2.

Eva Babić i Šimun Gortan

4.a

3.

Melani Chiavalon i Mihael Ilić

4.a

4.

Ana Mišan i Daniel Božić

6.c i 6.b

5.

Rea Katia Cinkopan i Ema Ukotić

6.c

6.

Martina Brgić i Paulina Puh

8.b

7.

Lea Elezović i Katarina Lena Ilić

8.b

 

Učenike su za natjecanje spremale mentorice: Tatjana Kadum, Katarina Taškovska i Ena Pacenti.

 

Izvijestila: Tatjana Kadum

  :: opširnije :: 


objavio: Aleksandra Žufić  datum: 12. 10. 2021. 14:14

Županijsko natjecanje 4. razreda u graničaru

U petak, 8.10.2021. u Rovinju je održano Županijsko natjecanje u graničaru za učenike 4.-ih razreda.

Našu školu predstavljala je ekipa 4.a razreda.

Na natjecanje je pristupilo 15 ekipa iz cijele Istre. Natjecanje se odvijalo u 4 skupine gdje su odigrane po 3 utakmice u skupini. U našoj skupini smo 2. i nismo stekli mogućnost za razigravanje za medalju.

Nakon održanog natjecanja učenici u pratnji učiteljice i pomoćnice u nastavi prošetali su i upoznali su se s gradom Rovinjem. Spojeno je sportsko natjecanje i mali izlet.

Zadovoljni i veseli vratili su se kućama.

Izvijestila: Tatjana Kadum

  :: opširnije :: 


objavio: Aleksandra Žufić  datum: 11. 10. 2021. 12:24

Županijsko prvenstvo 3. razreda u graničaru

Dana 6.10.2021. u porečkoj dvorani Žatika održano je Županijsko prvenstvo školskih sportskih društava za treće razrede u graničaru. Sudjelovalo je 16 ekipa, a našu školu predstavljali su 3.b razred i 3. razred naše Područne škole Štinjan u pratnji učiteljica Elene Škrinjar- Konović i Mateje Brodarič Grgić. Obje ekipe pokazale su odličnu igru, a učenici i učenice 3.b razreda u veoma napetoj završnici osvojili su 3. mjesto.

 

Fotografije pogledajte u foto-galeriji

Izvijestila: Elena Škrinjar-Konović

  :: opširnije :: 


objavio: Aleksandra Žufić  datum: 10. 10. 2021. 14:29

Dan otvorenih vrata

Dan otvorenih vrata je vrijeme kad roditelji mogu uživo porazgovarati s predmetnim učiteljima.

Iznimno ovaj mjesec to će se održati 12. 10. 2021. (drugi utorak u mjesecu, umjesto prvi), u terminu od 17:30 do 18:30.

Zbog epidemioloških razloga, nužno je da roditelji najave mailom svoj dolazak određenom učitelju, te da dobiju termin za dolazak.

  :: opširnije :: 


objavio: Aleksandra Žufić  datum: 1. 10. 2021. 13:59

Peace Field Project

logo projektaU OŠ Veli Vrh Pula održan je 16. rujna projekt Peace Field Projects. To je projekt koji omogućuje djeci i lokalnoj zajednici da saznaju više o svojoj povijesti i baštini sudjelujući u sveobuhvatnom programu aktivnosti koji kulminira obilježavanjem događaja na kojem će školsko igralište biti određeno kao Polje mira (Peace Field). Projekt je povezan s događajima vezanim uz Božićno primirje koje se dogodilo u vrijeme Božića 1914. godine za vrijeme Prvoga svjetskoga rata kada su vojnici Njemačke i Velike Britanije na zapadnom bojištu kratkotrajno prekinuli sukob kako bi se susreli  na "ničijoj zemlji".

Projekt se fokusira na sudbine istarskih učitelja koji su unovačeni i poslani na bojište, uglavnom u Galiciju. Mnogo ih je i nastradalo. Među njima je bio i Ivan Šorić, učitelj u OŠ Veli Vrh, koji je poginuo na istočnom bojištu u listopadu 1914. godine. Istre se sjetio i na ratištu te je Istri i Družbi sv. Ćirila i Metoda ostavio svu imovinu: Za Istru je živio, bio je učitelj djece na družbinoj školi i pred smrt sjeti se Istre, sjeti se družbe sv. Ćirila i Metoda i zapisa joj - iza smrti majke - imovinu svoju. Još se u pismu oprašta od prijatelja svojih ovim riječima: Budite mi zdravi i veseli, a ne zaboravite našu bijednu i siromašnu Istru.
 
 U sklopu projekta obilježen i početak suvremenog školovanja na hrvatskom jeziku na Velom Vrhu jer se u 39. broju Naše sloge, koji je izdan 25. rujna 1913. godine, spominje da je 16. rujna te godine otvorena nova narodna škola Veli Vrh te ispred škole odamo počast našem preminulom učitelju Ivanu Šoriću.
 
Nakon obilježavanja na sportskom terenu Tivoli odigrane su nogometne utakmice između OŠ Veli Vrh Pula, OŠ Fran Krsto Frankopan Krk – PŠ Baška i NK Veli Vrh čiji je klub i partner OŠ Veli Vrh Pula u navedenom projektu.
 
Izvijestio: prof. Igor Jovanović
 
 
Fotografije s događanja pogledajte u Foto-galeriji
  :: opširnije :: 


objavio: Aleksandra Žufić  datum: 20. 9. 2021. 18:26

Obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana u četvrtim razredima

Dana 10. rujna 2021. godine učenici četvrtih razreda OŠ Veli Vrh Pula obilježili su Hrvatski olimpijski dan sportskom štafetom. Hrvatski olimpijski dan (HOD) služi za razvijanje i promicanje važnosti bavljenja sportskom aktivnošću kao i načela izvrsnosti u svakom području te za promicanje i razvijanje sportskog duha, razumijevanja, mira i solidarnosti među ljudima.

Veselo sportsko druženje odvijalo se pridržavajući se aktualnih epidemioloških mjera. Noseći bijele majice učenici su simbolizirali "zastavu prijateljstva" – univerzalnog olimpijskog simbola prijateljstva, mira i poštene igre.

Nakon kratkog uvodnog o samim početcima olimpijskih igara te pripremnog zagrijavanja, učenici su bili spremni za natjecanje. Natjecao se razred protiv razreda u kategorijama: dječaci i djevojčice. Završetkom natjecanja proglasili su se pobjednici i nagradili medaljama.

Rezultati natjecanja po kategorijama:
 dječaci: 1. mjesto – 4. a, 2. mjesto – 4. c, 3. mjesto – 4. b;
 djevojčice: 1. mjesto – 4. a, 2. mjesto – 4. b, 3. mjesto – 4. c.

Čestitke svim natjecateljima na: trudu, zalaganju i pozitivnom sportskom duhu.

Slike pogledajte u foto-galeriji.


Učitelji:
Tatjana Kadum (4.a)
Lorena Maletić (4.b)
Alen Klančar (4.c)

  :: opširnije :: 


objavio: Aleksandra Žufić  datum: 20. 9. 2021. 09:29

Zahvala

Ilustracija čišćenja školeUčenici i djelatnici OŠ Veli Vrh Pula od srca zahvaljuju djelatnicima Herculanee na očišćenom i uređenom školskom dvorištu prije početka nove školske godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Aleksandra Žufić  datum: 10. 9. 2021. 20:04

SUBVENCIJA UČEŠĆA U CIJENI ŠKOLSKE MARENDE I PRODUŽENOG BORAVKA U ŠK. GOD. 2021./2022. ZA UČENIKE KOJI IMAJU PREBIVALIŠTE NA PODRUČJU GRADA PULE

Na temelju stavka 2. članka 20. Odluke o socijalnoj skrbi Grada Pule („Službene novine“ Grada Pule br. 17/14.,3/15, 14/15, 13/16, 2/17 , 12/19, 19/19) pravo na subvenciju učešća u cijeni školske marende u OŠ Veli Vrh Pula  u 40% -tnom iznosu, sukladno članku 19. stavak 2. Odluke o socijalnoj skrbi ostvaruju korisnici prava na doplatak za djecu .

Dokumentacija koju je potrebno dostaviti školi  po stjecanju statusa:

 • Rješenje na ostvarivanje prava na doplatak za djecu izdano  u 2021. godini
 • Zahtjev za subvenciju učešća Grada Pule u cijeni školske marende 2021./2022. se nalazi na poveznici: http://os-veli-vrh-pu.skole.hr/_kolska_kuhinja

Na temelju članka 22. Odluke o socijalnoj skrbi Grada Pule („Službene novine“ Grada Pule br. 17/14.,3/15, 14/15, 13/16, 2/17 , 12/19, 19/19) pravo na subvenciju učešća u cijeni produženog boravka u OŠ Veli Vrh  Pula,  u 25% -tnom iznosu, sukladno članku 21. Odluke o socijalnoj skrbi ostvaruju korisnici prava na doplatak za djecu .

Dokumentacija koju je potrebno dostaviti školi  po stjecanju statusa:

 • Rješenje na ostvarivanje prava na doplatak za djecu izdano  u 2021. godini
 • Zahtjev za subvenciju učešća Grada Pule u cijeni produženog boravka 2021./2022. se nalazi na poveznici:

http://os-veli-vrh-pu.skole.hr/_kolska_kuhinja

Napomena: Na Zahtjevu se navode sva djeca koja koriste usluge školske marende ili produženog boravka sukladno Rješenju o ostvarivanje prava na doplatak za djecu izdano  u 2021. godini.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Eda Bjelogrlić  datum: 9. 9. 2021. 10:46

GRAD VODNJAN - Odluka o socijalnoj skrbi Grada Vodnjan-Dignano

Poštovani,

Temeljem Odluke o socijalnoj skrbi Grada Vodnjan-Dignano (˝Službene novine Grada Vodnjan-Dignano˝ broj 06/15 i 04/20) subvencioniraju se troškovi školskih marendi učenicima osnovnih škola s područja Grada Vodnjan-Dignano u školskoj 2021./2022. godini.

Visina subvencije troškova školskih marendi ovisi o socijalnoj kategoriji kojoj pripada učenik, odnosno subvencionira se:

 1. 30% cijene marende za djecu čiji je roditelj invalid domovinskog rata, a koji nije u radnom odnosu,
 2. 50% cijene marende za djecu čiji roditelj prima dječji doplatak,
 3. 50% cijene marende za djecu samohranih roditelja,
 4. 100% cijene marende za učenike koji udovoljavaju sljedećim kriterijima:
 • da su redovno upisani u tekuću školsku godinu, da nemaju preko 10 neopravdanih sati u prethodnoj školskoj godini, te da ne ponavljaju razred.
 • da imaju prebivalište na području Grada  najmanje tri godine,
 • da imaju državljanstvo Republike Hrvatske,
 • da je roditelj korisnik zajamčene minimalne naknade, prema odredbama Zakona o socijalnoj skrbi

Za subvencije  iz stavka 1., 2. i 3., potrebna dokumentacija se dostavlja školi.

Kako bi se ostvarila subvencija iz stavka 4., potrebno je dostaviti zahtjev sa traženom dokumentacijom Gradu Vodnjan-Dignano, koji će nakon razmatranja predmetnog zahtjeva, ukoliko bude pozitivno ocjenjen, proslijediti školama Zaključak o odobrenoj subvenciji.

Kontakt za dodatne informacije:

Nensi Giachin Marsetič

Grad Vodnjan-Dignano / Citta' di Vodnjan -Dignano

Trgovačka - Via Merceria 2

52 215 VODNJAN - DIGNANO

Tel.  +385 (0)52 535 953

Fax. +385 (0)52 511 326

www.vodnjan.hr

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Eda Bjelogrlić  datum: 8. 9. 2021. 10:30

GRAD VODNJAN - Odluka o sufinanciranju troškova nabavke radnih bilježnica i ostalog školskog pribora učenicima OŠ za školsku 2021./2022. godinu

Poštovani roditelji/skrbnici,

Odlukom gradonačelnika Grada Vodnjan-Dignano, KLASA: 602-01/21-01/05 URBROJ: 2168-04-01/01-21-01 od 02. rujna 2021., odobreno je sufinanciranje troškova kupnje radnih bilježnica i ostalog školskog pribora svim učenicima koji pohađaju osnovnu školu, a imaju prebivalište na području Grada Vodnjan-Dignano.

Za učenike od 1. do 4. razreda sufinanciranje se određuje u visini od 200,00 kuna po učeniku.

Za učenike od 5. do 8. razreda sufinanciranje se određuje u visini od 400,00 kuna po učeniku.

Obrazac koji se nalazi u nastavku ispunjavju i potpisuju roditelji, te ga vraćaju razrednicima.

Odluka o sufinanciranju troškova nabavke radnih bilježnica i ostalog školskog pribora učenicima za šk.god. 2021./2022.ploa

OBRAZAC-MODULO 202021.docx

 

  :: opširnije :: 


objavio: Eda Bjelogrlić  datum: 8. 9. 2021. 10:09

Sufinanciranje produženog boravka i školske za učenike osnovnih škola s područja Općine Ližnjan-Lisignano za školsku 2021./2022. godinu

Poštovani roditelji/staratelji, 

sukladno dobivenoj  obavijesti iz općine Ližnjan-Lisignano sufinanciranje produženog boravka i školske marende za 2021./22. godinu, po odluci Načelnika općine Ližnjan-Lisignano  provodit će se po uvjetima iz prošle skolske godine, s time da ova Odluka vrijedi za cijelu školsku  2021./22. godinu.

Kontakt za dodatne informacije:

Stevan Jeličić, dipl.iur

Voditelj odsjeka za društ. djel.

OPĆINA LIŽNJAN - LISIGNANO

Ližnjan 147

HR-52204 LIŽNJAN

Tel: (052) 578 564

Fax: (052) 578 002

e-pošta: opcinaliznjan@liznjan.hr

 

  :: opširnije :: 


objavio: Eda Bjelogrlić  datum: 8. 9. 2021. 09:50

Odluka o sufinanciranju nabave drugog obrazovnog materijala za učenike osnovnih škola s područja Općine Ližnjan-Lisignano za školsku 2021./2022. godinu

Poštovani,

ovim vas putem obavještavam o donesenoj Odluci o sufinanciranju nabave drugog obrazovnog materijala za učenike osnovnih škola s područja Općine Ližnjan-Lisignano za školsku 2021./2022. godinu prema kojoj se utvrđuju uvjeti, kriteriji, visina novčane pomoći te način ostvarivanja prava iste. Za učenike nižih razreda visina novčane pomoći iznosi 400,00kn, a za učenike viših razreda osnovne škole visina novčane pomoći iznosi 600,00.

U nastavku vam prilažem internetsku poveznicu gdje se mogu pronaći dodatne informacije o uvjetima, kriterijima, načinima ostvarivanja prava, roku podnošenja zahtjeva i obrazac zahtjeva

http://liznjan.hr/index.php/584-odluka-o-sufinanciranju-nabave-drugog-obrazovnog-materijala-za-ucenike-osnovnih-skola-s-podrucja-opcine-liznjan-lisignano-za-skolsku-2021-2022-godinu(liznjan.hr)

  :: opširnije :: 


objavio: Eda Bjelogrlić  datum: 8. 9. 2021. 09:45

Obavijest o početku nastavne godine

Poštovani učenici, roditelji, skrbnici

Na početku nove nastavne godine koja započinje u ponedjeljak, 6.9.2021. želimo vam prije svega puno zdravlja, smijeha, radosti, uspjeha i dobrih ocjena.

Pripremili smo za vas nekoliko informacija za početak nastavne godine.

Učenici od 2. do 8.razreda na nastavu dolaze od 8,00 do 9,00 sati.

Učenici 2. i 4.  razreda ostaju u svojim prošlogodišnjim učionicama i ulaze s vanjske strane.

Učenici 3. razreda su u novim učionicama, gdje su prošle godine bili četvrtaši i isto ulaze s vanjske strane.

Učenici 5. razreda ulaze posljednji. Njih će ispred glavnog ulaza prozvati njihovi razrednici i odvesti u učionice. 

Učenici 6. do 8. razreda ulaze prema sljedećem rasporedu:

 •  na glavni ulaz ulaze učenici 6.b, 6.c, 7.a, 7.c,
 •  bočni ulaz od strane vrtića ulaze 6.a, 7.b, 8.a, 8.b, 8.c.

Prvi dan nastave je potrebno donijeti prazne školske torbe, ruksake kako bi preuzeli udžbenike za novu nastavnu godinu.

Također učenici od 5. do 8. razreda trebaju donijeti maskice.

Učenici 2. 3. i 4. razreda PŠ Štinjan dolaze po rasporedu:

 • 2. i 4. razred od 8,00 do 9,00 sati.
 • 3. razred od 9,00 do 10,00 sati.
  :: opširnije :: 


objavio: Eda Bjelogrlić  datum: 3. 9. 2021. 14:35

Svečani prijem prvoškolaca

Dragi roditelji i učenici,

pozivamo Vas na svečani prijem prvoškolaca u školskoj godini 2021./2022. koji će se održati u ponedjeljak, 6. rujna 2021. godine.

Ilustracija sretnih prvoškolacaPŠ Štinjan - 9:30h (školsko dvorište)

MŠ Veli Vrh – 10:30h (školsko dvorište)

Dobro nam došli!

 
  :: opširnije :: 


objavio: Aleksandra Žufić  datum: 1. 9. 2021. 17:40

Uspjesi učenika OŠ Veli Vrh Pula u školskoj godini 2020./2021

Međunarodna natjecanja:

Hippo – međunarodno natjecanje u znanju engleskog jezika:

Plasman u polufinale: Marina Bradarić,  Lea Fabijanić, Ian Gotal,  Kim Korotaj, Zinka Jean Kralj, Nika Petković,  Elin Žagrić.

Mentori: Nataša Birač Butuići, Danijela Deželjin Čuturilo, Marietta Kaić Kosanović, Doris Mejak.

U školskoj godini 2019./2020., učenica V. a razreda Kim Korotaj osvojila je u završnom natjecanju deveto mjesto.

ISF Svjetsko školsko prvenstvo u šahu

Marta Assad de Marco, 41. mjesto, Loris Cinkopan, Matija Buršić, Nikola Milovanović,  67. odnosno 85. mjesto. Mentor Goran Banovac

Nastup i nagrade na državnim natjecanjma u organizaciji AZOO i MZO

-           25. državna smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola: U kategoriji predstavljanja istraživačkih projekata  Sara Cetina ,Anđela Rajković i Rina Renier

 Projekt "Posljedice pošumljavanja Veloga Vrha" proglašen najuspješnijim u državi  pod mentorstvom  učiteljice Nataše Trenčevske. Također su nastupile i u kategoriji orijentacijsko GLOBE natjecanje.

Međužupanijsko natjecanje GLOBE škola

- Sara Cetina ,Anđela Rajković i Rina Renier osvojeno 1. mjesto u kategoriji osnovnih škola i  3. mjesto u ukupnom poretku

Županijsko natjecanja u organizaciji AZOO

Ostvareni plasman među prva tri: Ema Ukotić – osvojeno 2. mjesto iz geografije u kategoriji petih razreda  Mentor Radojka Marinković; Lara Šugar, VII. u kategoriji razreda – osvojeno 3. mjesto i Tereza Mišan, u kategoriji osmih razreda – osvojeno 3. mjesto, mentor Nataša Trenčevska

Ukupno osvojeno – državna natjecanja – jedno prvo mjesto, međužupanijsko natjecanje jedno prvo i jedno treće mjesto, županijsko natjecanje – jedno drugo i dva treća mjesta

Županijsko prvenstva u organizaciji AZOO

a)         Županijsko prvenstvo u šahu,

-           osvojeno 1. mjesto ekipno cure: Lucija Antolović, Marta Assad de Marco, Fiorella Debrevi, Mara Gortan, Ana Mišan, Ema Ukotić

-           Osvojeno 2. mjesto ekipno dečki: Rafael Assad de Marco, Matija Buršić, Loris Cinkopan, Šimun Gortan, Mihael Ilić,  Nikola Milovanović,

-     Pojedinačni poredak –  djevojčice  Fiorella Debrevi 2. mjesto

-     Pojedinačni poredak – dječaci  Nikola Milovanović 3. mjesto

Mentor šahovskih ekipa: Goran Banovac

  b) Županijsko prvenstvo u krosu

-           Djevojčice 6. razred ekipno osvojeno 2. mjesto: Rion Cossetto, Sandra Rojnić. Elena Vlašić, Anika Žagrić,

-           Djevojčice  7. razred ekipno 1. mjesto: Mia Gavrić, Lana Lovrić,  Tea Scoria, Petra Vidović.

-           Dječaci 7. razred ekipno 2. mjesto: Leon Bulešić. Jakov Cukon,  Antonio Laković, , Slaven Sandić,

Anika Žagrić – 2. mjesto - pojedinačno

Lana Lovrić – 3. mjesto - pojedinačno

Slaven Sandić – 3. mjesto -  pojedinačno                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Sportska natjecanja:

Ukupno osvojeno sedam medalja: dva prva mjesta, pet drugih mjesta i jedno treće mjesto na županijskim sportskim prvenstvima

 

Pohvale za nastupe  na državnim i ligaškim natjecanjima u organizaciji subjekata koje podržavaju AZOO i MZO

-           Atom liga : Noel Benazić, Marko Liverić, Ema Korotaj i Tereza Mišan , Luana Orbanić, (Mentori: Jelena Korenić ,Ena Pacenti, Nataša Trenčevska

-           Online natjecanje u znanju za učenike razredne nastave IZZI Kvizzi, - 4. a razred učiteljice Tine Đurišić

-           Sedmo  online kviz-natjecanje o poznavanju Hrvatskog sabora za učenike osmih razreda osnovnih škola: Mia Karaselimović Ema Korotaj, Tereza Mišan, Laura Orbanić

 Luana Orbanić Šimun Perak Mentor Igor Jovanović

-           Croatian makers liga: Daniel Sušić, Danijel Božić i Erik Subotić. Mentor: Aleksandre Žufić

-           Festival matematike: Matematika +

 3.a   Tatjana Kadum: Niko Bulić, Melani Chiavalon, Šimun Gortan, Dorijan Grubešić, Mihael Ilić, Leona Liverić

-      Festival matematike: Ekipa za 5+ 

3.a   Tatjana Kadum: Niko Bulić, Melani Chiavalon, Šimun Gortan, Dorijan Grubešić, Mihael Ilić, Leona Liverić

3.c   Alma Gerzić: Lean Guštin,, Saša Picok

4.b   Suzana Mihovilović Otović: Ivan Batel, Filip Makragić, Maria Sotlar, Marin Trišić

4.c   Alen Klančar: David Celega,, Viktor Cukon, Gabriel Fekete, Chiara Pokorn

- 12. Državno natjecanje učenika osnovnih škola iz Republike Hrvatske u poznavanju prometnih propisa – učenici pojedinačno – mentor Goran Banovac

Županijski kviz Krasna zemljo – Meraviglioso paese

-           Lana Božac i Tea Pavletić – osvojeno drugo mjesto. Mentor Igor Jovanović

 Ukupno osvojeno jedno drugo mjesto

Nastup na županijskom natjecanju:

iz fizike (Noel Benazić u kategoriji osmih razreda – osvojeno 13 mjesto, mentor Jelena Korenić;  hrvatskog jezika (Toni Cetina u kategoriji sedmih razreda – osvojeno 10 mjesto, mentor Jasna Žabčić); engleskog jezika (Petar Ivančić u kategoriji osmih razreda – osvojeno 9. mjesto, mentor Danijela Deželjin Čuturilo); geografije Ana Mišan – osvojeno 12 mjesto u kategoriji petih razreda, mentor Radojka Marinković); informatike (Ivan De Gravisi u kategoriji digitalne kompetencije 5 – osvojeno 5. mjesto; Ivan Kamenčić u kategoriji digitalne kompetencije 7. – osvojeno 7. mjesto i Tedi Leonardelli u kategoriji osnove informatike 8 – osvojeno 6. mjesto. Mentorica svoj trojici učenika bila je Aleksandra Žufić);povijesti (u kategoriji sedmih razreda Lana Božac je osvojila 13, a Tea Pavletić 8 mjesto, u kategoriji osmih razreda Luana Orbanić je osvojila 8, a Mia Karaselimović 9. mjesto. Mentor učenicama bio je Igor Jovanović).Za županijski LIK 2020./2021. predloženi su radovi četvoro učenika:  Matea Travalje, Anje Grnović i Dorije Matošević i Marte Assad de Marco iz VII.a. Mentorica učenicima je Roberta Weissman Nagy.

Dečki iz 8. razreda osvojili su ekipno 4. mjesto u krosu. Ekipu su sačinjavali: Dominik Celija, Nikola Milovanović, Matija Buršić.

 Djevojčice iz 8. razreda osvojile su ekipno 5. mjesto u krosu ekipu su sačinjavale: Majda Kajtez, Veronika Žufić, Lena Devedžić.

Mentor kros ekipa: Bernard Rovis

Ukupno međunarodna natjecanjima nastupilo  11 učenika

Ukupno državna natjecanja – nastupilo 3. učenika

Ukupno međužupanijska natjecanja – nastupilo 3. učenika

Ukupno županijska natjecanja; nastupilo 18 učenika

Ukupno županijska prvenstva (sport): nastupilo 34 učenika

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 27. 7. 2021. 13:00

Učenici naše škole nastupili na kadetskom i mlađe kadetskom prvenstvu Hrvatske

Vrlo uspješan nastup uz čak 12 osvojenih medalja imali su atletičari i atletičarke istarskih klubova na pojedinačnom mlađekadetskom i kadetskom prvenstvu Hrvatske u Čakovcu. Nastupila su sva četiri istarska kluba, porečki Maximvs, pulska Istra, Medulin i labinska Albona. Među njima bilo je i učenika naše škole. Anika Žagrić osvojila je broncu u visu, dok je Majda Kajtez osvojila je 6. mjesto na 100 prepone.

Igor Jovanović

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 19. 7. 2021. 13:12

Lijepe vijesti za našu učenicu

Lijepe vijesti za pulski sport ovih dana stižu iz ekipnih sportova. Naime, mlade odbojkašice Carla Stošić i Tina Buršić iz OK Pula, prošle su sve reprezentativne filtere i idu s reprezentacijom U-16 na Europsko prvenstvo koje se održava u Mađarskoj i Slovačkoj. Carla je učenica VIII. b razreda naše škole.

Igor Jovanović

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 16. 7. 2021. 13:11

Održano županijsko prvenstvo Istarske županije u plivanju

U Rovinju je početkom srpnja održano opće županijsko prvenstvo Istarske županije u plivanju u kojem su se natjecali plivači od početnika do seniora. Učenici naše škole vrlo su zapaženo nastupili na natjecanju i osvojili mnoge medalje.

Rezultate natjecanja možete pogledati na https://www.pk-pula.hr/uncategorized/odrzano-zupanijsko-prvenstvo-istarske-zupanije-rovinj-2-4-07-2021/ i http://www.pk-arena.hr/Novosti-Detaljno.aspx?nid=528&n=Zupanijsko-prvenstvo-Rovinj-2--4-7-2021-

Igor Jovanović

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 15. 7. 2021. 13:09

Uspjesi Filipa Batela

U Zagrebu se početkom srpnja održala međunarodna veslačka regata Croatia open 2021.  Na regati je kao član  pulske Istra nastupio i Filip Batelm VI. b i u kategoriji 4xKMA (četverac na pariće kadeti) - Vito Sardoz, Filip Peruško, Enis Reka, Filip Batel osvojio brončanu medalju.

Igor Jovanović

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 12. 7. 2021. 13:09

Udžbenici i dodatni obrazovni materijali za školsku godinu 2021./2022.

Svi udžbenici za školsku 2020./2021. godinu za obvezne i izborne predmete besplatni su za sve učenike.

Druge obrazovne materijale (radne bilježnice, likovne mape, zbirke, atlase...) nabavljaju i kupuju roditelji/staratelji.

 

Popis ostalih potrebnih dodatnih obrazovnih materijala za iduću školsku godinu:

Područna škola Štinjan:

1. razred

2. razred

3. razred

4. razred

 

Matična škola Veli Vrh:

1. razred

2. razred

3. razred

4.a i 4.b razred
4.c razred

5. razred

6. razred

7. razred

8. razred

 

  :: opširnije :: 


objavio: Aleksandra Žufić  datum: 8. 7. 2021. 12:53

ZAVRŠNICA 26. EME – Edukativne muzejske akcije na temu: Iz / Van / Red / No!

Muzej suvremene umjetnosti Istre / Museo d'arte contemporanea dell'Istria i ove se godine uključio u 26. Edukativnu muzejsku akciju (30. 04. - 30. 06. 2021.) u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva na temu – Izvanredno, oblikovanu kao raščlanjenu riječ Iz / Van / Red / No!, te je pedagoški odjel MSUI/MACI, koristeći različite aspekte i verzije pojma i stanja izvanredno, osmislio dvije teme:

TEMA 1 - NO! Plakat
TEMA 2 - IZVANREDNE VIJESTI

Prvu temu NO! Plakat predstavili su na Međunarodni dan muzeja 18. svibnja 2021., a 30.06. u znaku završnice manifestacije predstavljali rezultate teme pod nazivom IZVANREDNE VIJESTI na Facebook i Instagram kanalima MSU/MACI.

Izvanredne su vijesti u pravilu televizijske vijesti koje zvukom, slikom i porukom prenose gledateljima neki novi, prijelomni trenutak koji se dogodio neočekivano (ili očekivano), u smislu nečije smrti, elementarne nepogode, terorističkog napada ili neke slične dramatične situacije. U pravilu su to negativne vijesti koje se pripreme i pojave u neuobičajenom terminu, a često prekinu i drugu emisiju ili program u emitiranju. Sa sobom nose dramatičnost, već samim prekidom uobičajena programa, a potom i svojom najavnom špicom, dramatičnim zvukom, ozbiljnošću spikera / voditelja koji se potom pojavljuje itd. Mediji već neko vrijeme, radi gledanosti ili mode suvremenog izvještavanja plasiraju puno takvih ili sličnih vijesti. I zapravo su televizija, ali i Internet i u manjoj mjeri radio, postali "vjesnici loših vijesti". Ono što ne ide pod nazivom "izvanredne" vijesti, ide u poruke regularnih vijesti, sa naglaskom na loše događaje… ekonomske, epidemijske, političke, socijalne, vremenske… Čak i prognoze vremena, koje su nekad bile informativne, sada zazivaju "dolazeću katastrofu na horizontu".
Pitanje je, jesu li zaista okolnosti postale takve da se događaju samo loše stvari, a samim time i o njima izvještava, ili je medijski prostor sustavno "zagađen"? Takve vijesti neminovno utječu na sve nas, psihološki, sustavno i ciljano. A što ako bi situacija bila drugačija?

U prostorima Muzeja suvremene umjetnosti Istre/ Museo d'arte contemporanea dell'Istria, krajem svibnja, u suradnji sa Markom Račanom (Artimi, Pula) snimljeno je jedanaest  video uradaka u trajanju od jedne minute. Sudjelovalo je trinaest učenika/ca Osnovne škole Veli Vrh iz Pule (od 5. do 8. razreda) pod mentorstvom profesorice likovne kulture Roberta Weissman Nagy. Učenici su sami osmislili tekst i sadržaj izmišljenih, a njima pozitivnih vijesti, pa Vam ih ovom prilikom, na samom kraju održavanja Edukativne muzejske akcije predstavljamo na Facebook stranici i Instagram profilu Muzeja.

Sudjelovali su: Marta Assad De Marco, Marina Bašić, Korina Benčić, Anja Grnović, Nicole Jugovac, Ema Korotaj, Mia Makovac, Doria Matošević, Aurora Nađ, Dora Pongrac, Anđela Rajković, Rina Reiner i Matteo Travalja.

SADRŽAJ MOŽETE POGLEDATI KLIKOM NA SLJEDEĆE LINKOVE:

https://www.instagram.com/msuistre/

https://www.facebook.com/MSUIMACI

Projekt je realiziran uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 1. 7. 2021. 11:37

Veliki uspjesi Lane Rački

Učenica 6.b razreda Lana Rački od 2018. godine trenira plivanje s perajama i nastupa za Plivački klub Medulin. U narednom razdoblju osvojila je 3 prva mjesta, 1 drugo mjesto i 2 treća mjesta nastupajući na raznim natjecanjima, od kojih se ističu Prvenstvo i Kup Hrvatske u Fužinama te 6th World meeting of young finswimmers u Mađarskoj.

 

Igor Jovanović

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 30. 6. 2021. 14:27

Medalja Katarine Hrgote

Krajem lipnja u Poreču je održan međunarodni turnir u ritmickoj gimnastici pod nazivom Gala Cup. Pulske Gazele su nakon dugo izbivanja sa natjecateljske scene, uspješno predstavljale boje kluba! Na natjecanju su sudjelovale gimnastičarke iz Slovačke, Mađarske, Slovenije, Francuske i Hrvatske. Učenica naše škole Katarina Hrgota u kategoriji kadetkinja B programa osvojila je zlato u vježbi s vijačom, broncu u vježbi s obručem te je u ukupnom poretku zauzela 2. mjesto!

Igor Jovanović

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 30. 6. 2021. 13:07

Uspjeh našeg tenisača

U organizaciji TK Kvarner održan je sredinom travnja prvi turnir OP TK Kvarner iz kalendara HTS za Istru i Kvarner, odnosno djevojčice i dječake do 12 godina. Na toj smotri su nastupile igračice i igrači iz Rapca, Umaga, Lošinja te pulskih, riječkih i klubova Zagreba. Kod dječaka nastupio je i naš učenik Timothy Putinja koji je zaustavljen u četvrtfinalu natjecanja.

Igor Jovanović

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 30. 6. 2021. 13:05

Naše nogometašice pobijedile na Dalmatinko cupu

Pulske nogometašice nastavljaju nizati uspjehe gdje god zaigraju. Pionirke Istre 1961 (do 15 godina) osvojile su poznati međunarodni turnir Dalmatinko Cup u Trogiru. Pet utakmica, pet pobjeda bez primljenog gola, bile su znak superiornosti igračica koje vode treneri Nenad Glušica i Toni Burić, a koje su se u Pulu vratile sa čak četiri nagrade. Za osvojeni turnir, za najbolju igračicu (Mia Gavrić), za najboljeg strijelca (Hana Zuber - 3 gola) i najboljeg vratara (Nika Radolović). Istra 1961 je zauzela prvo mjesto u svojoj skupini sa sve tri pobjede (Savinja Celje 1:0, Posušje 5:0, Marjan 3:0) i bez primljenog gola. Potom su Puljanke u polufinalu svladale Split s 4:3 nakon jedanaesteraca (0:0), dok su u finalu ponovno bile bolje od Marjana (2:0). Pulska ekipa je na turniru nastupila u sastavu: Radolović, Ban, Crljenko, Vitasović, Faltin, Tomić, Zuber, Gavrić, Buždon, Gravkić, Lovrić, Oto, Mikatović, Kovačević, Mujanović, Cetina, Sejdić i Džanić. Iz naše su škole nastupile Sara Cetina, Mia Gavrić i Lana Lovrić.

Igor Jovanović

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 29. 6. 2021. 13:19

Sastanak Županijskog vijeća sinidikata

U našoj je školi dana 25. lipnja održano županijsko vijeće Sindikata Preporod na kojem su uz sudjelovanja desetak županijskih povjerenika iz cijele Istre, sudjelovali predsjednik sindikata Željko Stipić i pravnica sindikata Milka Rodić. Na vijeću je bilo govora o protekloj školskoj godini te o izazovima koji dolaze u narednoj godini.

Igor Jovanović

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 28. 6. 2021. 13:15

Raspored dopunskog rada

I ove godine neki učenici nisu uspjeli na vrijeme usvojiti predviđeno gradivo i za njih je organiziran dopunski rad od 25. 6. do 6. 7. 2021. prema sljedećem rasporedu (klikom na tablicu dobije se povećani prikaz):

NAPOMENA: Ukoliko neki učenik ima slobodan sat ili dva između satova koje treba pohađati, dužan je to vrijeme provesti u školskoj knjižnici.

raspored za 5. razred


raspored za 6. razred

 

raspored 7. razred

 

raspored za 8. razred

  :: opširnije :: 


objavio: Aleksandra Žufić  datum: 24. 6. 2021. 14:52

Terenska nastava učenika 3.ih razreda

Unatoč još jednoj neobičnoj nastavnoj godini trećaši su sa svojim učiteljicama realizirali terensku nastavu obilaskom Pazina. Razdijeljeni u dvije skupine u srijedu 16. lipnja Pazin su posjetili učenici 3.b i 3.c s učiteljicama Lorenom Maletić i Petrom Živković, a u četvrtak 17. lipnja 3.a i 3.pš s Tatjanom Kadum i Amidom Nesimi Omanović.

Prije polaska učenici su obišli željeznički kolodvor i utvrdili svoje znanje o prometu. Uzbuđeni i veseli poštujući epidemiološke mjere smjestili su se u vlak i sretno doputovali u Pazin. U Pazinu su posjetili Etnografski muzej, Muzej grada Pazina, Državni arhiv i Pazinčicu.

Na kraju su se zasluženo zasladili sladoledom.

Sretni i veseli vratili su se svojim kućama.

 

3.a 

 
 
3.b
 
3.c
 
3. PŠ Štinjan
  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 23. 6. 2021. 16:24

Terenska nastava 2.razreda: Kulturno- povijesne znamenitosti grada Pule

Dana 11.6.2021. učenici 2.razreda OŠ Veli Vrh išli su na terensku nastavu u grad Pulu. Posjetili su važne kulturno-povijesne znamenitosti grada Pule, te uz stručno vodstvo obišli su Arenu. Terenska nastava uspješno je realizirana uz poštivanje svih epidemioloških mjera. 

Učiteljice: 2.A Sandra Novoselić, 2.B Elena Škrinjar-Konović, 2.C Nataša Jozepović

 
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 23. 6. 2021. 15:23

Završene kvalifikacije Erste Plave lige 2021

Natjecanjima u Puli i Zagrebu završene su kvalifikacije Erste Plave lige 2021 i poznati su svi sudionici finala koje će se održati 14. rujna u Zagrebu, u sklopu Memorijala Borisa Hanžekovića. Iz OŠ Veli Vrh Pula, nastupili su:

Vortex: - 4. razred dječaci -  Viktor Vidović  6 mjesto

Bacanje kugle do 2 kg učenice, Matea Macuka – 5 mjesto

Skok u dalj 3 razred Paula Škof 14 mjesto

Skok u dalj 6 razred : 4. Sandra Rojnić, 5 Marta Chiavalon, 6. Sara Cukon 8. Nensi Kajtez

600 metara učenice 6 razred – 4. Anika Žagrić

60 metara 3 razred 6 Paula Škof

60 metara 3 razred 6 – 3. Sandra Rojnić, 4. Marta Chiavalon, 5. Sara Cukon, 6. Nensi Kajtez, 9. Matea Macuka

60 metara 4 razredi – 4. Viktor Vidović

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 21. 6. 2021. 17:54

Uspjeh istarskih natjecatelja na Kupu Hrvatske u daljinskom plivanju perajama

Prošlog vikenda istarski natjecatelji (RSK "Mladost" Medulin, KPA "Uljanik" Pula i RSK "Boškarini" Pula nastupili su na 1.Utrci Kupa Hrvatske u daljinskom plivanju perajama koja se održala u Kostreni. Među nima nastupila je i učenica naše škole Lana Rački, te naš bivši učenik ujedno i državni reprezentativac Luka Bohač.

 

Igor Jovanović

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 20. 6. 2021. 17:52

Brijunska avantura 4.b i 4.c razreda

U posljednjem tjednu nastave učenici 4. b razreda s učiteljicom Suzanom Mihovilović Otović (16.6.2021.) i učenici 4. c razreda s učiteljem Alenom Klančarom (14.6.2021.) posjetili su NP Brijune.

Svrha posjeta nacionalnom parku bila je sudjelovanje na edukativnoj radionici ,,Biljni svijet Sredozemlja“ pod stručnim vodstvom biologa i arheologa zaposlenih u parku. Nakon što smo se okupili u Fažani, brodom smo, u lijepom društvu, došli do Velikog Brijuna. Naša avantura započela je vožnjom elektrobusevima i stručnom razgledavanju sjevernog dijela otoka uz zaustavljanje u Safari parku. U Safari parku učenici su se upoznali s raznim životinjama koje u njemu obitavaju, a najviše su se radovali slonici Lanki. Posebnu čar imalo je i druženje s poznatim papagajima Kokijem i Arom te s malenim muflonom. Posjetili smo i Mediteranski vrt i upoznali s biljem Mediterana, njegovim karakteristikama i prilagodbama. Učenici su tijekom svog slobodnog vremena mogli uživati u mirisima
raznoraznih biljaka travnjaka. Upoznali su i brijunska kopnena staništa – travnjak, baru i šumu. Samom posjetom ponovio se nastavni sadržaj Prirode i društva četvrtog razreda. Hodajući poučnom šumskom stazom, učenici su sudjelovali u raznim edukativnim igrama te na taj način doživjeli šumu svim osjetilima.

Bilo je veoma zabavno, zanimljivo i poučno. Savršen završetak nastavne godine.

Učitelji Klančar Alen i Mihovilović Otović Suzana sa učenicima 4.b i 4.c razreda

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 18. 6. 2021. 09:56

Međunarodno matematičko natjecanje „Klokan bez granica“

U četvrtak, 10. lipnja 2021. održano je Međunarodno matematičko natjecanje „Klokan bez granica“ na kojem su sudjelovali učenici od 2. do 4. razreda, njih 49 od prijavljenih 54.

Na mrežnim stranicama Hrvatskog matematičkog društva biti će objavljeno:
9. srpnja 2021. rješenja zadataka

(učenici si mogu kontrolirati točnost svojih rješenja pomoću listića sa
zadacima na kojima su zaokruživali svoje odgovore)

12. – 19. srpnja 2021. u 23:59 zaprimanje primjedbi na plasman ili netočne podatke isključivo elektronskim putem na: klokan@math.hr

NAGRADE će se podijeliti u prvom tjednu 2021./2022. školske godine.

 

Povjerenik natjecanja:
Tatjana Kadum

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 15. 6. 2021. 09:51

Terenska nastava 4.a u NP Brijuni

Dana 4. lipnja 2021. godine učenici 4.a razreda posjetili su NP Brijuni u sklopu terenske nastave. Dolaskom na Veliki Brijun vozili su se električnim automobilima do sjevernog dijela otoka gdje su razgledali životinje u Safari parku te prisustvovali vrlo zanimljivom događaju – hranjenju mladog magarca Lina na bočicu. Nakon Safari parka, vožnju su dalje nastavili do brijunskog mediteranskog vrta gdje su marendali te upoznali se s različitim vrstama mediteranskog bilja. Zatim su se vozili do fazanerije gdje su uživali u glasanju papige are i legendarnog Kokija. Potom su krenuli s upoznavanjem brijunskih kopnenih staništa travnjaka, bare i šume te obišli poučnu stazu kroz šumu. U šumi su ih vodičkinje “zaposlile” kroz različite edukativne igre koje su im se jako svidjele. Nakon obilaska Brijuna i povratka na kopno, druženje su nastavili u obližnjoj pizzeriji, zasladili se sladoledom te poigrali u parku. Bio je to lijep, zanimljiv i poučan dan za četvrtaše i njihovu učiteljicu Tinu – svojevrstan oproštajni izlet četverogodišnjeg druženja.

Za glaeriju slika pogledati pod opširnije.

Učiteljica Tina Đurišić i 4.a

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 15. 6. 2021. 09:42

Osam medalja za kadete ŠK Veli Vrh

U Vodnjanu na Kadetskom prvenstvu Županije u šahu, održanom 5.6. i 13.6. nastupilo je 14 šahista ŠK Veli Vrh, koji su osvojili 8 medalja.

Mihael Ilić - 2. mjesto - dečki U11

Loris Cinkopan 2. mjesto - dečki U15

Mara Gortan 2. mjesto cure U11w

Leona Liverić 3. mjesto cure U11w

Ema Ukotić 2. mjesto cure U13w

Marta Assad de Marco 1. mjesto cure U15w

Ana Mišan 2. mjesto cure U15w

Lucija Antolović 3. mjesto cure U15w

Još su igrali Relja Sarađen, Šimun Gortan, Rafael Assad de Marco, Ivan Kamenčić, Nikola Milovanović i Matija Buršić.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 14. 6. 2021. 17:50

Nogometaši NK Veli Vrh na turniru u Umagu

Učenici naše škole Noemi Sušić, Daniel Sušić, David Roce, Dino Halilović i Kristian Oppassich nastupili su od 11 do 13 lipnja 2021. na nogometnom turniru u Umagu. Ostvarili su jednu pobjedu, tri utakmice remizirali i tri izgubili.

Igor Jovanović

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 14. 6. 2021. 13:22

Smotra zavičajne nastave

Dana 11.6.2021. održala se smotra zavičajne nastave 2021. u Žminju u OŠ Vladimira Gortana Žminj. Iz naše škole sudjelovale su učenice 8.c razreda Ema Korotaj i Tereza Mišan s mentorom profesorom Igorom Jovanovićem. U Žminju je također bila ravnateljica naše škole Ileana Zahtila Balašković. Nakon zanimljivog programa plesa, pjevanja, glume te govora osoba koje su sve omogućile podijelile su se zahvalnice školama te knjiga sa fotografijama Istre. Naša škola od prvog dana sudjeluje u projektima implementacije zavičajne nastave u Istarskoj županiji. U školskoj godini 2019./2020. u školi je započet, a u školskoj godini  2020./2021. projekt Život na granici odnosno Veli Vrh između Zone A i Zone B. Riječ je o dramatičnom razdoblju pulske povijesti između 1945. i 1947.  kada je Pula bila podijeljena Morganovom linijom. To je bila crta razdvajanja . "Zone A", kojom su upravljale Britansko - američke vojne snage, te "Zone B", u kojoj je civilnu vlast vodila vojna uprava Jugoslavenske armije.

 

Igor Jovanović

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 11. 6. 2021. 17:38

Petar Ivančić s košarkašima Stoje prvak Istre i četvrti u Hrvatskoj

Veliki uspjeh ostvario je naš učenik Petar Ivančić kao košarkaš KK Stoja. U samo mjesec dana, od svibnja do lipnja 2021. , petar je osvojio prvenstvo Istarske županije, osvojio četvrto mjesto na prvenstvu Hrvatske za kadete te ostvario plasman među prvih osam u Hrvatskoj u kategoriji pretkadeta. Uz Petra, ove su su uspjehe podijelili i naši bivši učenici Saša Brkić, Noel Mardešić, Sven Lenđel i Polo Ravnić.

Igor Jovanović

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 6. 6. 2021. 13:25

Ono si što čitaš

Povodom Godine čitanja 2021. koju je proglasila Vlada Republike Hrvatske, Županijsko stručno vijeće školskih knjižničara Istarske županije pokrenulo je program poticanja čitanja. Projekt se ostvaruje u suradnji s agencijom Bruketa & Žinić. Agencija je besplatno dizajnirala plakat za prijavljene istarske škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 5. 6. 2021. 16:11

Ema Korotaj Unicef ambasador

Učenica 8.c razreda Ema Korotaj nakon što se pridružila UNICEF-ovim mladim ambasadorima za prava djece i mladih EU-a priključila se i u United Nations Women Youth Engagement. Na sastancima mlade žene od 14-17 godina raspravljaju o načinima kako bi se mogle boriti za svoja prava, mjesto i poziciju u našoj bliskoj budućnosti. Sastanci se nalaze preko Zoom-a otprilike 3 puta mjesečno. Sudjeluju djevojke iz cijelog svijeta te se razgovara na engleskom jeziku.

 

Igor Jovanović

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 1. 6. 2021. 17:34

Županijsko natjecanje u krosu

U petak 28. svibnja 2021.  održano je  županijsko natjecanje u krosu u Rovinju na kojem su nastupili i naši učenici pod vodstvom učitelja Bernarda Rovisa. U kategoriji šestih razreda dečki su ekipno osvojili 4. mjesto. Ekipu su sačinjavali: Andrej Pekica, Ivano Bušelić, Andrea Dravec. Cure su ekipno osvojile 2. mjesto. Ekipu su sačinjavale: Rion Cossetto, Elena Vlašić, Anika Žagrić, Sandra Rojnić.

U utorak 1. lipnja 2021. održalo se županijsko natjecanje u krosu u Rovinju za 7. i 8. razrede. Dečki iz 7. razreda osvojili su ekipno 2. mjesto. Ekipu su sačinjavali: Antonio Laković, Jakov Cukon, Slaven Sandić, Leon Bulešić. Cure iz 7. razreda ekipno su osvojile 1. mjesto. Ekipu su sačinjavale: Lana Lovrić, Mia Gavrić, Tea Scoria, Petra Vidović.

Dečki iz 8. razreda osvojili su ekipno 4. mjesto. Ekipu su sačinjavali: Dominik Celija, Nikola Milovanović, Matija Buršić.

Od cura iz 8. razreda ekipu su sačinjavale: Majda Kajtez, Veronika Žufić, Lena Devedžić i osvojile ukupno peto mjesto.

Pojedinačna osvajanja u krosu:

Lana Lovrić – 3. mjesto

 Slaven Sandić – 3. mjesto     

 

Igor Jovanović

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 1. 6. 2021. 15:56

Croatian makers liga

Unatoč pandemiji informatička ekipa naše škole sudjelovala je i u ovogodišnjem izdanju Croatian makers lige. U školskoj godini 2020./2021. ekipu naše škole činili su Daniel Sušić, Danijel Božić i Erik Subotić (svi iz 5.b). Oni su pod mentorstvom učiteljice Aleksandre Žufić uspješno sudjelovali na ovom natjecanju.

 

Igor Jovanović

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 31. 5. 2021. 14:25

Medalje s veslačkih regata

Tijekom svibnja učenici naše škole koji treniraju veslanje VK Istra Pula osvojili su nekoliko medalja. Na regati škole veslanja Jure Puh (5.c) osvojio je srebrnu medalju na 500 metara u skifu. Na regati održanoj u Puli sredinom svibnja Ante Hrgota (8.a) osvojio je 3. mjesto u dublju, Filip Batel (6.b) drugo mjesto u skifu, Mateo Bile (6.a) također drugo mjesto i Diego Bilić (6.a) treće mjesto. Uz treće mjesto osvojeno u Puli Diego Bilić osvojio je zlatnu medalju na regati održanoj u Medulinu krajem svibnja. Uz njih zlatnu medalju u kategoriji mlađih juniorka i brončanu medalju kadetkinja je osvojila Veronika Žufić (8.a) na regati u Puli.

Igor Jovanović

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 31. 5. 2021. 14:23

Plivačka liga 2021.

Učenici naše škole Plivačke lige sudjelovali su u natjecanju hrvatske plivačke lige  Natjecanja se održavaju  svake godine za skupljanje bodova i osvajanja poena. Svi plivači natječu se kao klub i zasebnim rezultatom skupljaju bodove. Lige se plivaju u 3 kola u kojem se sve boduje nakon 3. kola plivači sa najviše bodova u regiji dobivaju nagrade. Lige su također mjesta za upad u HPR(Hrvatsku plivačku reprezentaciju). Prvih 5 plivača u državi ulaze u reprezentaciju.  Prva 2 kola održana su 15.svibnja i 28..svibnja.

Igor Jovanović

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 31. 5. 2021. 13:04

Crikvenica kup-ILCA

Tedi Leornadeli  učenik OŠ „Veli Vrh“ osvojio je prvo mjesto na ILCA kupu u Crikvenici koji se održao u svibnju 2021. kao član JK Vega.          

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 30. 5. 2021. 16:03

Arheologija iz zraka

Gostujuća izložba Arheološkog muzeja Zagreb “Arheologija iz zraka” bit će izložena u “Galeriji C8” u Puli od 7. svibnja do 29. kolovoza 2021. godine. Otvorenje izložbe možete pratiti on-line na Instagramu, Facebooku i YouTubeu Arheološkog muzeja Istre u petak 7. svibnja u 12:00 sati. Zbog epidemioloških mjera neće biti službenog otvorenja u “Galeriji C8”.Arheologija i zračne fotografije imaju dugu zajedničku povijest koja seže u početak 20. stoljeća kada su iz balona snimljene prve zračne fotografije Stonehengea i Rimskog foruma. S vremenom se razvila i posebna grana naše znanosti, zračna arheologija, koja se bavi proučavanjem tragova ljudske aktivnosti iz prošlosti u krajoliku. Fotografije snimljene iz zraka korištene su također za dokumentiranje i prezentaciju arheoloških nalazišta.

Igor Jovanović

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 30. 5. 2021. 13:23

Otvorena izložba ,,Prozor u prošlost''

 U svibnju 2021. otvorena je izložba „Prozor u prošlost“ Arheološkog muzeja Istre pod nazivom „Na stolu rimskih careva, vojnika i pučana. Staklene rebraste zdjele“, autorice Aske Šopar.Iz fundusa antičke zbirke za ovu prigodu odabrano je šest staklenih rebrastih zdjela koje pričaju priču o ovom omiljenom tipu ranocarskog stolnog posuđa.  Na preporuku svojih učitelja, izložbu su individualno posjetili i naši učenici.

Igor Jovanović

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 29. 5. 2021. 16:10

Posjet Areni

 

U pratnji profesora Igora Jovanovića i stručnog vodstva predstavnika Arheološkog muzeja Istre učenici 6.a razreda su u četvrtak 27.5.2021. posjetili Arenu. Otkrili su mnoštvo zanimljivosti o prošlosti Arene te namjeni i uporabi gledališta kroz povijest. Saznali su  razne priče o njenom nastanku i gradnji kao i legendama koje je prate. Posjet Areni bio je dio kviza Arheološkog muzeja na kojemu su sudjelovali učenici naše škole. Kviz je bio dio projekta Noći muzeja se odvijao u siječnju ove godine za vrijeme online nastave. Učenici naše škole su na kvizu postigli odlične rezultate te su nagrađeni ovim posjetom Areni.

Igor Jovanović

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 27. 5. 2021. 15:52

Selektivni turnir nogometašica

Učenice naše škole Lana Lovrić (7.a), Mia Gavrić (7.b) i Sara Cetina (8.b) nastupile su sredinom svibnja u Splitu na selektivnom turniru HNS-a nastupale su za NS Rijeka te u žestokoj konkurenciji osvojile 3 mjesto. Na utakmici protiv NS Osijek Mia je postigla 2 pogotka, a Lana jedan u utakmici koja je završila pobjedom s 3:0 protiv Osječanki. Uz utakmicu protiv Osijeka naše su djevojke pobijedile i NS Split s 1:0, a izgubile od NS Zagreb 1:3 i NS Sjever 0:1 .

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 24. 5. 2021. 14:28

Nikola Milovanović treći na državnom prvenstvu u judu

Na državnom prvenstvu judu održanom krajem svibnja  u  dvorani Sutinska vrela u Zagrebu nastupilo je 128 kadeta i 68 kadetkinja iz 38 klubova. Između njih je učenik naše škole Nikola Milovanović iz VIII. a osvojio je brončanu medalju.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 23. 5. 2021. 15:59

Međunarodni dan muzeja

Na Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja, muzeji diljem svijeta skreću pozornost široj javnosti na kulturnu baštinu i ulogu muzeja u njenom komuniciranju. 

Međunarodna muzejska zajednica (ICOM) pokrenula je obilježavanje 1977. godine, koje se od 1992. provodi na određenu temu. Učenici OŠ Veli Vrh Pula, aktivno su sudjelovali u ovogodišnjem Međunarodnom danu muzeja.

Igor Jovanović

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 19. 5. 2021. 16:08

Prvenstvo Hrvatske u supersprint kros Duatlonu

Prvenstvo Hrvatske u Super sprint kros duatlonu održalo se sredinom svibnja u Zagrebu, točnije u Parku Prirode Medvednica. Na prvenstvu su nastupili i učenici naše školeAndrea Dravec i Arian Dravec.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 19. 5. 2021. 16:03

Šareni trijem

Dana 18.svibnja je u Galeriji Amfiteatar održana konferencija za novinare povodom izložbe „Šareni trijem“  u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja.  Projekt „Šareni trijem“ organiziran je u suradnji s trima istarskim srednjim školama (SŠ „Vladimir Gortan“, Buje; SŠ „Mate Balote“, Poreč i SGŠ Ivana Matetića - Ronjgova, Pula) Kako bi se upoznali s klasičnom antičkom civilizacijom, učenici su izradili niz video uradaka i likovnih radova o rimskoj modi, arhitekturi, kuhinji i drugim aspektima antičke svakodnevnice. Izložbu su individualno pogledali učenici OŠ Veli Vrh.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 18. 5. 2021. 16:05

Projekt OŠ Veli Vrh Pula proglašen najboljim u državi

Dana 17. i 18. svibnja održana je 25 državna smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola, na kojima su već treću  godinu zaredom nastupili i učenici naše škole. Ove su godine našu školu predstavljale Sara Cetina i Anđela Rajković iz VIII. b te Rina Renier iz VIII. c pod mentorstvom svoje učiteljice Nataše Trenčevske. Učenice su nastupile u kategoriji poznavanja GLOBE sadržaja te u kategoriji predstavljanja istraživačkih projekata. U poznavanju GLOBE sadržaja naše su učenice zauzele dvanaesto mjesto od dvadeset tri škole sudionice. U kategoriji predstavljanja istraživačkih projekata naše su učenice briljirale te je njihov projekt Posljedice pošumljavanja Veloga Vrha proglašen najuspješnijim u državi.

Igor Jovanović

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 18. 5. 2021. 14:23

Zlato i srebro sa Županijskog prvenstva u šahu

11.5.2021. održalo se Županijsko prvenstvo u šahu, po prvi puta u online okružju, putem šahovskog servera Lichess, u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Odličan posao obavili su učenici OŠ Veli Vrh, osvojivši prvo mjesto u ženskoj i drugo mjesto u muškoj konkurenciji ekipno. Time se nastavlja tradicija vrlo uspješnih nastupa naših mladih šahista. Od formiranja ekipe i prvog pojavljivanja na županijskoj razini natjecanja, cure su prvakinje Županije već četvrtu godinu zaredom, a dečki su u tom vremenu uzeli jedno zlato i tri srebra.

Pojedinačni poredak – cure:
Fiorella Debrevi 2. mjesto
Mara Gortan (4.), Lucija Antolović (5.), Marta Assad de Marco (6.), Ana Mišan (8.), Ema Ukotić (11.)
Pojedinačni poredak – dečki:
Nikola Milovanović (3. mjesto)
Matija Buršić (4.), Rafael Assad de Marco (12.), Mihael Ilić (15.), Šimun Gortan (17.), Loris Cinkopan (21.)

Školi stižu dva pehara, a Fiorelli i Nikoli medalje. Osim igrača, OŠ Veli Vrh imala je udjela i u organizaciji: koordinatori i tehnička podrška za održavanje natjecanja bili su učitelji Melita Poropat, Mirza Salihović i Goran Banovac.
  :: opširnije :: 


objavio: GORAN BANOVAC  datum: 14. 5. 2021. 10:57

Odluka ravnateljice o modelu odvijanja nastave od 17.svibnja 2021. do kraja školske godine

Odluka ravnateljice o modelu odvijanja nastave od 17.5.2021.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Eda Bjelogrlić  datum: 14. 5. 2021. 08:13

Festival matematike i Pula+

Od 5. do 7.5.2021. održan je Festival matematike u online okruženju. 

 

5.5.2021. održana je smotra malih istraživačkih radova, kako učenici vide svoj grad okom i srcem matematike – Matematika+. Na smotri je prezentirano 11 radova učenika osnovnih škola RH. 

 

Učenici 3.a razreda: Niko Bulić, Melani Chiavalon, Šimun Gortan, Dorijan Grubešić, Mihael Ilić i Leona Liverić pezentirali su svoj rad pod nazivom "Kako se nekad ulazilo u grad Pulu?".

 

6.5.2021. svoje su radove prezentirali učenici srednjih škola RH.

 

7.5.2021. održano je otvoreno ekipno natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola RH – Ekipa za 5+. Našu su školu predstavljali učenici 3. i 4. razreda koji su se natjecali u kategoriji PIKO. Ekipe se sastoje od 4 učenika, a  u svakoj ekipi mogu najviše biti 2 učenika starijeg uzrasta. Tako smo imali 4 ekipe od po 2 trećaša i 2 četvrtaša. 

 

Učenici koji su branili boje naše škole su: Niko Bulić, Melani Chiavalon, Šimun Gortan, Dorijan Grubešić, Lean Guštin, Mihael Ilić, Leona Liverić i Saša Picok (3.r.); Ivan Batel, David Celega, Viktor Cukon, Gabriel Fekete, Filip Makragić, Chiara Pokorn, Maria Sotlar i Marin Trišić (4.r.).

 

Najuspješnija naša ekipa je 24. od 48 ekipa, ostale ekipe su za njima ali nismo na samom kraju. Gledajući ekipe grada Pule naša najuspješnija ekipa je prva po rangu.

 

7.5.2021. održana je i smotra radova Pula + gdje sa svojim istraživačkim radovima sudjeluju samo učenici našega grada. Predstavljena su 4 rada iz 3 pulske škole.

 

Sve pohvale učenicima za sudjelovanje i predstavljanje naše škole!

 
  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 13. 5. 2021. 10:31

Međunarodno natjecanje iz engleskog jezika - HIPPO Olympiad

Učiteljice engleskog jezika s ponosom mogu reći da i ove školske godine naši učenici sudjeluju u Međunarodnom natjecanju iz engleskog jezika - HIPPO Olympiad. U  petak, 23. travnja u našoj je školi, kao i u online okruženju održan prvi, preliminarni krug toga natjecanja. Učenici od 3. do 8. razreda pokazali su svoje znanje u poznavanju engleskog jezika. U samom natjecanju sudjelovalo je 57 učenika naše škole u 4 kategorije. O rezultatima ćemo biti obaviješteni uskoro. Svim učenicima želimo puno sreće u daljnjem natjecanju.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 11. 5. 2021. 16:25

NAJVEĆE ONLINE NATJECANJE U ZNANJU U HRVATSKOJ

Prvi put u Hrvatskoj, od 22. ožujka do 6. svibnja, održalo se najveće online natjecanje u znanju za učenike razredne nastave IZZI Kvizzi, u kojem je sudjelovalo 12.000 učenika iz gotovo 900 razreda diljem Hrvatske.

Kroz natjecateljske krugove učenici su skupljali bodove rješavajući digitalne sadržaje iz svih nastavnih predmeta na platformi Profil Kletta – IZZI te na taj način “gurali” svoj razred prema naprijed.

Finale IZZI Kvizzija održalo se od 3. do 6. svibnja, a u njemu je sudjelovalo deset najboljih razreda u svakoj generaciji (od 1. do 4. razreda) među kojima se našao i 4. a razred učiteljice Tine Đurišić koji je u finalu ostvario visoko 5. mjesto.

U finalu su 4. a razred prestavljali učenici Nikola Perčić Debeljuh, Loren Benčić i Eniss Jakupović. Čestitke i pohvale svima!

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 10. 5. 2021. 20:02

Sat razrednog odjela VII. c

Dana 10.svibnja 2021. učenici VII. c razreda proveli su sat razrednog odjela  u tvrđavi Punta Christo u Štinjanu. Uživali su u obilasku tvrđave uz stručno vodstvo obitelji Dabić. U tvrđavi Punta Christo vidjeli su podzemne tunele, Martelo tornjeve, cijeli obrambeni sistem. Nakon obilaska tvrđave, okrijepili su se uz vrlo ukusan roštilj te marendali unutar tvrđave. Zatim su zajedno sa svojim razrednikom svi zajedno razgovarali o raznim temama, a ponajviše o online školi. Nakon ugodnog druženja iskoristili su lijep dan te prošetali uz more.

Igor Jovanović

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 10. 5. 2021. 14:22

Carla Stošić učenica OŠ Veli Vrh igra za reprezentaciju

U drugom krugu kvalifikacija za europsko prvenstvo koje se  igralo se u Zadru 9.05.2021. Kadetska reprezentacija Hrvatske plasirala se na europsko prvenstvo. Za reprezentaciju je uspješno nastupila i naša učenica Carla Stošić.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 9. 5. 2021. 15:58

Otvoreno prvenstvo Istre u atletici 2021

U subotu 08.05.2021. u Poreču je održano Otvoreno prvenstvo Istre u atletici 2021. u sklopu Kvarnerske lige.  Nastupili su  atletska sekcija SD ALBONA Labin, AK GROBNIK Grobnik, AK ISTRA Pula, AK KVARNER Rijeka, AK LIBURNIJA Rijeka, AK MAXIMVS  Poreč i AK MEDULIN Medulin. Također su učestvovali i učenici iz naše OŠ „Veli Vrh“.

Anika Žagrić koja je osvojila 2 mjesto u skoku u vis i 12. mjesto  na 400 metara. Također su na finalu Kvarnerske lige u Rijeci u lipnju 2021. Marta Chiavalon i Sara Cukon kao članice AK Medulin osvojile su dva puta prvo mjesto u štafeti 4x 60 metara.

Igor Jovanović

 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 8. 5. 2021. 16:00

Ana Mišan

Zovem se Ana Mišan, idem u peti razred. Iako sam nagovarala roditelje od vrtićkih dana da želim ići na penjanje, upisali su me na jedvite jade tek sa 7 godina. Do tada sam bila balerina. Početci su bili teški jer sam 2 godine zaostajala za konkurencijom, no zahvaljujući mojim trenerima Siniši, Hugu, Marku, i u početku Barbari, danas sam dostigla najbolje penjačice u Hrvatskoj što je u početku izgledalo nemoguće.

Tijekom ovih godina natjecala sam se na županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima. Vikendima smo odlazili u Sloveniju i Italiju na natjecanja ili pak u Kopar na treninge u značajno kvalitetnijoj dvorani. Također sam se natjecala sa pravim odraslim penjačima što mi je potaknulo još veću želju za penjanjem.

Danas sa svojih 11 godina mogu reći da sam dvostruka županijska prvakinja, da sam u Hrvatskoj u početku bila jedva među 25 natjecateljica, a ove godine spadam u top 5 penjačica, i to zato  jer sam u jednoj disciplini osvojila 5. mjesto, a u najdražoj disciplini 2. mjesto. Ta disciplina zove se težinsko (lead) u kojoj se penje jako visoko i dolazi do izražaja izdržljivost. Mislim da sam u ovoj disciplini najviše napredovala jer u toku korone treneri i roditelji su mi najviše pomagali. Pomagali su mi tako da sam jako često išla penjati u prirodu na prave stijene. Ne mogu vam opisati koliko je to dobar osjećaj visjeti na stijenama diljem Istre znajući da se nalazite najmanje na visini vodotornja na Vidikovcu.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 4. 5. 2021. 14:28

Veliki uspjeh GLOBE grupe naše škole

Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje proglašeni su pobjednici natjecanja 2021 GLOBE International Virtual Science Symposium. Radi se o svjetskom natjecanju GLOBE škola koje su od siječnja do ožujka ove godine predstavljale svoje GLOBE projekte, a ukupno je predstavljeno 242 projekta GLOBE škola iz cijelog svijeta. Svoj su projekt po nazivom What is Valfabion's water quality? (Kakva je kvaliteta vode potoka Valfabion) predstavile i učenice naše škole Sara Cetina, Anđela Rajković i Rana Renier pod mentorstvom učiteljice Nataše Trenčevske. Za svoju kvalitetu projekt je dobio nagrade (virtualne bedževe) u četiri kategorije: 

I am a student reseacher; I am a collaborator; I am a dana scientist; I am a STEM professional.

U konačnom plasmanu projekt je osvojio vrlo visoko mjesto (između 10 najboljih) u europskoj i euroazijskoj regiji.

Čestitke našim GLOBOVCIMA!

Pod opširnije priznanje
  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 3. 5. 2021. 13:27

GLOBE grupa naše škole na državnoj smotri hrvatskih GLOBE škola

Treću godinu zaredom GLOBE grupa naše škole na državnoj Smotri i natjecanju hrvatskih GLOBE škola

Veliko priznanje dobila je GLOBE grupa naše škole. Grupa je pozvana na državnu Smotru i natjecanje hrvatskih GLOBE škola koje će se održati sredinom svibnja ove godine. Učenice Sara Cetina, Anđela Rajković i Reina Renier će pod mentorstvom učiteljice Nataše Trenčevske predstavljati našu školu u čak dvije kategorije i to u kategoriji smotra GLOBE projekata te  orijentacijskom GLOBE natjecanju. Na državnoj smotri učenice će predstaviti projekt Posljedice pošumljavanja Velog Vrha

Čestitke našim učenicama i mentorici.

Osnovna škola Ivana Filipovića Osijek - GLOBE program
  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 3. 5. 2021. 13:24

Susret s ruskim kozmonautom

U sklopu Tjedna kozmonautike u Istri, koji se održao od 12. do 18. travnja, i proslave 60. obljetnice lansiranja ruskog kozmonauta Jurija A. Gagarina u svemir, Astronomska udruga Vjdulini, u nedjelju, 18. travnja organizirala je susret s poznatim ruskim kozmonautom Sergejem Ryazanskym. Susret je održan u dvorištu Industrijsko-obrtničke škole u Puli, gdje je svečano postavljena bista Juriju Gagarinu, Brojnoj znatiželjnoj publici, Sergey Ryazansky spremno je odgovarao na sva pitanja. U razgovoru su sudjelovali i učenici naše škole: Gregor Smoković(2.a.), Ilija i Mihael Gryznykh(4.a.) i Vladislav Somov (7.b.). Naš Vladislav je porazgovarao s poznatim kozmonautom i poklonio mu crtež koji je kozmonaut s veseljem prihvatio. Drugi Vladislavov crtež s motivom svemirske letjelice kozmonaut je potpisao kao posvetu OŠ Veli Vrh Pula.

„Prvi put sam u Puli, ali Hrvatsku sam više puta vidio iz svemira!

Putovanje svemirskom letjelicom ne može se s ničim usporediti. To je apsolutno jedinstven doživljaj. Imamo nevjerojatno predivan planet kojeg moramo čuvati i brinuti o njemu“ – rekao je Sergey Ryazansky, 535. kozmonaut svijeta.

Druženje s cjenjenim kozmonautom nastavilo se u online okruženju, na jednosatnom predavanju koje je također organizirala Astronomska udruga Vidulini s voditeljem Marinom Tumpićem. Na predavanju su sudjelovali učenici 6.b i 7.a razreda naše škole i učitelji Domagoj Rakitovac, Marietta Kaić Kosanović, Nataša Trenčevska i Igor Jovanović. 

Nazočni su postavljali brojna pitanja, na koje je kozmonaut sa zadovoljstvom odgovarao i učenicima poručio, da nikad ne odustaju od svojih snova, maštaju, brinu o svojem zdravlju i zdravlju bližnjih i posebno je naglasio, da je važno učiti i truditi se u školi te slušati roditelje.

 
Više slika pogledati pod opširnije u nastavku
  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 3. 5. 2021. 13:15

Završno kolo Atom lige

U subotu, 17. travnja, održano je drugo kolo Atom lige, natjecanja koje objedinjuje znanja iz matematike, kemije i fizike. Kao i u prvom kolu (održanom 7.studenog 2020.), natjecale su se dvije ekipe naše škole. Prvu ekipu činili su: Marko Liverić, Ema Korotaj i Tereza Mišan – 8.c, dok su u drugoj ekipi bili Noel Benazić, 8.b i Luana Orbanić, 8.c. Od ukupno 114 škola koje su sudjelovale u ovom natjecanju, naše ekipe su postigle zapažene rezultate pogotovo u poznavanju gradiva iz kemije. Prva ekipa osvojila je 32., dok se druga ekipa osvojila 64. mjesto u ukupnom plasmanu. Ekipama su na natjecanju podršku pružile mentorice Ena Pacenti iz matematike, Nataša Trenčevska iz kemije i Jelena Korenić iz fizike. 

Čestitamo našim natjecateljima!

 
  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 3. 5. 2021. 13:12

Zasadi stablo, ne budi panj

U ovogodišnju akciji „Zasadi stablo, ne budi panj!“ 🌱🌿🌳koja se provodila od 1. do 7. ožujka, uključilo se 70-ak učenika i učitelja OŠ Veli Vrh Pula. Prvo su učenici osmih razreda iskopali rupe za sadnice, a potom su učenice 7.a razreda i članice GLOBE grupe s učiteljicom Natašom Trenčevskom, zasadile po jednu sadnicu magnolije i mandarine te dvije sadnice masline. U isto su vrijeme učitelji Domagoj Rakitovac i Mirza Salihović koordinirali rad na sidrenju sadnica. Sadnice su zalijevali članovi Eko grupe naše škole pod vodstvom učiteljice Nensi Peruško. Sav je materijal za sadnju dostavljao Braco, domar naše škole.  Cijeli je rad budno praćen od strane ravnateljice Ileane Zahtila Blašković. Veliko hvala i voditeljici ovog projekta za Istarsku županiju, Simoni Mrlak Smailbašić, koja nam je pomogla vrijednim savjetima oko izbora biljaka i mjesta za sadnju, a naravno i tijekom same sadnje.

 
Više slika pogledati pod opširnije u nastavku
  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 3. 5. 2021. 13:00

Prvo mjesto Nine Fejzić na International Dance Open Zagreb

Učenica 7.a Nina Fejzić  nastupila je krajem travnja 2021. u Zagrebu na plesnom natjecanju pod nazivom International Dance Open Zagreb. Nina je kao plesačica kluba Art Dance iz Pule osvojila prvo mjesto u kategoriji Jazz Dance.

 

Igor Jovanović

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 30. 4. 2021. 14:25

Povodom Svjetskog dana knjige učenici 2. i 3. razreda izradili Knjige mozgalica

Po završetku cjeline Rješavanje problema učenici 2. i 3. razreda OŠ Veli Vrh na satovima informatike izradili su Knjige svojih logičkih zadataka, mozgalica, zagonetki, labirinta i rebusa, te time obilježili Svjetski dan knjige i Dan hrvatske knjige.

Svjetski dan knjige i autorskih prava obilježava se 23. travnja, a sama se zamisao zasniva se na katalonskom običaju darivanja knjiga i ruža na Dan svetog JordijaDan hrvatske knjige obilježava se 22. travnja odlukom Sabora Republike Hrvatske od 1996. godine.

Nekoliko primjera zadataka može se pogledati pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 27. 4. 2021. 20:20

Više cvijeća, manje cvijeća za Dan planeta Zemlje

Godine 2009. Opća skupština UN-a je 22.travnja proglasila međunarodnim Danom planeta Zemlje. Prvi puta je obilježen 22. travnja 1970. na sveučilištima SAD-a. Danas se obilježava u 190 zemalja svijeta, a u Hrvatskoj se obilježava od 1990. godine, uz značajan angažman udruga za zaštitu okoliša i prirode. Dan planeta Zemlje obilježili smo sadnjom cvijeća u PO Štinjan.

Povodom 22. travnja, Dana planeta Zemlje učenica naše škole Tereza Mišan napravila je prigodni video kojim se naša škola uključila u obilježavanje ovoga važnog dana. Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja kako bi se jačala svijest ljudi prema prirodnom okolišu. Različitim događanjima i akcijama nastoji se skrenuti pozornost ljudi na opasnost koja prijeti životu na Zemlji zbog porasta globalnog onečišćenja te ih potaknuti da osvijeste problem zagađenja okoliša. Tereza je video napravila u sklopu dodatne nastave iz kemije te je na taj način pridonijela dugogodišnjoj tradiciji obilježavanja ovoga dana u našoj školi.

Video možete pogledati na sljedećem linku:

https://www.youtube.com/watch?v=4t4C87WLx8I 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 27. 4. 2021. 20:08

Odluka - Nastava u školi za učenike od I. - IV., te na daljinu za od V. - VIII. razreda

Na temelju članka 125. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine broj  87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 16/12, 86/12, 94/13, 136/14 - RUSRH, 152/14, 7/17, 68/18, 98/19 i 64/20) članku 7. stavku 2. Zakona o radu (Narodne novine broj 93/14, 127/17, 98/19) , članka 72. Statuta OŠ Veli Vrh Pula, te članka 3.  Odluke o načinu izvođenja nastave u osnovnim i srednjim školama kao i na visokim učilištima te obavljanju rada u ustanovama predškolskog odgoja i obrazovanja u uvjetima epidemije COVID-19 ( NN 99/20) i Odluke Stožera civilne zaštite  Istarske županije o modelu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije u II. polugodištu šk. god. 2020./2021. od 19. travnja do 23. travnja 2021. godine ravnateljica OŠ Veli Vrh  Pula  donosi

                                                                

ODLUKU

Članak 1.

Nastava za  sve učenike od  I. do  IV. razreda organizira se i izvodi kao nastava u školi (Model A), a za učenike od V. do VIII. razreda organizira se i izvodi na daljinu (Model C)   od 19. 4. 2021. do 23. 4. 2021. godine.

 

 

Članak 2.

Pri radu zaposlenika u OŠ Veli Vrh Pula koji poslove obavljaju u školskoj ustanovi prema odluci  ravnateljice  obvezno je pridržavati se Uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove, te Preporuka Ministarstva znanosti i obrazovanja o Modelima i preporukama za rad u uvjetima povezanim uz COVID-19  i uputa za vrednovanje i ocjenjivanje.

 

Članak 3.

Pri provedbi nastave na daljinu  i radu zaposlenika koji poslove obavljaju od kuće prema odluci ravnateljice   obvezno je pridržavati se Preporuka Ministarstva znanosti i obrazovanja o Modelima i preporukama za rad u uvjetima povezanim uz COVID-19 i uputa za vrednovanje i ocjenjivanje.

Obveze učitelja su:

 

 • osigurati kontakte i način komunikacije (virtualna učionica, telefon, e-mail),
 • obvezno održavanje nastave na daljinu odvija se u običajnom opsegu radnog vremena,
 • obvezna priprema sadržaja, održavanje komunikacije s učenicima, roditeljima Školom i Ministarstvom znanosti i obrazovanja te davanje povratne informacije učenicima i roditeljima,
 • obveze koje proizlaze iz sklopljenog  ugovora o radu između zaposlenika i  Škole te Odluke o tjednom i godišnjem zaduženju učitelja  Škole za šk. god. 2020./2021. kao i sudjelovanje i izvršenje drugih aktivnosti prema uputi ravnatelja i MZO-a.

 

Članak 4.

Odluka ravnateljice o načinu odvijanja nastave KLASA:   003-05/21-01/01, URBROJ: 2168/01-55-57-21-02-5 od  12.4.2021. prestaje važiti danom primjene ove Odluke.

 

 

Članak 6.

Ova se Odluka  primjenjuje od 19. 4. 2021. godine, te se dostavlja na znanje osnivaču, Školskom odboru, zaposlenicima Škole, roditeljima i bit će objavljena na mrežnoj stranici Škole.

KLASA:   003-05/21-01/01

URBROJ: 2168/01-55-57-21-02-6

PULA,  19.4.2021.

 

                                       Ravnateljica:

                         Ileana Zahtila Blašković

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 15. 4. 2021. 11:22

Odluka - Nastava na daljinu za sve učenike od I. do VIII. razreda od 12. travnja do 17. travnja 2021. godine

 

 

Na temelju članka 125. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine broj  87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 16/12, 86/12, 94/13, 136/14 - RUSRH, 152/14, 7/17, 68/18, 98/19 i 64/20) članku 7. stavku 2. Zakona o radu (Narodne novine broj 93/14, 127/17, 98/19) , članka 72. Statuta OŠ Veli Vrh Pula, te članka 3.  Odluke o načinu izvođenja nastave u osnovnim i srednjim školama kao i na visokim učilištima te obavljanju rada u ustanovama predškolskog odgoja i obrazovanja u uvjetima epidemije COVID-19 ( NN 99/20) i Odluke Stožera civilne zaštite  Istarske županije o modelu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije u II. polugodištu šk. god. 2020./2021. od 12. travnja do 17. travnja 2021. godine ravnateljica OŠ Veli Vrh  Pula  donosi

                                                                

ODLUKU

Članak 1.

Nastava za  sve učenike od  I. do  VIII. razreda organizira se i izvodi kao nastava na daljinu (Model C)   od 12. 4. 2021. do 17. 4. 2021. godine.

 

 

Članak 2.

Pri radu zaposlenika u OŠ Veli Vrh Pula koji poslove obavljaju u školskoj ustanovi prema odluci  ravnateljice  obvezno je pridržavati se Uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove, te Preporuka Ministarstva znanosti i obrazovanja o Modelima i preporukama za rad u uvjetima povezanim uz COVID-19  i uputa za vrednovanje i ocjenjivanje.

 

Članak 3.

Pri provedbi nastave na daljinu  i radu zaposlenika koji poslove obavljaju od kuće prema odluci ravnateljice   obvezno je pridržavati se Preporuka Ministarstva znanosti i obrazovanja o Modelima i preporukama za rad u uvjetima povezanim uz COVID-19 i uputa za vrednovanje i ocjenjivanje.

Obveze učitelja su:

 

 • osigurati kontakte i način komunikacije (virtualna učionica, telefon, e-mail),
 • obvezno održavanje nastave na daljinu odvija se u običajnom opsegu radnog vremena,
 • obvezna priprema sadržaja, održavanje komunikacije s učenicima, roditeljima Školom i Ministarstvom znanosti i obrazovanja te davanje povratne informacije učenicima i roditeljima,
 • obveze koje proizlaze iz sklopljenog  ugovora o radu između zaposlenika i  Škole te Odluke o tjednom i godišnjem zaduženju učitelja  Škole za šk. god. 2020./2021. kao i sudjelovanje i izvršenje drugih aktivnosti prema uputi ravnatelja i MZO-a.

 

Članak 4.

Odluka ravnateljice o načinu odvijanja nastave KLASA:   003-05/21-01/01, URBROJ: 2168/01-55-57-21-02-4 od  22.3.2021. prestaje važiti danom primjene ove Odluke.

 

 

Članak 6.

Ova se Odluka  primjenjuje od 12. 4. 2021. godine, te se dostavlja na znanje osnivaču, Školskom odboru, zaposlenicima Škole, roditeljima i bit će objavljena na mrežnoj stranici Škole.

 

KLASA:   003-05/21-01/01

URBROJ: 2168/01-55-57-21-02-5

PULA,  12.4.2021.

 

                                       Ravnateljica:

                         Ileana Zahtila Blašković

                         

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 8. 4. 2021. 13:44

Pobjede naših nogometašica

Mia Gavrić, VII. b i Lana Lovrić VII. a, nogometašice NK Istra 1961, djevojčice do 15 godina sudjelovale su na turniru proljetne lige u organizaciji ženskog nogometnog kluba Maksimir. Na turniru su osvojile prvo mjesto pobijedivši svih pet utakmica i to ŠNK Maksimir 3:0, 12:0, 12:0, ŽNK Bregana 11:0,  ŽNK Sesvetski Kraljevac 12:1. U navedenim je utakmicama Lana postigla pet, a Mia jedan pogodak.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 5. 4. 2021. 15:00

Naši učenici posjetili tvrđavu Punta Christo

Učenici naše škole su individualno i u pratnji roditelja i skrbnika vikendima tijekom veljače i ožujka posjetili tvrđavu Punta Christo u Štinjanu. Utvrdu je otvorila Udruga prijatelja obalne utvrde Punta Christo Štinjan. Naime, Udruga je u zadnjih godinu dana intentivno radila na uređenju utvrde, tako da su očistili tunele, zatrpane prostorije, postavili su ograde i vrata, osvjetlili Forticu, a trenutno rade i na čišćenju kanala oko tvrđave.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 2. 4. 2021. 14:42

Škola stvaralaštva Novigradsko proljeće

Škola stvaralaštva „Novigradsko proljeće“ smotra je stvaralaštva darovitih učenika osnovne škole koji se u sklopu izvannastavnih aktivnosti bave stvaralaštvom u jezično-umjetničkom području i učitelja koji su se istakli radom u jezično-umjetničkom području. Učenici naše škole godina sudjeluju u radu Škole. U školskoj godini 2019./2020. Školu su trebale polaziti Sara Dumbović i Rina Renier (tada VII. b) i Tereza Mišan iz VII. c. Zbog pandemije koronavirusa Škola nije održana. Ove školske godine Novigradsko proljeće će se održati online. Online radionice će biti održane u razdoblju od 12. do 16. travnja 2021., a u njima će sudjelovati i naše učenice Rina Renier (VIII. b) i Tereza Mišan (VIII. c),

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 1. 4. 2021. 14:04

Proljetni odmor

Poštovani roditelji/skrbnici, djelatnici, suradnici, poštovani učenici,

Proljetni odmor učenicima započinje u petak 2.travnja i traje do 9. travnja, s tim da se na nastavu vraćaju 12. travnja po redovnom rasporedu.

Ugodni proljetni praznici

Ravnateljica:  Ileana Zahtila Blašković

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 1. 4. 2021. 13:38

Tedi Leonardelli prvak Hrvatske u jedrenju

U Splitu je krajem ožujka 2021. održano  prvenstvo Hrvatske za klase ILCA 7 i ILCA 4. Na natjecanju je nastupio kao član jedriličarskog kluba Vega iz Pule i Tedi Leonardelli (VIII. a) koji je u ukupnom poredku na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u klasi ILCA 4 (Laser 4.7) osvojio šesto mjesto,a ujedno postao i Hrvatske i prvi U16. Na natjecanju je također nastupila i Katja Rabak, bivša učenica naše škole koja je osvojila 17. mjesto.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 31. 3. 2021. 14:33

Terenska nastava trećaša za projekt Pula+ i Matematika+

Za potrebe projekta Pula+ i projekta Matematika+ učenici trećeg razreda učiteljice Tatjane Kadum su u okviru dodatne nastave iz matematike istraživali pulske bedeme i gradska vrata kroz koja se nekad ulazilo u Pulu. Obišli cijeli stari dio Pule i zaključili da je nekad trebalo proći kroz neka od gradskih vrata kako bi ušli u grad. Nije bilo lako ući u grad. Nije mogao u grad ući svatko. Današnje odlaženje u grad mnogo je jednostavnije. Pula je nekad imala dvanaest gradskih vrata od kojih su sačuvana samo tri (Slavoluk Sergijevaca ili Zlatna vrata, Dvojna vrata i Herkulova vrata koja su ujedno i najstariji pulski spomenik. Uz učiteljicu Tatjanu učenike je kroz grad vodio i učitelj povijesti Igor Jovanović koji je trećašima pomogao u potrazi za starim pulskim gradskim vratima. 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 30. 3. 2021. 15:02

Košarkaš Petar Ivančić u juniorskoj državnoj ligi Zapad

Košarkaši Stoje u kategoriji juniora natječu se juniorskoj državnoj ligi Zapad koja se sastoji od osam momčadi iz Istarske i Primorsko – goranske županije. Za juniore Stoje koji se nalaze u gornjoj polovici tablice vrlo uspješno nastupa i učenik VIII. b razreda naše škole Petar Ivančić.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 29. 3. 2021. 14:49

6. Dani dječjeg filma – Pulica u kaputu

U organizaciji Javne ustanove Pula Film Festival, od 23. do 28. ožujka, održalo će se šesto izdanje popularnog programa za djecu „Pulica u kaputu“. Naši su učenici mogli gledati filmove online i potpuno besplatno. Na programu su bili kratkometražni i dugometražni, većinom animirani filmovi, a na rasporedu su još bile i dvije obiteljske pustolovine te jedan dokumentarni film.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 29. 3. 2021. 14:40

Online kviz-natjecanje o poznavanju Hrvatskog sabora

Služba za građane organizirala je 26. ožujka sedmo po redu online kviz-natjecanje o poznavanju Hrvatskog sabora za učenike osmih razreda osnovnih škola. U natjecanju je sudjelovalo 240 učenika iz 40 osnovnih škola diljem Hrvatske. Iz svojih informatičkih učionica, učenici su u 30 minuta morali odgovoriti na trideset pitanja o Hrvatskom saboru, njegovoj ulozi kroz povijest, znamenitim pojedincima iz povijesti saborovanja, o suvremenom Saboru od konstituiranja demokratskog višestranačkog Sabora do danas, njegovim ustavnim ovlastima, nadležnostima, djelokrugu i načinu rada te o pravima i dužnostima saborskih dužnosnika. Informatičku podršku online kviz-natjecanju osigurao je CARNet.. Naši učenici Mia Karaselimović (VIII. b) Ema Korotaj i Luana Orbanić (VIII. c) te njihove zamjene Tereza Mišan, Laura Orbanić i Šimun Perak (svi VIII. c) uspješno su sudjelovali na ovogodišnjem kvizu te se plasirali na 34 mjesto. Od istarskih škola na natjecanju je sudjelovala i OŠ Jože Šurana iz Višnjana.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 29. 3. 2021. 14:15

Kako se motivirati i izvježbati koncentraciju Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici!

Kako bi povećali koncentraciju i motivaciju za učenje, evo nekoliko korisnih savjeta u prilogu pod opširnije.
 

Lijep pozdrav, Stručna služba škole

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 29. 3. 2021. 08:33

Plan učenja i kako mudro postaviti ciljeve Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici!


Evo nekoliko korisnih savjeta za lakše učenje. Također, bitno je napraviti dobar plan učenja te postaviti realne i dostižne ciljeve. 
Kako bi to učinili, možete si pomoći ovim letcima (pod opširnije).
 

Lijep pozdrav, Stručna služba škole

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 29. 3. 2021. 08:29

Zlatna pravila formalne komunikacije putem emaila Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici!

Budući da se ponovno odvija nastava na daljinu,  prilažemo vam podsjetnik (pod opširnije) za zlatna pravila komunikacije putem e-maila  ili virtualnih učionica.
 

Lijep pozdrav, Stručna služba škole

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 29. 3. 2021. 08:25

NAJAVA ON-LINE PREDAVANJA ZA RODITELJE U TRAVNJU 2021. U SKLOPU EU PROJEKTA „ĐIR PO PULI“

U sklopu projekta „Đir po Puli“, kojeg provode Grad Pula i Nastavni zavod za javno zdravstvo Istarske županije bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda, najavljujemo održavanje 8 besplatnih  webinara za roditelje predškolske i školske djece, u cilju promicanja zdravih navika kod djece i u obiteljima, tjelesne aktivnosti i pravilne prehrane s posebnim naglaskom na uravnoteženi unos soli.

U ožujku 2021. planirana su 3 webinara za roditelje: 2.ožujka – Pravilna prehrana predškolske djece, 17.ožujka –Zajutrak-zdrav početak dana, 31.ožujak – Čitanje deklaracija i aditivi u hrani. Prva dva su već održana, a podsjećamo na trećeg:

3) Čitanje deklaracija i aditivi u hrani – predavač: Mirjana Družetić, dipl.ing.preh.tehnologije, Služba za zdravstvenu ekologiju ZZJZ IŽ

Ako ste se pitali što znače sve one tablice, brojevi i oznake na proizvodima koje kupujete i želite naučiti kako odabrati kvalitetan proizvod ovo će predavanje dati odgovor na sva Vaša pitanja i nedoumice.

Predavanje će se održati putem Zoom platforme u srijedu  31. ožujka 2021. godine s početkom u 18:30h. Za predavanje je potrebna prijava na https://forms.gle/zn9VDVauTnTPCroq7

Prijave su moguće do 26. ožujka 2021.  Nakon prijave, mailom će Vam biti poslana izravna poveznica na Zoom predavanje.

Također najavljujemo da će se tijekom travnja 2021. održati preostalih 5 webinara, putem Zoom platforme:

1) Tjelesna aktivnost i zdravlje predavač: Olga Dabović Rac, dr.med. spec.epidemiologije, Služba za javno zdravstvo i promicanje zdravlja NZZJZ IŽ

Saznajte zašto nam je tjelesna aktivnost važna, kako utječe na naš svakodnevni život i koju ulogu ima u prevenciji bolesti.

Predavanje će se održati  u utorak 6. travnja 2021. godine s početkom u 18:30h. Za predavanje je potrebna prijava na https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdPZgAKQY47Pqgnl1D9UxdOIpQS_AXgI727BYEXLPiIjoTI0A/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Prijave su moguće do 02. travnja 2021. 

Nakon prijave, mailom će Vam biti poslana izravna poveznica na Zoom predavanje.

 

2) Pravilna prehrana rekreativaca – predavač: Alan Čače, mag.ing.techn.aliment., Služba za javno zdravstvo i promicanje zdravlja NZZJZ IŽ

Uz pojačanu tjelesnu aktivnost kao što je to primjer kod sportaša i rekreativaca poželjno je obratiti pozornost i na prilagođenu prehranu, ali i na druge navike koje nam mogu pomoći da postignemo rezultate bez ozljeda. Saznajte više o obrocima prije i poslije tjelesne aktivnosti, važnosti hidratacije i o još mnogo čemu na našem webinaru.

Predavanje će se održati u ponedjeljak 12. travnja 2021. godine s početkom u 18:30h. Za predavanje je potrebna prijava na https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdp8XfJY1DAxURktogM7chllgxGv9nXzxht5LmcS6G7-r3Q8A/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Prijave su moguće do 09. travnja 2021. Nakon prijave, mailom će Vam biti poslana izravna poveznica na Zoom predavanje.

 

3) Skriveni izvori soli, šećera i trans masti u svakodnevnoj prehranipredavač: Alan Čače, mag.ing.techn.aliment., Služba za javno zdravstvo i promicanje zdravlja NZZJZ IŽ

Saznajte kako prepoznati proizvode s većim udjelom soli, šećera ili masti i koliko nam je doista potrebno određenih sastojaka u hrani te kakav rizik može povećani udio tih tvari imati na naše zdravlje.

Predavanje će se održati  u srijedu  14. travnja 2021. godine s početkom u 18:30h. Za predavanje je potrebna prijava na https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdvczC0YcHZH7ShvIxcJdMhFctOwDDNQ6Bh-phY2NddR334lA/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Prijave su moguće do 09. travnja 2021.  Nakon prijave, mailom će Vam biti poslana izravna poveznica na Zoom predavanje.

 

4) Zablude i mitovi o prehrani (kritički osvrt i interpretacija informacija) predavač: Branko Marković, mag.ing.techn.aliment., Služba za javno zdravstvo i promicanje zdravlja NZZJZ IŽ

Ako ste se našli u moru informacija na raznim internetskim portalima i pitali se koje su točne, a koje ne, što je poželjnije jesti, a što bismo možda trebali izbjegavati, pridružite nam se na našem webinaru i ostanite pravilno informirani.

Predavanje će se održati  u utorak 20. travnja 2021. godine s početkom u 18:30h. Za predavanje je potrebna prijava na https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd38YVYwrUep-BrPpf3ZXQ-FzNj_siMFAF6kbCDyAcjW53dbA/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Prijave su moguće do 16. travnja 2021. Nakon prijave, mailom će Vam biti poslana izravna poveznica na Zoom predavanje.

 

5) Pravilna prehrana školske djece predavač: Olga Dabović Rac, dr.med. spec.epidemiologije, Služba za javno zdravstvo i promicanje zdravlja NZZJZ IŽ

Predavanje je namijenjeno roditeljima školske djece, ali i svima koji žele znati nešto više o osnovnim principima pravilne prehrane te nutritivnim potrebama.

Predavanje će se održati  u utorak  27. travnja 2021. godine s početkom u 18:30h. Za predavanje je potrebna prijava na https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSctW1xft8ifs_26diZGC_yx7kqObU7wUXNS1z60qNUbmGAhfA/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Prijave su moguće do 23. travnja 2021. Nakon prijave, mailom će Vam biti poslana izravna poveznica na Zoom predavanje.

 

Sažetak:

1) Webinar za roditelje: Tjelesna aktivnost i zdravlje, 06.04.2021. – prijave na https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdPZgAKQY47Pqgnl1D9UxdOIpQS_AXgI727BYEXLPiIjoTI0A/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

2) Webinar za roditelje: Pravilna prehrana rekreativaca, 12.04.2021. – prijave na https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdp8XfJY1DAxURktogM7chllgxGv9nXzxht5LmcS6G7-r3Q8A/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

3) Webinar za roditelje: Skriveni izvori soli, šećera i trans masti u svakodnevnoj prehrani, 14.04.2021. – prijave na https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdvczC0YcHZH7ShvIxcJdMhFctOwDDNQ6Bh-phY2NddR334lA/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0 

4) Webinar za roditelje: Zablude i mitovi o prehrani (kritički osvrt i interpretacija informacija), 20.04.2021. – prijave na https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd38YVYwrUep-BrPpf3ZXQ-FzNj_siMFAF6kbCDyAcjW53dbA/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

5) Webinar za roditelje: Pravilna prehrana školske djece, 27.04.2021. – prijave na https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSctW1xft8ifs_26diZGC_yx7kqObU7wUXNS1z60qNUbmGAhfA/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

 

Više o projektu „Đir po Puli“ saznajte na https://www.zzjziz.hr/index.php?id=5  (pod EU projekti)

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 29. 3. 2021. 08:19

Nogometaši i nogometašice OŠ Veli Vrh Pula

 

Osnovna škola Veli Vrh Pula poznata je po dobrim nogometašicama i nogometašima. Neki od njih kao Lana Lovrić i Mia Gavrić trenutno su reprezentativci kao i bivši učenik naše škole Mateo Lisica. Ponukani nogometnim uspjesima, napravili smo istraživanje o broju učenika naše škole koji treniraju nogomet. Došli smo do zanimljivih rezultata. Čak 50 učenika naše škole u razrednoj nastavi trenira nogomet za pet nogometnih klubova u Puli i okolici. Od pedeset nogometaša, četrdeset i osam  dječaci i dvije djevojčice. U predmetnoj nastavi imamo 52 nogometaša i 3 nogometašice, ukupno 55 za devet nogometnih klubova. Ukupno u našoj školi nogomet trenira 105 učenika od čega pet djevojčica.

Popis nogometašica i nogometaša, te prijateljske utakmice pogledati pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 26. 3. 2021. 13:52

GLOBE grupa OŠ Veli Vrh Pula i ove je godine osvojila prvo mjesto na međužupanijskoj GLOBE smotri

Međužupanijska smotra GLOBE škola održana je 22.3.2021. u Srednjoj školi Mate Blažine. Sudjelovale su škole iz Istarske i Primorsko-goranske županije koje provode Program GLOBE. Odazvale su se tri škole – iz Rijeke (Prirodoslovna i grafička škola), Pule (OŠ Veli Vrh) kao jedina osnovna škola. Nakon pregledanih prezentacija u kojima je predočen rad u protekloj godini u Programu GLOBE  povjerenstvo je odlučilo o poretku: 1. Srednja škola Mate Blažine – 92,62,2. Prirodoslovna i grafička škola Rijeka – 85,543. OŠ Veli Vrh Pula – 78,71. Osim u GLOBE centru Labin u isto su vrijeme održane i međužupanijske smotre ostalih šest međužupanijskih centara, a bodovi svih škola sudionika objedinit će se u jedinstvenoj tablici te će oni najuspješniji biti pozvani i sudjelovati na Državnoj smotri i natjecanju hrvatskih GLOBE škola.

Čestitke našim učenicama  Sari Cetini, Anđeli Rajković i Rini Renier  te njihovoj mentorici Nataši Trenčevskoj na ostvarenom uspjehu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 23. 3. 2021. 14:28

Stručno vijeće SZHŠ Preporod

U petak 19. ožujka je u našoj školi održano drugo Županijsko stručno vijeće sindikata Preporod. Vijeću su uz sindikalne povjerenike nazočili predsjednik sindikata Željko Stipić i pravnica sindikata Milka Rodić. Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod na području Istarske županije djeluje u petnaestak osnovnih i srednjih škola a između njih i u našoj školi. Županijska se stručna vijeća sindikata Preporod već nekoliko godina redovito održavaju u OŠ Veli Vrh, a ovo je stručno vijeće bilo drugo održano u školskoj godini 2020./2021.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 23. 3. 2021. 14:10

Svjetski dan vode

Učenica VI. b razreda Sara Legović izradila je na dodatnoj nastavi iz  geografije plakat na temu Svjetski dan vode. Na plakatu je nacrtala i napisala o važnosti vode. Z a čovjeka je voda važna zbog normalnog funkcioniranja ljudskog organizma;  potrebna je za proces kruženja vode u prirodi.

 

Igor Jovanović

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 22. 3. 2021. 14:30

Probni kviz Koliko poznaješ Hrvatski sabor

Dana 19. ožujka u našoj je školi održan probni kviz Koliko poznaješ Hrvatski sabor. Naši učenici Mia Karaselimović (VIII. b) Ema Korotaj i Luana Orbanić (VIII. c) te njihove zamjene Tereza Mišan, Laura Orbanić i Šimun Perak (svi VIII. c) uspješno su pristupili rješavanju probnog testa za kviz „Koliko poznaješ Hrvatski sabor?“. Na kvizu je pristupilo 210 učenika iz škola diljem Republike Hrvatske.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 22. 3. 2021. 14:08

Odluka ravnateljice o modelu odvijanja nastave od 22.3.2021.

Na temelju članka 125. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine broj  87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 16/12, 86/12, 94/13, 136/14 - RUSRH, 152/14, 7/17, 68/18, 98/19 i 64/20) članku 7. stavku 2. Zakona o radu (Narodne novine broj 93/14, 127/17, 98/19) , članka 72. Statuta OŠ Veli Vrh Pula, te članka 3.  Odluke o načinu izvođenja nastave u osnovnim i srednjim školama kao i na visokim učilištima te obavljanju rada u ustanovama predškolskog odgoja i obrazovanja u uvjetima epidemije COVID-19 ( NN 99/20) i Odluke Stožera civilne zaštite  Istarske županije o modelu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije u II. polugodištu šk. god. 2020./2021. od 22. ožujka do 1. travnja 2021. godine ravnateljica OŠ Veli Vrh  Pula  donosi

                                                           ODLUKU

Članak 1.

Nastava za  učenike  predmetne nastave od  V. do  VIII. razreda organizira se i izvodi kao nastava na daljinu (Model C)   od 22. 3.2021. do 1. 4. 2021. godine.

Članak 2.

Pri provedbi nastave u OŠ Veli Vrh  Pula i radu zaposlenika koji poslove obavljaju u školskoj ustanovi prema odluci  ravnateljice  obvezno je pridržavati se Uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove, te Preporuka Ministarstva znanosti i obrazovanja o Modelima i preporukama za rad u uvjetima povezanim uz COVID-19  i uputa za vrednovanje i ocjenjivanje.

Članak 3.

Pri provedbi nastave na daljinu  i radu zaposlenika koji poslove obavljaju od kuće prema odluci ravnateljice   obvezno je pridržavati se Preporuka Ministarstva znanosti i obrazovanja o Modelima i preporukama za rad u uvjetima povezanim uz COVID-19 i uputa za vrednovanje i ocjenjivanje.

Obveze učitelja su:

 • osigurati kontakte i način komunikacije (virtualna učionica, telefon, e-mail),
 • obvezno održavanje nastave na daljinu odvija se u običajnom opsegu radnog vremena,
 • obvezna priprema sadržaja, održavanje komunikacije s učenicima, roditeljima Školom i Ministarstvom znanosti i obrazovanja te davanje povratne informacije učenicima i roditeljima,
 • obveze koje proizlaze iz sklopljenog  ugovora o radu između zaposlenika i  Škole te Odluke o tjednom i godišnjem zaduženju učitelja  Škole za šk. god. 2020./2021. kao i sudjelovanje i izvršenje drugih aktivnosti prema uputi ravnatelja i MZO-a.

Članak 4.

Nastava za učenike razredne nastave od  I.  do  IV. razreda provodit će se kao oblik nastave koju učenici pohađaju u školi (Model A).

Članak 5.

Odluka ravnateljice o načinu odvijanja nastave KLASA:   003-05/21-01/01, URBROJ: 2168/01-55-57-21-02-3 od  11.2.2021. prestaje važiti danom primjene ove Odluke.

Članak 6.

Ova se Odluka  primjenjuje od 22.3.2021. godine, te se dostavlja na znanje osnivaču, Školskom odboru, zaposlenicima Škole, roditeljima i bit će objavljena na mrežnoj stranici Škole.

 

KLASA:   003-05/21-01/01

URBROJ: 2168/01-55-57-21-02-4

PULA,  22.3.2021.

 

 Ravnateljica:

 Ileana Zahtila Blašković

 

 

 

 

 

                                  

  :: opširnije :: 


objavio: Eda Bjelogrlić  datum: 18. 3. 2021. 08:30

Prikupljanje pomoći za školu pogođenu razornim potresima

Poštovani roditelji/skrbnici, djelatnici, suradnici, poštovani učenici,

Nakon razornog potresa koji je pogodio Petrinju i okolna mjesta u prosincu prošle godine, Hrvatska udruga ravnatelja osnovnih škola pokrenula je prikupljanje pomoći za škole sa navedenog područja. Školama u Istarskoj županiji dodijeljena je OŠ Glina.

Po primitku dodijeljene nam škole, ravnatelji pulskih osnovnih škola obratili su se ravnateljici OŠ Glina pismom namjere.  Njen odgovor prenosim u cijelosti:

 

Poštovani,

28. prosinca 2020. preživjeli smo prve potrese koji su unijeli nemir i strah u naše živote, ali ni približno nismo mogli naslutiti što će donijeti 29. prosinac 2020. Potres jačine 6.2 po Richteru uništio je naše gradove, naše domove, našu školu, u desetak sekundi nestalo je sve što smo stvarali i gradili godinama nakon Domovinskog rata.

I inače siromašan kraj, ovim potresima koje proživljavamo proteklih mjesec dana, potpuno je devastiran. Od 470 učenika, njih preko dvjesto ne živi u svojim kućama. Smješteni su u kontejnere, kamp kućice ili kod rodbine. U našoj školi trenutno radi 83 djelatnika koji su većinom s ovog područja i kojima su domovi u potresu oštećeni, a na žalost čak 4 kolegice ostale su u potresu bez svog doma.

Naša škola srećom dobila je zelenu naljepnicu, što znači da nije statički ugrožena iako su  određeni prostori i učionice dobile narančastu ili crvenu oznaku. Stradale su učionice, kabineti i  dio opreme. 25. siječnja 2021.krenuli smo s online nastavom. Svi se nadamo skoroj i brzoj sanaciji škole te povratku i učenika, i djelatnika u školske klupe.

 

Zahvaljujemo se na svakoj ukazanoj pažnji, podršci i pomoći.

 

Ravnateljica

Robertina Štajdohar

 

 

Pozivam sve da se u okviru svojih mogućnosti uključite i podržite inicijativu HUROŠ-a direktnom uplatom donacija na račun OŠ Glina.

HVALA VAM ŠTO ČINITE DOBRO!!

Ileana Zahtila Blašković,

ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 17. 3. 2021. 18:28

Carla Stošić s reprezentacijom u Zadru

Hrvatska ženska U16 i muška U17 odbojkaška reprezentacija okupile su se u Zadru od 1.3 do 15.3 ususret MEVZA turniru koji je ujedno i prvi krug CEV kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Turnir se održao od 12 do 14 ožujka . U grupnoj fazi natjecanja ženska reprezentacija za koju je igrala i naša osmašica Carla Stošić natjecala se sa Austrijom i Slovenijom koja je napisala i izvješće: Prvu utakmicu igrale smo protiv reprezentacije Slovenije i tu smo utakmicu izgubile s rezultatom 3:0. Sljedeći dan igrale smo protiv reprezentacije Austrije i tu smo utakmicu pobijedile sa rezultatom 3:2 koja nam je ujedno bila ključ za odlazak u drugi krug turnira. U skupini B natjecale su se ekipe Češke, Mađarske i Izraela. Kao drugo plasirana ekipa skupine A u polufinalu smo igrale protiv prvoplasirane ekipe iz skupine B; Češka. Utakmicu za 3. mjesto izgubile smo rezultatom 3:1 protiv reprezentacije Mađarske i tako zauzele 4. mjesto na MEVZA turniru. Poredak: 1.Češka 2,Slovenija 3. Mađarska 4.Hrvatska 5.Izrael.  Pobjedom protiv Austrije osigurale smo odlazak na dodatne kvalifikacije za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se odigravati od 6 do 9 svibnja u Zadru dok će se Europsko prvenstvo igra održavati od 10 do 18 srpnja u Slovačkoj i Mađarskoj.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 15. 3. 2021. 14:51

Županijska natjecanja za školsku godinu 2019./2020. i školsku godinu 2020./2021.

Zbog pandemije koronavirusa u školskoj su se godini 2020./2021. održala županijska i državna natjecanja za školsku godinu 2019./2020. i školsku godinu 2020./2021. Rezultate naših učenika za školsku godinu 2019./2020 već smo objavili te još dodajemo i uspjeh učenika Danijela Božića (tada IV. a), koji je pod mentorstvom učiteljice Jasenke Koren na županijskom natjecanju iz matematike za četvrte razrede osvojio četvrto mjesto.

U školskoj godini 2020./2021., naši su učenici se učenici opet istakli i sudjelovali na županijskim natjecanjima: iz fizike (Noel Benazić u kategoriji osmih razreda – osvojeno 13 mjesto, mentor Jelena Korenić;  hrvatskog jezika (Toni Cetina u kategoriji sedmih razreda – osvojeno 10 mjesto, mentor Jasna Žabčić); engleskog jezika (Petar Ivančić u kategoriji osmih razreda – osvojeno 9. mjesto, mentor Danijela Deželjin Čuturilo); geografije ( Ema Ukotić – osvojeno drugo mjesto u kategoriji petih razreda i Ana Mišan – osvojeno 12 mjesto u kategoriji petih razreda, mentor Radojka Marinković); informatike (Ivan De Gravisi u kategoriji digitalne kompetencije 5 – osvojeno 5. mjesto; Ivan Kamenčić u kategoriji digitalne kompetencije 7. – osvojeno 7. mjesto i Tedi Leonardelli u kategoriji osnove informatike 8 – osvojeno 6. mjesto. Mentorica svoj trojici učenika bila je Aleksandra Žufić); kemije ( Lara Šugar u kategoriji sedmih razreda – osvojeno 3. mjesto i Tereza Mišan u kategoriji osmih razreda – osvojeno 3. mjesto, mentor Nataša Trenčevska); povijesti ( u kategoriji sedmih razreda Lana Božac je osvojila 13, a Tea Pavletić 8 mjesto, u kategoriji osmih razreda Luana Orbanić je osvojila 8, a Mia Karaselimović 9. mjesto. Mentor učenicama bio je Igor Jovanović).

Za županijski LIK (natjecanje iz likovne kulture), predloženo je u školskoj godini 2019./2020. deset radova, a u školskoj godini 2020./2021. predloženi su radovi četvoro učenika:  Matea Travalje, Anje Grnović i Dorije Matošević (svi VII. c) i Marte Assad de Marco iz VII.a. Mentorica učenicima je Roberta Weissman Nagy. Čestitke našim učenicima i njihovim mentorima.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 12. 3. 2021. 14:20

Mornaričko groblje Pula - Sharing European Histories project

Učenici dodatne nastave iz povijesti Sara Cetina, Mia Karaselimović, Lena Orlić, Anđela Rajković (sve VIII.b), Ema Korotaj, Laura Orbanić, Luana Orbanić i Dominik Pušar (svi VIII. c) sudjelovali su u međunarodnom projektu Sharing European Histories. Cilj je projekta bio spoznati europsku povijest putem pulskog Mornaričkog groblja, spomenika i motiva na nadgrobnim spomenicima koji se na groblju nalaze. Učenici su spoznali povijest našega grada kroz biografije poznatih osoba toga vremena, obiteljsku povijest, motive na spomenicima i različite osobne podatke (datume rođenja i smrti, prezimena i obiteljske veze) koji imaju praktičnu primjenu u proučavanju povijesti Pule. Mornaričko je groblje u Puli poput muzeja na otvorenom. Sadrži skulpture, obiteljsku povijest, i zapis o stavu prema životu, smrti i umiranju (što smo otkrili putem natpisa i motiva na spomenicima). Učeći na taj način povezali su  znanje iz povijesti, geografije, biologije, matematike. Zanimljivo je bilo uočiti kako se različiti slojevi povijesti Pule preklapaju na ovom mjestu sjećanja. Katolici, protestanti, pravoslavci, muslimani, Židovi i ateisti pokopani su na Mornaričkom groblju  zajedno i u miru. To je možda jedino groblje na kojem su zajedno pokopani njemački, talijanski vojnici i pripadnici jugoslavenskog antifašističkog pokreta. Povijest Pule tako  postaje simbolično mjesto za različite narative u kulturi sjećanja. Svoja istraživanja učenici su objedinili u brošuri o Mornaričkom groblju koja će biti objavljena do kraja školske godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 10. 3. 2021. 14:55

Sretan Dan žena

U ime kolektiva Osnovne škole Veli Vrh Pula i SZHŠ Preporod svim ženama čestitke povodom 110. međunarodnog Dana žena uputila je ravnateljica škole Ileana Zahtila Blašković i sindikalni povjerenik Igor Jovanović.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 8. 3. 2021. 14:44

JazzIstra

Dana 5. ožujka 2021. god. 7. c razred OŠ Veli Vrh sudjelovao je u projektu „Jazz na prvi pogled“ u organizaciji udruge JAZZISTRA. Radi epidemiološke situacije edukativni koncert organiziran je putem Zoom platforme. Učenici su bili vrlo sretni i naučili mnogo o jazzu, instrumentima, improvizaciji, glazbenim oblicima itd, te jedva čekamo ponovni susret. Učenike je u projektu vodila učiteljica glazbene kulture Martina Mahić.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 8. 3. 2021. 14:03

Carla Stošić pozvana u odbojkašku reprezentaciju

Učenica naše škole Carla Stošić VIII. b koja trenira odbojku u OK Pula dobila je poziv iz Hrvatskog odbojkaškog saveza, u kojem je mlađa kadetkinja Carla Stošić pozvana u kadetsku reprezentaciju U-16 za MEVZA turnir koji će se održati od 12. do 14. ožujka u Zadru, s time da pripreme za turnir počinju već 28. veljače 2021. Carla je na užem popisu izbornika kadetske reprezentacije Miodraga Stojakovića.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 4. 3. 2021. 21:19

Domaćini županijskog natjecanja iz informatike

Nakon dugo vremena naša je škola bila domaćin jednog županijskog natjecanja i to iz informatike 3. ožujka 2021. Ovo je natjecanje bilo jedno od prvih natjecanja koje se održalo uživo u školi, a ne kao do sada online. Na natjecanju je nastupilo preko pedeset učenika i tridesetak učenika iz cijele Istre. Cijela je organizacija natjecanja protekla u najboljem redu na što smo jako ponosni kao i na cijelo organizacijsko povjerenstvo na kojem su sudjelovali i naši učitelji informatike Mirza Salihović i Aleksandra Žufić.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 4. 3. 2021. 14:35

Projekt institucionalizacije zavičajne nastave

Naša škola od prvog dana sudjeluje u projektima implementacije zavičajne nastave u Istarskoj županiji. U školskoj godini 2019./2020. u školi je započet, a u školskoj godini  2020./2021. projekt Život na granici odnosno Veli Vrh između Zone A i Zone B. Riječ je o dramatičnom razdoblju pulske povijesti između 1945. i 1947.  kada je Pula bila podijeljena Morganovom linijom. To je bila crta razdvajanja . "Zone A", kojom su upravljale Britansko - američke vojne snage, te "Zone B", u kojoj je civilnu vlast vodila vojna uprava Jugoslavenske armije. U projektu sudjeluju učenice VIII. c razreda Ema Korotaj i Tereza Mišan koje su svoja saznanja i iskustva u radu podijelile s Radio Istrom i pulskom TV Novom.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 2. 3. 2021. 13:54

Kreativnost u krizi

Učenice naše škole Korina Benčić, VI. a, Lea Elezović, VII.b i Aurora Nađ, VII. c su pod mentorstvom učiteljice Roberte Weissman Nagy sudjelovale na međunarodnom likovnom natječaju Kreativ in der Krise te se njihovi radovi mogu pronaći na interaktivnoj karti projekta.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 1. 3. 2021. 14:53

Dan ružičastih majica u OŠ Veli Vrh Pula

Hrvatski sabor je 2017. godine izglasao da se svake zadnje srijede u veljači obilježava Dan ružičastih majica kao Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad vršnjacima. Davne 2007.g. jedan učenik u kanadskoj školi bio je ismijavan i maltretiran jer je došao školu u ružičastoj majici, želeći time izraziti podršku majci koja je bolovala od raka. Taj događaj inspirirao je učenikove prijatelje da za nekoliko dana u znak prosvjeda odjenu ružičaste majice i iskažu podršku svom prijatelju. Vrlo brzo se prosvjed pretvorio u dan koji se obilježava diljem svijeta. Ove školske godine, učenici 6.a, 6.b, i 7.c izrađivali su ružičaste majice na koje su upisivale svoje poruke protiv nasilja.

Obilježavanju Dana ružičastih majica pridružili su se i učenici produženog boravka iz 2. A razreda koji su kroz provedene aktivnosti pokazali jedinstven stav protiv nasilja. Škola Veli Vrh mjesto je s nultom tolerancijom na nasilje i kontinuirano radi na stvaranju pozitivnog školskog okružja.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 24. 2. 2021. 20:25

Obavijest za vlasnike pasa

Učenici Osnovne škole Veli Vrh Pula koji pohađaju produženi boravak pobrinuli su se kako bi potaknuli vlasnike pasa na odgovorno ponašanje i brigu za njihove ljubimce. Odgovornim ponašanjem, zajedno s učenicima i zaposlenicima Osnovne škole Veli Vrh doprinijeli bi čišćem i ugodnijem okolišu škole u kojem djeca provode svoje razigrane i vesele trenutke.

Više slika pogledati u nastavku pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 24. 2. 2021. 15:49

Oproštaj od Balaševića

Paljenjem svijeća na željezničkoj stanici u Puli, učenici naše škole su se zajedno s građanima grada Pule oprostili od poznatog glazbenika i kantautora Đorđa Balaševića. Naime, OŠ Veli Vrh je u školskoj godini 2018./2019. u sklopu projekta institucionalizacije zavičajne nastave Istarske županije provodili projekt "Na stanici u Puli" s kojim je bio upoznat i poznati glazbenik te je tada podržao projekt i rad učenika naše škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 23. 2. 2021. 08:39

Maškare u PŠ Štinjan

Godina za nama bila je teška. Donijela je razna nova pravila okupljanja i druženja. Sada se sa nostalgijom prisjećamo dana kada smo na javnim mjestima i okupljalištima nosili maske u maškarama i karnevalima. Maske vezujemo uz radost, igru i zabavu. Želja malih ljubitelja maškara da i ove godine obilježe maškare u školi omogućena je učenicima koji su imali priliku nositi svoje maske u skladu sa epidemiološkim mjerama. Na slikama u nastavku su maškare iz PŠ Štinjan 2. i 4. razred.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 22. 2. 2021. 16:00

Eseji i zastupnički govori učenika osnovnih i srednjih škola

Služba za građane Hrvatskoga sabora u školskoj godini 2020./21. prvi put je organizirala natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola u pisanju eseja/raspravljačkog teksta/zastupničkog govora  na temu „Trideset godina hrvatske neovisnosti“. Tako je svoj zastupnički govor napisala i Sara Cetina (VIII. b), davši pri tome i svoj doprinos natječaju.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 22. 2. 2021. 14:22

Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta

Internet je postao medij bez kojega je danas gotovo nemoguće raditi. Na njemu pronalazimo važne informacije, zabavljamo se i komuniciramo s drugima. Većina kućanstava opremljena su brojnim digitalnim uređajima koja djeci omogućuju provođenje vremena na internetu. Iako ima brojne prednosti često zaboravljamo na različite opasnosti od kojih se moramo zaštititi. Upravo smo zato, u tjednu od 08.02.2021. - 12.02.2021, na satovima informatike, provodili različite aktivnosti na temu sigurnosti na internetu. Na taj smo način obilježili Dan sigurnijeg interneta. ​

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 22. 2. 2021. 09:38

Nogometašice iz OŠ Veli Vrh započele s utakmicama

Nogometašice mlađih kategorija Istre 196  započele su pripreme za nastavak nogometnih natjecanja. Tako Među njima su i Sara Cetina, VIII. b, te reprezentativke Hrvatske Mia Gavrić VII.b i  Lana Lovrić, VII. a. Dana 20. veljače kadetkinje Istre 1961, odigrale su prijateljsku utakmicu s mlađim pionirima NK Uljanik. Na utakmici su nastupile i naše učenice. Vrlo zanimljiva i dinamična utakmica završila je pobjedom dječaka Uljanika s 3:1.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 20. 2. 2021. 20:37

Maškarana nastava u OŠ Veli Vrh

Tradicionalno se u OŠ Veli Vrh Pula posljednji dan maškara održava nastava pod maskama. Iako smo svi „maskirani“ i ove su godine naši učenici bili kreativni te su pod različitim maskama istakli svoje osobne poruke. 

Učenici naše škole sudjelovali u paljenju pusta na Velom Vrhu

U utorak 16. veljače 2021 zapaljen je karnevalski pust Koronakreator. Koronakreatora napravila je karnevalska grupa Veli Vrh – Valmade. Kažnjavanje, a potom paljenje pusta-kulminiralo je čitanjem optužnice, a potom paljenjem. Karnevalska grupa Veli Vrh – Valmade ima dugu tradiciju, a čine je između ostalih mnogi bivši i sadašnji učenici naše škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 19. 2. 2021. 20:34

Učenici Područne škole Štinjan u akciji „Djeca djeci ... Dragi mali prijatelju ❤“ Vijest ima dokument u privitku

 „Djeca djeci ... Dragi mali prijatelju ❤“ je inicijativa čija je osnovna ideja prikupiti i poslati vesele paketiće djeci s područja pogođenih potresom Banovine  (2020/2021). Paketići sadrže stvari koje će djecu razveseliti i pokazati im da negdje imaju posebnog prijatelja/prijateljicu koji misle na njega! Svaki paketić sadrži i pismo/poruku ili crtež ohrabrenja i podrške.

Koordinatorice akcije dodijelile su OŠ  Slavko Kolar, Kravrsko, te su se učenici PŠ Štinjan, zajedno sa svojim roditeljima i učiteljicama, rad odazvali akciji. Kroz nekoliko dana u školi su prikupili mnoštvo raznih stvarčica s kojima žele razveseliti svoje prijatelje. Zatim su učenici s učiteljicama u svojim razredima, slagali stvari su paketiće, pisali pisma i crtali crteže s namjerom da obraduju onoga tko će pojedini paketić primiti.

Ovoj akciji također se pridružila i GLS služba, koja je poklonila svoju uslugu dostave, te pripremljene pakete, ekspresno dostavila u OŠ Slavko Kolar, Kravarsko. Na tome jedno veeeliko hvala GLS-u.

 HVALA i svim roditeljima i učenicima koji su sudjelovali u ovoj inicijativi.

U nastavku prilažemo slike, putem kojih možete vidjeti kako su naši učenici bili vrijedni.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 18. 2. 2021. 14:40

Projekt „Đir po Puli“ i besplatni webinari za roditelje

U sklopu projekta „Đir po Puli“, kojeg provode Grad Pula i Zavod za javno zdravstvo Istarske županije bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda, najavljujemo održavanje 8 besplatnih  webinara za roditelje predškolske i školske djece, u cilju promicanja zdravih navika kod djece i u obiteljima, tjelesne aktivnosti i  pravilne prehrane s posebnim naglaskom na uravnoteženi unos soli.
Tijekom ožujka 2021. održat će se 3 webinara, putem Zoom platforme :


1) Pravilna prehrana predškolske djece – predavač: Olga Dabović Rac, dr.med. spec.epidemiologije, Služba za javno zdravstvo i promicanje zdravlja ZZJZ IŽ
Predavanje je namijenjeno roditeljima predškolske djece, ali i svima koji žele znati više o osnovnim principima pravilne prehrane, nutritivnim potrebama djece te na koji način izbirljivcima približiti nove namirnice.
Predavanje će se održati u utorak 2. ožujka 2021. godine s početkom u 18:30h.
Prijave na https://forms.gle/cEeDA6yaRSgAPaQz5 

Prijave su moguće do 26. veljače 2021.  Nakon prijave, mailom će Vam biti poslana izravna poveznica na Zoom predavanje.
 
2) Zajutrak- zdrav početak dana – predavač: Olga Dabović Rac, dr.med. spec.epidemiologije, Služba za javno zdravstvo i promicanje zdravlja ZZJZ IŽ
Saznajte zašto je bitan prvi obrok u danu, što bi bilo poželjno pojesti ujutro te nove ideje za pripremu finog i zdravog obroka za cijelu obitelj.
Predavanje će se održati u srijedu  17. ožujka 2021. godine s početkom u 18:30h.
Prijave na https://forms.gle/fkTWHsKLCd8WdrHJ7 

Prijave su moguće do 12. ožujka 2021. Nakon prijave, mailom će Vam biti poslana izravna poveznica na Zoom predavanje.
 
3) Čitanje deklaracija i aditivi u hrani – predavač: Mirjana Družetić, dipl.ing.preh.tehnologije, Služba za zdravstvenu ekologiju ZZJZ IŽ
Ako ste se pitali što znače sve one tablice, brojevi i oznake na proizvodima koje kupujete i želite naučiti kako odabrati kvalitetan proizvod ovo će predavanje dati odgovor na sva Vaša pitanja i nedoumice.
Predavanje će se održati u srijedu  31. ožujka 2021. godine s početkom u 18:30h.
Prijave na https://forms.gle/zn9VDVauTnTPCroq7 

Prijave su moguće do 26. ožujka 2021. Nakon prijave, mailom će Vam biti poslana izravna poveznica na Zoom predavanje.
 
Više o projektu Đir po Puli na https://www.zzjziz.hr/index.php?id=5(pod EU projekti)

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 18. 2. 2021. 14:28

Učenici naše škole sudjelovali u akciji “Čitam, dam, sretan sam”

Učenici OŠ Veli Vrh Pula uključili  su se u akciju prikupljanja slikovnica u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula koja se u povodu Međunarodnog dana darivanja knjiga održava pod geslom "Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj".

Ova akcija održavala se u okviru nacionalne kampanje "Čitaj mi!", a svi koji su željeli  sudjelovati mogli su očuvane rabljene ili nove slikovnice donijeti u knjižnicu između 5. i 15. veljače 2021. Međunarodni dan darivanja knjiga obilježio  se 14. veljače.

Riječ je o volonterskom projektu kojim se želi potaknuti na čitanje i važnost darivanja, prije svega djece. Darivanjem svoje slikovnice ili knjige, uz objašnjenje zašto to radi i koliko će drugome to značiti, dijete uči ljepotu i važnost pomaganja te vrijednost knjige. Obilježavanje Međunarodnog dana darivanja knjiga pokrenula je dječja autorica Amy Broadmoore 2012. godine. Njezina inicijativa je ubrzo pobudila interes zaljubljenika u knjige te se održava u brojnim zemljama diljem svijeta.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 14. 2. 2021. 10:04

Izložba Yakishime - Metamorfoza zemlje

Unatoč pandemiji i raznim ograničenjima, učenici naše škole vrlo su aktivni kada je riječ o praćenju kulturnih događanja u našem gradu. Tako su na poticaj svojih učitelja, ali i roditelja, individualno posjetili vrlo zanimljivu izložbu Yakishime - Metamorfoza zemlje.

Izložba je otvorena u  Muzejsko - galerijskom prostoru Sveta Srca. Izložba stavlja naglasak na tehniku izrade keramičkog posuđa pod istim imenom - yakishime - a podrazumijeva zagrijavanje nelakirane gline na jakoj vatri s varijacijama intenzivno visokih temperatura. Iako je jedna od najosnovnijih tehnika proizvodnje keramike, yakishime se razvila u različitim smjerovima unutar Japana.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 13. 2. 2021. 20:57

Likovna grupa OŠ Veli Vrh Pula u Pakistanu na svjetskom natječaju dječje umjetnosti

Uspjeh učenika likovne grupe OŠ Veli Vrh Pula koji su unatoč izolaciji tijekom Covida realizirali djela koja odlaze predstavljati Istru na Svjetskom natječaju  "Promijenimo svijet kroz umjetnost" u organizaciji Zaklade Discovering New Artists.

Zadana tehnika je bila slobodna i učenici su se izrazili u tehnici gvaša birajući koloristički pristup obradi naslovne teme: "Lokalno i svjetsko kulturno naslijeđe".  Učenici sudionici:  Mia Makovac, (5.c),  Anja Grnović, Aurora Nađ, Matteo Travalja, Doria Matošević svi 7. c), Lara Šugar (7. b),  i Marina Bašić ( 7.a).

DNA zaklada će ove godine  izložbu  i promociju  dječjih radova održati u Lahoreu, Islamabadu, Karachiju i međunarodno. 'Svjetska baština zajedničko je bogatstvo čovječanstva', zaključak je priopćenja koje je uputila ispred učenika uputila učiteljica naše škole Roberta Weissman Nagy.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 11. 2. 2021. 20:50

Odluka ravnateljice o modelu nastave od 15.2.2021.

Na temelju članka 125. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine broj  87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 16/12, 86/12, 94/13, 136/14 - RUSRH, 152/14, 7/17, 68/18, 98/19 i 64/20) članku 7. stavku 2. Zakona o radu (Narodne novine broj 93/14, 127/17, 98/19) , članka 72. Statuta OŠ Veli Vrh Pula, te članka 3.  Odluke o načinu izvođenja nastave u osnovnim i srednjim školama kao i na visokim učilištima te obavljanju rada u ustanovama predškolskog odgoja i obrazovanja u uvjetima epidemije COVID-19 ( NN 99/20) i Preporuke Istarske županije, uz suglasnost nadležnih lokalnih stožera Civilne zaštite i osnivača Grada Pule,  ravnateljica OŠ Veli Vrh  Pula  donosi

                                                         ODLUKU

Članak 1.

Nastava za  sve učenike Škole, razredne nastave  od  I. do IV. razreda i predmetne nastave od  V. do  VIII. razreda organizira se i izvodi kao  oblik nastave koju učenici pohađaju u školi (Model A )  počevši  od  15.2. 2021. godine.

Članak 2.

Pri provedbi nastave u OŠ Veli Vrh  Pula i radu zaposlenika koji poslove obavljaju u školskoj ustanovi prema odluci  ravnateljice  obvezno je pridržavati se Uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove, te Preporuka Ministarstva znanosti i obrazovanja o Modelima i preporukama za rad u uvjetima povezanim uz COVID-19  i uputa za vrednovanje i ocjenjivanje.

Članak 3.

Ova se Odluka  primjenjuje od 15.2.2021. godine, te se dostavlja na znanje osnivaču, Školskom odboru, zaposlenicima Škole, roditeljima i bit će objavljena na mrežnoj stranici Škole.

Članak 4.

Odluka ravnateljice o načinu odvijanja nastave KLASA:   003-05/21-01/01, URBROJ: 2168/01-55-57-21-02-2 od  1.2.2021. prestaje važiti danom primjene ove Odluke.

KLASA:   003-05/21-01/01

URBROJ: 2168/01-55-57-21-02-3

PULA,  11.2.2021.

                                                               Ravnateljica:  Ileana Zahtila Blašković

  :: opširnije :: 


objavio: Eda Bjelogrlić  datum: 11. 2. 2021. 10:14

Gdje si ti u digitalnoj džungli?

Dana 9. veljače 2021. povodom Dana sigurnijeg interneta učenik VII.c razreda Ivan Kamenčić sudjelovao je na ZOOM webinaru za djecu i mlade pod nazivom „Gdje si ti u digitalnoj džungli?“ sa poznatim hrvatskim youtuberima. Poznati youtuberi, koji su sudjelovali na Zoom-u su bili Malajski Tapir, koji snima youtube blogove, te PvtMole koji snima videa o igricama. Ivan ističe kako je bilo vrlo zabavno. Naučio je dodatne informacije o tome sam što se smije i što se ne smije raditi na internetu.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 9. 2. 2021. 08:42

Brini o sebi – Budi dobro – Proživi COVID Vijest ima dokument u privitku

Cilj projekta „Brini o sebi – Budi dobro – Proživi COVID“, koji provode Središnji državni ured za demografiju i mlade i Hrvatska psihološka komora je omogućiti mladima razgovor o svojim osjećajima zbog posljedica koronovirusa sa stručnim osobama putem besplatnih telefonskih linija ili sms-om. Frustracije zbog ograničavanja socijalnih kontakta i izlazaka, osjećaj usamljenosti, zabrinutost oko završetka školske godine ali i strah od zaraze za članove svojih obitelji samo su neki od problema s kojima se susreću mladi u Hrvatskoj tijekom pandemije koronavirusa.

„Okolnosti u kojima trenutačno živimo znatno utječu na mentalno zdravlje mladih. Oni su odjednom morali promijeniti svoj uobičajeni način života, socijalno se distancirati od svojih prijatelja, i sve to čini ih dodatno osjetljivijima za razvoj poremećaja mentalnog zdravlja. Međutim, i u ovakvim otežanim životnim uvjetima važno je doprinijeti očuvanju mentalnog zdravlja i posve je u redu i poželjno potražiti stručnu pomoć i razgovarati o problemima. Zato, prije svega, poručujemo mladima da ih razumijemo i da smo im dostupni za razgovor ili savjet“, istaknula je Andrea Bogdan, predsjednica Hrvatske psihološke komore.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 2. 2. 2021. 15:31

Projekti Školske knjige u školskoj godini 2019./2020. i školskoj godini 2020./2021.

Projekt je vrsna aktivnost koja potiče stvaranje ideja i promišljanje o mogućnostima, upućuje na suradnju, okuplja različitosti i inspirira za nove pristupe pronalaženjem inovativnih rješenja. Nositelji promjena u svojim sredinama, ma kako velike ili malene bile, trebaju biti i jesu škole. U protekle su dvije školske godine učenici i učitelji naše škole sudjelovali u nekoliko projekata što ih je pokrenula nakladnička kuća Školska knjiga. To su projekti: „Prenamjeni i promjenu pokreni“, „Postani pustolov i izumi vremeplov“, „Primjerom pokaži kakav svijet tri je draži“ „Otkrij tajnu za budućnost sjajnu“, „Štiti vodu za globalnu slobodu“, „Nek ti edukacija bude inspiracija“ „Ispiši stranice koje pomiču granice“.  Svi su ti projekti i različiti oblici nastave doprinijeti rasterećenju pritiska, a učenicima pružili dodatnu priliku za kreativnost, slobodu stvaranja i možda najvažnije u ovim vremenima - igru!

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 1. 2. 2021. 14:23

Odluka ravnateljice o modelu nastave od 1.2.2021.

Na temelju članka 125. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine broj  87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 16/12, 86/12, 94/13, 136/14 - RUSRH, 152/14, 7/17, 68/18, 98/19 i 64/20) članku 7. stavku 2. Zakona o radu (Narodne novine broj 93/14, 127/17, 98/19) , članka 72. Statuta OŠ Veli Vrh Pula, te članka 3.  Odluke o načinu izvođenja nastave u osnovnim i srednjim školama kao i na visokim učilištima te obavljanju rada u ustanovama predškolskog odgoja i obrazovanja u uvjetima epidemije COVID-19 ( NN 99/20) i Preporuke Istarske županije, uz suglasnost nadležnih lokalnih stožera Civilne zaštite i osnivača Grada Pule,  ravnateljica OŠ Veli Vrh  Pula  donosi

ODLUKU

Članak 1.

Nastava za  učenike  predmetne nastave od  V. do  VIII. razreda organizira se i izvodi kao nastava na daljinu (Model C)  od  1.2 2021. do  15.2.2021. godine.

Članak 2.

Pri provedbi nastave na daljinu  i radu zaposlenika koji poslove obavljaju od kuće prema odluci ravnateljice   obvezno je pridržavati se Preporuka Ministarstva znanosti i obrazovanja o Modelima i preporukama za rad u uvjetima povezanim uz COVID-19 i uputa za vrednovanje i ocjenjivanje.

Obveze učitelja su:

 • osigurati kontakte i način komunikacije (virtualna učionica, telefon, e-mail),
 • obvezno održavanje nastave na daljinu odvija se u običajnom opsegu radnog vremena,
 • obvezna priprema sadržaja, održavanje komunikacije s učenicima, roditeljima Školom i Ministarstvom znanosti i obrazovanja te davanje povratne informacije učenicima i roditeljima,
 • obveze koje proizlaze iz sklopljenog  ugovora o radu između zaposlenika i  Škole te Odluke o tjednom i godišnjem zaduženju učitelja  Škole za šk. god. 2020./2021. kao i sudjelovanje i izvršenje drugih aktivnosti prema uputi ravnatelja i MZO-a.

Članak 3.

Nastava za učenike razredne nastave od  I.  do  IV. razreda provodit će se kao oblik nastave koju učenici pohađaju u školi (Model A).

Članak 4.

Pri provedbi nastave u OŠ Veli Vrh  Pula i radu zaposlenika koji poslove obavljaju u školskoj ustanovi prema odluci  ravnateljice  obvezno je pridržavati se Uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove, te Preporuka Ministarstva znanosti i obrazovanja o Modelima i preporukama za rad u uvjetima povezanim uz COVID-19  i uputa za vrednovanje i ocjenjivanje.

Članak 5.

Ova se Odluka  primjenjuje od 1.2. 2021. godine, te se dostavlja na znanje osnivaču, Školskom odboru, zaposlenicima Škole, roditeljima i bit će objavljena na mrežnoj stranic Škole. 

 Ravnateljica:  Ileana Zahtila Blašković

  :: opširnije :: 


objavio: Eda Bjelogrlić  datum: 1. 2. 2021. 10:02

Digitalna Noć muzeja u Puli i uspjeh naših učenika na online kvizu

Tradicionalno već više od jednog desetljeća, na preporuku svojih učitelja i roditelja učenici OŠ Veli Vrh Pula  sudjeluju u raznim kulturnim manifestacijama organiziranim povodom Noći Muzeja. Ove 2021. Noć muzeja se održala 29. siječnja , koja se obzirom na epidemiološku situaciju, održavala uglavnom u digitalnom obliku, pod nazivom 16. Digitalna Noć muzeja. Za tu je prigodu Arheološki muzej Istre u Puli pripremio brojne programe koji su uključivali predavanja on–line, putem društvenih mreža, no pripremili su i klasična vodstva po amfiteatru te posjet galeriji C8. Između zanimljivih on–line predavanja njihovih djelatnika, video priloga i drugih objava, pripremili su i druženje uz on–line kviz o kulturnoj baštini za različite školske uzraste.

Veliki uspjeh učenika naše škole na on line kvizu održanom povodom Noći Muzeja 2021.

Povodom Noći muzeja 2021. Arheološki muzej Istre je pripremio vrlo zanimljiv on–line kviz o kulturnoj baštini za različite školske uzraste. Na kvizu je sudjelovalo desetak istarskih osnovnih škola. Učenici VI. a razreda naše škole sudjelovali su kategoriji viših razreda osnovne škole te ostvarili odlične rezultate. Andrea Dravec je osvojio prvo mjesto, a  Dino Gumzej drugo. Treće su mjesto podijelile Korina Benčić i Kim Korotaj. Četvrti je u konačnom redoslijedu bio Mateo Bile. Šesto je mjesto zaslužio Teo Jovanovski, sedmo Anika Žagrić te konačno osmo mjesto Marin Peruško.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 29. 1. 2021. 20:45

Uspjesi Tedija Leonardellija

Do  ove školske godine naša je škola imala četiri uspješna jedriličara. To su Ana Vitasović,  Katja Rabak, Roko Schmidt i Tedi Leonardelli. Ove je školske godine ostao je Tedi koji je u protekle dvije godine ostvario zapažene rezultate. Godine 2019., nastupao je za reprezentaciju Hrvatske na Dutch Youth regati u Nizozemskoj gdje je u zlatnoj skupini postigao 59  vrijeme. Iste je godine na europskom prvenstvu kase optimist koja je održana u Francuskoj u mjestu Crozon – Morgat osvojio 93 mjesto u srebrnoj skupini. Uz međunarodne uspjehe osvojio je i ekipno drugo mjesto na prvenstvu Hrvatske u klasi optimist te treće mjesto u klasi laser. Godine 2020., Tedi je na prvenstvu Hrvatske ukupno bio deveti, a prvak u kategoriji U-16. Na prvenstvu Istarske županije bio je prvi. Ove je 2021.  na trening kampu Istarske županije u klasi laser 4.7, osvojio prvo mjesto.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 29. 1. 2021. 14:38

Izložba Velištak - život naselja kasnog neolitika

Učenici naše škole individualno na preporuku svojih učitelja, u Galeriji C8 posjetili izložbu „Velištak - život naselja kasnog neolitika“. Na izložbi su predstavljeni arheološki nalazi istraživanja nalazišta Velištak koje je smješteno u Velimskom polju, nedaleko grada Vodica.

Istraživanja, započeta 2007., provodi Muzej grada Šibenika, uz financijsku potporu Grada Vodica i Ministarstva kulture i medija RH. Na Velištaku su sačuvani ostaci naselja iz početka kasnog neolitika, datiranog 5000. - 4700. pr. Kr.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 29. 1. 2021. 09:01

Dan sjećanja na holokaust u OŠ Veli Vrh Pula

Dana 27. siječnja obilježava se Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta. Dan kada je Crvena armija 27. siječnja 1945. godine oslobodila najveći nacistički koncentracijski logor Auschwitz u Poljskoj, Ujedinjeni narodi su donošenjem Rezolucije o danu sjećanja na holokaust 2005. godine, proglasili danom sjećanja na sve žrtve holokausta.

Središnje mjesto očuvanja sjećanja na žrtve holokausta danas je centar Yad Vashem u Jeruzalemu. Holokaust je proveo njemački nacistički režim nad šest milijuna Židova, Roma, Slavena, homoseksualaca, osoba s invaliditetom, političkim  i ratnim zarobljenicima. Među žrtvama holokausta bilo je i milijun i petsto tisuća djece.

Povodom Dana sjećanja učenici naše škole  su pogledali nekoliko video svjedočanstava Istrana koji su preživjeli strahote koncentracijskih logora, a učenica Anđela Rajković iz VIII. b je napravila video prilog o Anne Frank.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 27. 1. 2021. 21:21

Prozor u prošlost: Car i drevni bogovi

Učenici naše škole individualno su posjetili novi “Prozor u prošlost“ koji se nalazi u Carrarinoj 4. U Arheološkom muzeju Istre čuva se već dugo ulomak mramornog reljefa povorke. Prije dvadeset godina u Nikopolisu u Grčkoj, u monumentalnom Augustovom spomeniku pobjedi kod Akcija nad Markom Antonijem, pronađen je mramorni žrtvenik s reljefom kojemu potpuno odgovara nacrt pulskog reljefa. Zahvaljujući tome nalazu, moguće je rekonstruirati cjeloviti izgled pulskog reljefa i shvatiti njegovo značenje. Reljef predstavlja ulomak povorke bogova i oponaša drevni arhaički stil grčke umjetnosti.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 27. 1. 2021. 11:09

Otvorena izložba serije plakata „ta:pija“

Na preporuku svojih učitelja, učenici viših razreda naše škole posjetili su u pulskoj HUIU galeriji,izložbu serije plakata, pod nazivom „ta:pija“, pulske fotografkinje i grafičke dizajnerice Petre Tadić, u organizaciji HUiU-a i Anje Ilijašević Mitrović.Ovom se izložbom autorica pulskoj publici predstavlja kroz lokalni fenomen tapije, kao autentičnog prikaza duha grada“. Overtourism, apartmanizacija naselja, neprohodne ulice i zatrpane plaže naspram prostora koji zimi zjape prazni, „pulske zimske tapije“, prazne ulice i neiskorišteni prostori, neke su od problematika kojima se autorica bavi i prolazi kroz izložbu, putem vizualnih komunikacija.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 25. 1. 2021. 10:14

Međunarodni Dan obrazovanja

Opća Skupština UN-a krajem 2018. godine proglasila je 24. siječnja Međunarodnim danom obrazovanja kako bi naglasila presudnu ulogu kvalitetnog i dostupnog obrazovanja.  Svrha obilježavanja dana posvećenog obrazovanju na međunarodnoj razini jest usmjeravanje pozornosti vlada i naroda na dostupnost obrazovanja kao sredstva za izlazak iz siromaštva.

Obrazovanje pokreće gospodarski rast i društvenu povezanost, a ima i ključnu ulogu u rješavanju izazova s kojima se čovječanstvo suočava. Samo obrazovanjem možemo iskorijeniti siromaštvo, boriti se protiv klimatskih promjena te graditi pravednije društvo.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 24. 1. 2021. 15:22

Poziv za predupis djece u prvi razred Vijest ima dokument u privitku

POZIVAJU SE roditelji, odnosno staratelji da prijave djecu koja će do 1. travnja 2021. godine navršiti šest godina života radi evidencije polaznika prvog razreda osnovne škole, te organiziranja pregleda djece u školskoj godini 2021./2022.
 

Predupisi će se obavljati  27., 28., i 29. siječnja 2021. godine, od 8.00 do 12.00 sati.

Predupisi će se odvijati prema preporukama Stožera civilne zaštite odnosno u skladu s epidemiološkim mjerama kako bi se smanjilo okupljanje većeg broja osoba u prostorima škole.

Predupisi će se odvijati prvenstveno putem e-maila.
1. Roditelj može popuniti podatke unutar word dokumenta koji se nalazi u privitku te ga poslati na mail stručnog suradnika pedagoga nada.arzensek@skole.hr
2. Roditelj može popunjeni i isprintani obrazac predati na ulazu u školu
3. Roditelj koji nema mogućnost ispisa obrasca može isti naći i popuniti na ulazu u školu.


Stručni suradnici škole poslat će vam povratnu informaciju o primitku vaše prijave (mailom ili telefonom). Po izvršenom predupisu roditelju će se uputiti pismeni poziv za pregled djeteta kod nadležnog školskog liječnika.

Za eventualne upite u istim terminima možete kontaktirati školu na brojeve telefona 099/312-7827, 052/380-849 (pedagoginja) ili 052/534-751 (soc. pedagoginja).

Stručna služba škole

Napomena:
Osobni podaci djeteta i roditelja moraju odgovarati službenim dokumentima.
Podaci će se koristiti isključivo u svrhu obavljanja predupisa unutar školske ustanove u skladu s Zakonom o zaštiti osobnih podataka.

Privitak: Obrazac za prijavu

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 21. 1. 2021. 20:44

Učenički radovi projektnog zadatka na nastavi informatike

Projektni zadatak -IKT u raznim poslovima

Po završetku cjeline "Upoznajmo računalo" učenici su kroz projektni zadatak Informacijsko - komunikacijska tehnologija (IKT) u raznim poslovima istraživali u kojim su sve zanimanjima ljude u potpunosti zamijenili strojevi. Prepušteni mašti govorili su o robotima koje bi voljeli imati u svojim domovima kao i o tome koji bi roboti bili najtraženiji u današnje vrijeme. 

Cjelokupan tekst i slike pogledati pod  ::opširnije:: 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 18. 1. 2021. 20:51

Naši veslači

OŠ Veli Vrh Pula godinama je imala odlične veslače. Veslački je sport jedan od najpopularnijih i najtrofejnijih među našim učenicima. Trenutno veslanje u Veslačkom klubu Istra treniraju Diego Bilić, VI. a, Filip Batel, VI. b, Leon Bulešić VII. b i Veronika Žufić  VIII. a. Tijekom prvoga polugodišta, naši su veslači sudjelovali na nekoliko natjecanja. Izdvajamo Otvoreno prvenstvo Istarske županije u ergometrima, veslački duatlon u Puli, Regatu kadetskog kupa u Medulinu. Medalje je na natjecanju osvojila Veronika Žufić. Filip Batel se veslanjem bavi tri godine i u tom je razdoblju osvojio šest zlatnih, tri srebrne i pet brončanih medalja na različitim natjecanjima.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 4. 1. 2021. 09:24

Selektivne utakmice naših nogometaša

Druga polovica godine je rezervirana za selektivne utakmice raznih kategorija. I ove godine naše nogometašice i nogometaši nastupaju za selektivne ekipe i  momčadi Istarske županije. Lana Lovrić VII a i Mia Gavrić VII. b su u kratko vrijeme već dva puta nastupile na selektivnim utakmicama. Na zadnjoj utakmici krajem studenoga pobijeđene su protivnice s 3:2. Ivor Beviakva, VI. a nastupio je na u -15 selektivnoj utakmici u Rijeci i sudjelovao u pobjedi svoje momčadi također  s 3:2. Prijašnjih su godina razne selektivne utakmice igrali i Gabrijel Jakovljević i Andrej Pekica, oba  VI. c, Giuliano Boucaux, VIII. b, Dominik Celija i Sebastijan Hunček iz VIII. a te Dominik Pušar iz VIII. c

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 19. 12. 2020. 09:27

Izdan službeni bilten #FootballPeople Weeks Vijest ima dokument u privitku

OŠ Veli Vrh Pula izdala je službeni bilten obilježavanja #FootballPeople Weeks.

Bilten je dostupan za preuzimanje u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: GORAN BANOVAC  datum: 17. 12. 2020. 11:24

Učenici naše škole sudjelovali u akciji „Kuglice dobrote“

U susret Adventskom i Božićnom razdoblju a s ciljem daljnjeg osvještavanja i poticanja na filantropiju, Zaklada Istra je u školskoj godini 2020./2021.  prvi puta organizirala humanitarnu akciju „Kuglice dobrote“ u kojoj su sudjelovali i učenici naše škole. Učenici su se u akciju uključili pisanjem poruka dobrote  i pozitivnih misli i istakli se čineći nešto zaista dobro te i  druge potakli na dobročinstvo. Humanitarna akcija "Kuglice dobrote"  organizirana je  prikupljanje financijskih sredstava za pomoć djeci izvan vlastite obitelji, štićenicima Dječjeg doma "Ruža Petrović" u Puli. Naši učenici svojim su doprinosom uljepšali  božićna drvca i unijeli topline u mnoge domove, a sve s ciljem pomaganja djeci koja su izvan vlastite skrbi obitelji, štićenici Dječjeg doma Ruža Petrović. U akciju se uključilo se više od 40 volontera koji su sudjelovali u izradi 500 kuglica dobrote, dok su u osmišljavanju poruka dobrote i pozitivnih misli koje će se naći u kuglicama i čizmicama, osim naše škole, sudjelovali i učenici OŠ, Centar, Monte Zaro, Kaštanjer i Škole za odgoj i obrazovanje.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 14. 12. 2020. 13:58

Uspjesi mladih triatlonaca Arian i Andrea Dravec

Pristigle su službene potvrde od HTS-a o dostignuću Ariana i Andre Dravec na Prvenstvu Hrvatske u triatlonu u 2019. godini, dodjela ( koja je na kraju bila virtualna) i priznanja koja kasne zbog epidemiološke situacije. Oboje su 2019. državni prvaci u svojoj kategoriji dok službena priznanja još nisu stigla, no u 2020. godini  Arian je i dalje državni prvak, dok je Andrea, koji je prešao u mlađe katede, i prvi put se natjecao u super sprin disciplini osvojio 3. Mjesto u Državi.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 11. 12. 2020. 09:28

OBAVIJEST - online nastava od 14. 12. do 23. 12. Vijest ima dokument u privitku

OBAVIJEST - online nastava

od 14. 12. do 23. 12. 2020.

Poštovani roditelji, skrbnici, prema preporukama epidemiologa ZZJZIŽ i uz suglasnost nadležnih stožera, donešena je odluka da se nastava za učenike predmetne nastave, od 5. do 8. razreda organizira i izvodi kao nastava na daljinu (Model C) od 14. 12. 2020. do 23. 12. 2020. godine

Nastava za učenike razredne nastave od 1. do 4. razreda provodit će se kao oblik nastave koju učenici pohađaju u školi (Model A).

Cjelokupni tekst Odluke dostupan je u datoteci u prilogu pod ::opširnije::.

  :: opširnije :: 


objavio: Aleksandra Žufić  datum: 9. 12. 2020. 15:26

GLOBE ekipa naše škole osma na državnom natjecanju

GLOBE ekipa OŠ Veli Vrh Pula osvojila je osmo mjesto na Državnoj smotri i natjecanju hrvatskih GLOBE škola Državna smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola 2020. održana je u virtualnom okruženju 30. studenog 2020.. Na smotri i natjecanju sudjelovalo je 23 osnovnih i 17 srednjih škola iz svih krajeva Hrvatske. Iz regionalnog GLOBE centra Labin pozvane su 3 škole: Srednja škola Mate Blažine Labin, Prirodoslovna i grafička škola Rijeka i Osnovna škola Veli Vrh Pula. Sve su tri  škole postigle  zapažen rezultat.  GLOBE ekipa naše Škole u sastavu učenica VIII. b razreda Sara Cetina, Anđela Rajković i Rina Renier pod mentorstvom učiteljice Nataše Trenčevske osvojila je visoko osmo mjesto u kategoriji dvadeset i tri osnovne škole.

  :: opširnije :: 


objavio: GORAN BANOVAC  datum: 2. 12. 2020. 20:30

Uspjesi na županijskim natjecanjima

U školskoj su godini 2019./2020. prekinuta školska i županijska natjecanja na kojima su sudjelovali i mnogi naši učenici. Natjecanja su nastavljena u školskoj godini 2020./2021., a naši su učenici postigli zapažene rezultate. Na županijskom natjecanju iz fizike Silvija Licul je pod mentorstvom učiteljice Jelene Korenić, osvojila treće mjesto. Na županijskom natjecanju iz povijesti Mia Karaselimović VII. b, osvojila je peto mjesto i kandidaturu za državno natjecanje dok je Luana Orbanić VIII. c osvojila šesto mjesto. Mentor učenicama bio je učitelj Igor Jovanović. Noel Benazić VIII. b osvojio je peto mjesto na županijskom natjecanju iz kemije. Noelov mentor bila je učiteljica Nataša Trenčevska. Na županijskom natjecanju iz islamskog vjeronauka u kategoriji sedmih razreda Rumejsa Šuke VIII.a, osvojila je peto mjesto, dok je Amajda Beganović u kategoriji osmih razreda završila na trećem mjestu. Mjentor je djevojčicama bio učitelj islamskog vjeronauka Omer Omanović.

Nastup na županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika je pod mentorstvom učiteljice Patricije Percan Pamić ostvarila je Veronika Laković, a iz fizike  Leon Rampini pod mentorstvom učiteljice Jelene Korenić. Također su nastup na županijskom natjecanju iz tehničke kulture ostvarili Noel Benazić VIII. b, Dominik Pušar VIII.c te Silvija Licul i Doria Miletić. Njihov je mentor bio učitelj tehničke kulture Mirza Salihović

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 1. 12. 2020. 09:25

Plivačke medalje naših učenika

U studenom 2020. na gradskim bazenima u Puli održano je Županijsko plivačko prvenstvo Istarske županije. Na prvenstvu su vrlo uspješno nastupili i učenici naše škole. Za plivački klub Pila nastupaju Lea Fabijanić i Lean Halilović iz VII. a te Lucija Antolović VIII. a. Osvojili su pregršt medalja: Lea Fabijanić, kadetkinja: 1. mjesto 800m slobodno, 2. mjesto 50m slobodno, 200m prsno (3. juniorka, 3. mlađa juniorka i 1. kadetkinja), 2. mjesto 100m slobodno, 1. mjesto 50m prsno, 3. mjesto 100m leđno, 400m slobodno (2. seniorka, 2. mlađa seniorka, 2. juniorka, 2. mlađa juniorka, 1. kadetkinja), 2. mjesto 200m slobodno, 100m prsno (3. juniorka, 3. mlađa juniorka, 1. kadetkinja);

Lucija Antolović, kadetkinja: 400m mješovito (2. seniorka, 2. mlađa seniorka, 2. juniorka, 2. mlađa juniorka, 1. kadetkinja), 3. mjesto 50m slobodno, 2. mjesto 50m leđno, 200m leptir (3. seniorka, 3. mlađa seniorka, 3. juniorka, 3. mlađa juniorka, 1. kadetkinja), 3. mjesto 100m slobodno, 2. mjesto 50m prsno, 2. mjesto 50m leptir, 2. mjesto 200m mješovito, 400m slobodno (3. seniorka, 3. mlađa seniorka, 3. juniorka, 3. mlađa juniorka, 2. kadetkinja), 1. mjesto 200m slobodno, 2. mjesto 100m prsno,

Štafetne utrke: Mlađe juniorke, u sastavu: Fabijanić, Lenić, Fabijanić, Antolović, 4x50m slobodno (2. seniorke, 2. mlađe seniorke, 2. juniorke, 2. mlađe juniorke), 4x100m slobodno (2. seniorke, 2. mlađe seniorke, 2. juniorke, 2. mlađe juniorke), 4x100m mješovito (3. seniorke, 3. mlađe seniorke, 3. juniorke, 3. mlađe juniorke)

Kadeti, u sastavu: Cetina, Oliva, Jerman, Halilović, 2. mjesto 4x50m slobodno, 2. mjesto 4x100m slobodno,

 

U nedjelju 08. studenog 2020. na gradskim bazenima Pula održano je međuklupsko natjecanje “Kup Istarske županije”.

Na prvenstvu su također nastupili i Noel Smailbašić, VII.a, Narcis Malagić VIII. a i Noel Benazić VIII. b, kao članovi Plivačkog kluba Arena, te su također osvojili pregršt medalja.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 27. 11. 2020. 09:19

Uspjesi na županijskim natjecanjima

U školskoj su godini 2019./2020. prekinuta školska i županijska natjecanja na kojima su sudjelovali i mnogi naši učenici. Natjecanja su nastavljena u školskoj godini 2020./2021., a naši su učenici postigli zapažene rezultate. Na županijskom natjecanju iz fizike Silvia Licul je pod mentorstvom učiteljice Jelene Korenić, osvojila treće mjesto. Na županijskom natjecanju iz povijesti Mia Karaselimović VII. b, osvojila je peto mjesto i kandidaturu za državno natjecanje dok je Luana Orbanić VIII. c osvojila šesto mjesto. Mentor učenicama bio je učitelj Igor Jovanović. Noel Benazić VIII. b osvojio je peto mjesto na županijskom natjecanju iz kemije. Noelov mentor bila je učiteljica Nataša Trenčevska. Na županijskom natjecanju iz islamskog vjeronauka u kategoriji sedmih razreda Rumejsa Šuke VIII.a, osvojila je peto mjesto, dok je Amajda Beganović u kategoriji osmih razreda završila na trećem mjestu. Mjentor je djevojčicama bio učitelj islamskog vjeronauka Omer Omanović.

Nastup na županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika je pod mentorstvom učiteljice Patricije Percan Pamić ostvarila je Veronika Laković, a iz fizike Leon Rampini pod mentorstvom učiteljice Jelene Korenić. Također su nastup na županijskom natjecanju iz tehničke kulture ostvarili Noel Benazić VIII. b, Dominik Pušar VIII.c te Silvia Licul i Doria Miletić. Njihov je mentor bio učitelj tehničke kulture Mirza Salihović

Igor Jovanović

  :: opširnije :: 


objavio: GORAN BANOVAC  datum: 26. 11. 2020. 20:38

10. zavičajni kviz "Krasna zemljo"

U organizaciji Katoličkog društva prosvjetnih djelatnika Istre mons. Antuna Heka te pod pokroviteljstvom Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost,  Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije – Regione Istriana, održano je 20. studenog 2020. deseto izdanje istarskog zavičajnog kviza Krasna zemljo – Meraviglioso paese – 2020. posvećen Labinu.

Na natjecanju je sudjelovalo 15 osnovnih i 11 srednjih škola Istarske županije. Zbog izvanrednih epidemioloških okolnosti  ovogodišnje je natjecanje znanja o povijesti grada Labina te o povijesti Istre  održano on-line putem digitalne platforme Loomen.

Učenici naše škole su i ove godine sudjelovali na kvizu te postigli zapažen rezultat
U kategoriji osnovnih škola Lana Božac i Tea Pavletić , obje iz VII.c  osvojile su drugo mjesto. Njihov mentor bio je učitelj povijesti Igor Jovanović.

  :: opširnije :: 


objavio: GORAN BANOVAC  datum: 23. 11. 2020. 20:02

Dvanaestu godinu za redom smo posadili šafrane Vijest ima dokument u privitku

Učenici četvrtih razreda OŠ Veli Vrh Pula su zajedno sa svojom učiteljicom Tinom Đurišić te učiteljem Igorom Jovanovićem posadili šafrane. Projekt Šafran je započeo u Irskoj i posvećen je djeci umrloj u holokaustu. U projekt su uključene mnoge škole iz cijele Europe pa i naša. Lukovice žutih šafrana sade se u jesen, od sredine rujna do sredine studenoga. Proljeće u različitim zemljama stiže u različito vrijeme. Nije važno kada će cvijeće procvasti, već je važno da je posađeno u znak sjećanja na djecu koja su umrla u holokaustu i da nas, kad procvjeta  podsjeti na njih.  Zasađeno je pedesetak  lukovica koje prate oblik maslinove grančice, simbola mira.

  :: opširnije :: 


objavio: GORAN BANOVAC  datum: 19. 11. 2020. 20:45

U OŠ Veli Vrh obilježen Mjesec hrvatske knjige

Na satovima hrvatskog jezika u našoj se školi obilježio mjesec Hrvatske knjige. Radi se o manifestaciji posvećenoj  prije svega knjizi, a već 25 godina održava se od 15. listopada do 15. studenog. To je razdoblje kada se nastoji intenzivnije govoriti o knjizi i čitanju, ali i knjižnicama kao mjestima javnog i slobodnog pristupa. Moto ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige je Razlistaj se!, a u povodu 50. obljetnice obilježavanja Dana planeta Zemlje. Mjesec hrvatske knjige nacionalna je manifestacija koju od 1995. godine organiziraju Knjižnice grada Zagreba, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Svake godine Mjesec hrvatske knjige posvećen je nekoj temi, koju prati i novo vizualno rješenje. Svečano otvaranje manifestacije Mjeseca hrvatske knjige također se svake godine odvija u nekom drugom hrvatskom gradu.

  :: opširnije :: 


objavio: GORAN BANOVAC  datum: 19. 11. 2020. 13:45

HIPPO natjecanje iz engleskog jezika

Naša Škola već duže vrijeme sudjeluje u Hippo “English Without Borders“ Olympiad – Hippo „Engleski bez granica“ međunarodnoj olimpijadi kojom se promovira engleski jezik. Natjecanje se sastoji iz tri koraka: preliminarni krug natjecanja, polufinalni krug natjecanja i finale, a održava se u 8 kategorija ovisno o dobi natjecatelja. Iz naše škole Kim Korotaj je u svojoj kategoriji HIPPO 1 prošla i preliminarni i polufinalni krug natjecanja te ušla u finale. Ove godine natjecanja su se održavala online. Finale ove godine održalo se u rujnu, a Kim Korotaj po bodovima dijeli 9. mjesto u svojoj kategoriji u cijelom svijetu. Čestitamo Kim na odličnom uspjehu!

Igor Jovanović

  :: opširnije :: 


objavio: GORAN BANOVAC  datum: 18. 11. 2020. 20:16

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Hrvatska od ove godine slavi još jedan državni blagdan, a to je Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 18. studenoga. Povodom tog dana naš učitelj Igor Jovanović zapalio je svijeće u ime škole u Vukovarskoj ulici i ispred Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Parku Franje Josipa. U školi je učiteljica vjeronauka Katarina Kristić napravila tematsku izložbu posvećenu Gradu Vukovaru.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 18. 11. 2020. 09:15

Naši učenici čitali stripove

U petak, 13. studenog 2020. Središnja knjižnica Pula organizirala je Free Comic Book Day, dan kad poklanjaju stripove tiskane posebno za tu prigodu. Tu su prigodu iskoristili i naši učenici koji su individualno, uz preporuku svojih učitelja, posjetili Gradsku knjižnicu te se upoznali  s najnovijim naslovima i uspješnicama iz svijeta stripa.

Igor Jovanović

  :: opširnije :: 


objavio: GORAN BANOVAC  datum: 16. 11. 2020. 12:17

Promocija tolerancije

U sklopu promocije tolerancije i prevencije govora mržnje na društvenim mrežama  u okviru sata razrednika i provedbe školskih preventivnih programa razrednici viših razreda naše škole održali su predavanja posvećena promociji tolerancije, kulture dijaloga, nenasilja i međusobnog uvažavanja. Video-materijal „Budi tolerantan“ dostupan je na Youtube kanalu Ministarstva unutarnjih poslova na poveznici: https://youtu.be/wEbSJTTYWOU

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 15. 11. 2020. 09:18

GLOBE ekipa naše škole sudjelovala na 2020 Virtual Meeting of the Europe and Eurasia GLOBE Community Vijest ima dokument u privitku

Na virtualnoj regionalnoj GLOBE konferenciji voditelja GLOBE  programa u osnovnim  i srednjim školama za Europu i euroazijske zemlje sudjelovala je naša GLOBE ekipa Sara Cetina, Anđela Rajković i Rina Renier pod mentorstvom učiteljice Nataše Trenčevske. Na konferenciji koja je održana od 26. do 29. listopada naše su učenice prezentirale cjelogodišnji rad GLOBE programa u našoj školi. Za tu su priliku napravile i dvominutni video uradak s kojim su predstavili rad u  našoj školi. Njihov je rad prošao vrlo zapaženo te su za za video uradak dobile i zasluženo priznanje.

Link  na video 

Priznanje u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: GORAN BANOVAC  datum: 13. 11. 2020. 20:32

OBAVIJEST - online nastava od 13. 11. do 20. 11.

OBAVIJEST - online nastava od 13. 11. do 20. 11.

Poštovani roditelji, skrbnici, prema preporukama epidemiologa ZZJZIŽ nastava će se za učenike od 5.-8. razreda odvijati online od danas, 13. 11. 2020. do 20. 11. 2020. Na nastavu se vraćaju 23. 11. 2020.

Učenici od 1.-4. razreda dolazit će u školu prema redovnom rasporedu.

Koristim ovu priliku da još jednom apeliram na odgovornost svih nas. Ukoliko znate da ste bili u kontaktu ili čekate nalaze testiranja bliske vam osobe, molim vas ne šaljite djecu u školu. Ukoliko djeca pokazuju i najmanje simptome prehlade, zadržite ih preventivno kući nekoliko dana. Ulazimo u prilično rizično razdoblje pogodno za širenje virusa, a svima nam je u cilju da što duže ostanemo u školi.

Odgovornost je na svima nama!!

Hvala vam na razumijevanju i dosadašnjoj suradnji.

Za sva pitanja možete mi se obratiti na mob: 099/49 47 966 ili na mail: ileana.zahtila-blaskovic@skole.hr,

 

S poštovanjem,

Ileana Zahtila Blašković, ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Aleksandra Žufić  datum: 13. 11. 2020. 10:33

Pregršt medalja za Pulske gazele u Osijeku

Nedavno je u Osijeku održano natjecanje u ritmičkoj gimnastici samo za hrvatske klubove uz pridržavanje strogih mjera vezano uz Covid-19. Natjecanje je proteklo u najboljem mogućem redu, a pulske Gazele su osvojile čak 19 medalja i to šest zlatnih, šest srebrnih i sedam bronci. Ovo je bilo prvo natjecanje od prosinca prošle godine. Iz naše škole sudjelovale su Isabella Mržljak i Katarina Hrgota. Isabella Mržljak sudjelovala je u 2010. B programu i u njemu osvojila 3. mjesto u vježbi bez rekvizita i 2. mjesto u vježbi s loptom dok je Katarina Hrgota sudjelovala u 2010. A programu i osvojila 1. mjesto u vježbi s vijačom. Čestitamo curama na odličnom uspjesima.

Igor Jovanović

  :: opširnije :: 


objavio: GORAN BANOVAC  datum: 12. 11. 2020. 19:46

ATOM liga

Dana 7.11.2020. održalo se prvo kolo ATOM lige online. Test se sastoji od tri predmeta: matematika, fizika i kemija, a test se rješava ekipno. Iz naše škole su bile dvije ekipe. Prva ekipa su bili kapetan Tereza Mišan, Ema Korotaj i Marko Liverić svi iz 8.c , a drugu su sastavljali kapetan Noel Benazić iz 8.b i Luana Orbanić iz 8.c. Test se odvijao tako da su preko Zooma imali sastanak svaka ekipa zasebno dok su ih također promatrale profesorice Jelena Korenić, Ena Pacenti i Nataša Trenčevska. Testove su svi dobili, ali samo je kapetan ispunjavao obrazac. Prva je ekipa po neslužbenim rezultatima došla 35., a druga 86. od 113 škola. Čestitke.

Igor Jovanović

  :: opširnije :: 


objavio: GORAN BANOVAC  datum: 9. 11. 2020. 20:09

Dječja predstava “Šumastikus”

U petak , 6. studenog 2020.  Istarskom narodnom kazalištu u Puli  gostovala je dječja predstava "Šumastikus" Predstavu su individualno posjetili i naši učenici.  "Šumastikus" je priča o prijateljstvu dvoje djece protagonista Roze i Draška, mašti i preživljavanju u šumi. Projekt koji putem same predstave objedinjuje dramaturški autorski predložak koji sadrži lektirne naslove osnovnoškolskog programa te suvremeni pristup publici uzrasta osnovnoškolske dobi kojima se tokom i nakon same izvedbe predstave implementira znanje i svladavanje nekih osnovnih komunikacijskih vještina te konkretnije- vještina za preživljavanje u prirodi. Uz predstavu, nakon pojedinih izvedbi, održavala se i radionica za djecu.

Igor Jovanović

  :: opširnije :: 


objavio: GORAN BANOVAC  datum: 9. 11. 2020. 13:42

Plivačko natjecanje “Kup Istarske županije”

U nedjelju 08. studenog 2020. na gradskim bazenima Pula održano je međuklupsko natjecanje “Kup Istarske županije”. Sukladno preporuci stožera Istarske županije o ne odlasku na natjecanja izvan županije, plivački savez Istarske županije organizirao međuklupsko natjecanje na kojem su prisustvovali plivači plivačkog kluba Arena, Delfin-Rovinj i Pula. Pravo nastupa ostvarili su plivači koji su nastupili na ljetnom Prvenstvu Hrvatske u kolovozu 2020. te oni koji su ostvarili norme za nastup na predstojećem Prvenstvu Hrvatske u prosincu. Među njima bila je i Lea Fabijanić, VII. a koja je vrlo uspješno nastupila na natjecanju.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 9. 11. 2020. 09:20

12. Državno natjecanje učenika osnovnih škola iz Republike Hrvatske u poznavanju prometnih propisa

I ove su se školske godine učenici naše škole uključili u12. Državno natjecanje učenika osnovnih škola iz Republike Hrvatske u poznavanju prometnih propisa. Projekt "Prometna Učilica" već je 17 godina dio operativnog plana Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske na prevenciji sigurnosti cestovnog prometa, kojim uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, radimo na edukaciji učenika osnovnih i srednjih škola i upoznajemo ih s prometnim pravilima i propisima te s poželjnim načinom sudjelovanja u prometu. Policijski službenici su posjetiti našu školu i uručili nam  plakate kojima se promiče 12. Državno natjecanje i informira o projektu i brojnim vrijednim nagradama.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 8. 11. 2020. 09:19

Solidarnost na djelu 2020.

I ove školske godine naša Škola provela tradicionalnu 48. jubilarnu akciju "Solidarnost na djelu 2020". Akcija je započela 8. listopada i trajala do kraja mjeseca. Učenici i djelatnici škole prikupili su preporučene namirnice za potrebite. Ove školske godine akcija se provodila pridržavajući se sigurnosnih mjera prema preporukama Stožera Civilne zaštite. Prikupljeno je dosta potrepština kao i svake godine.

  :: opširnije :: 


objavio: GORAN BANOVAC  datum: 6. 11. 2020. 19:43

Lov na filantropijsko blago

U ponedjeljak 9. studenog u 9:00 sati, učenicima OŠ Veli Vrh biti će dodijeljena priznanja. Zbog nemogućnosti ulaska u školu, priznanja će im se uručiti ispred škole.
Kratki video s Lova na filantropsko blago.
 
 
Igor Jovanović
 
  :: opširnije :: 


objavio: GORAN BANOVAC  datum: 5. 11. 2020. 15:16

Golfer Sebastijan

Nakon dugo vremena, u našoj školi imamo i dobre golfere. Jedan od njih je i Sebastijan Špringman koji pohađa VII. a razred. Sebastian je počeo trenirati golf s tri i pol godine prvo iz  dječje znatiželje koja je s vremenom postala neka vrsta ljubavi prema tom sportu mada on to nikad nije isticao. Jednostavno je odlazio na treninge čisto iz svoje potrebe i uz trenera Vanje Nikolića i golf kluba "Pula"  omogućeno mu je nakon deset godina polaganje tj.dobijanje certifikata za taj sport sto u prijevodu znaci da od 31.listopada 2020. postaje golfer i ima otvorena vrata na svim golf terenima svijeta!

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 2. 11. 2020. 14:36

Croatian Makers liga u školskoj godini 2019./2020

U školskoj godini 2019./2020. učenici naše škole vrlo su zapaženo sudjelovali  u natjecanju Croatian Makers lige, natjecanju iz robotike i programiranja za djecu osnovnoškolske dobi. U školskoj godini 2019./2020. održana su samo tri kola natjecanja od planiranih četiri kola. Naši učenici iz mlađe dobne skupine od prvog do petog razreda osvojili su drugo mjesto u regiji, dok su učenici iz starije dobne skupine od šestog do osmog razreda osvojili sedmo mjesto. Učenike je vodila učiteljica informatike Aleksandra Žufić.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 2. 11. 2020. 14:18

Braća Dravec - prvaci u Triatlonu

Naša škola je oduvijek imala učenike koji su se bavili Triatlonom, ali ove godine imamo dva brata. Andrea i Arian Dravec su članovi TK Pula i na svakom natjecanju ostvaruju iznimne rezultate. Od kada su u našoj školi Andrea je osvojio 1. mjesto na utrci Zagreb mini akvatlon 14.9.2019. u disciplini mini akvatlon, a Arian 2. mjesto na istom kupu, ali zato prva mjesta na Zagreb mini akvatlon FINALE 12.09.2020, Zagreb mini akvatlon 29.08.2020, Split mini akvatlon 22.08.2020, Vir mini akvatlon 19.10.2019. Veselimo se budućim odličnim uspjesima braće Dravec!

Igor Jovanović

  :: opširnije :: 


objavio: GORAN BANOVAC  datum: 30. 10. 2020. 12:10

1. i 2. kolo jesenske lige – Rijeka

U subotu 24.10.2020. na bazenima Kantrida u Rijeci po strogim epidemiološkim mjerama održano je 1. i 2. kolu jesenske lige. Plivački klub Pula predstavljali su između ostalih i  Lean Halilović i Lucija Antolović u pratnji trenera Marka Sremeca i Davora Kasumovića. Unatoč velikom broju isplivanih kilometara u ovoj fazi trenažnog procesa, naši su plivači isplivali odlične rezultate te popravili svoje osobne rekorde. Na natjecanju su također nastupili i Noel Smailbašić, VII.a, Narcis Malagić VIII. a i Noel Benazić VIII. b, kao članovi Plivačkog kluba Arena.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 26. 10. 2020. 09:21

Anika Žagrić prvakinja Istre u krosu

U nedjelju 25. listopada, u  organizaciji Atletskog saveza Istre i Atletskog kluba Medulin održano je 4. kolo Kvarnerske lige - otvoreno Prvenstvo Istre u krosu. Na natjecanju je nastupilo i nekolika učenika naše škol  Učenica VI.a razreda Anika Žagrić osvojila je prvo mjesto u kategoriji Limačice 600 metara. Na natjecanju su sudjelovale i Nensi Kajtez,VI. a koja je u istoj kategoriji postigla 27 vrijeme i Tea Scoria VII. C koja je također završila 27, ali u kategoriji mlađih kadetkinja.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 26. 10. 2020. 09:11

"Srebrenica: Genocid u osam činova"

Učenici naše škole već nekoliko redovito posjećuju pulski SENSE - Centar za tranzicijsku pravdu. U Centru se organiziraju radionice za učenike vezane uz teme iz ratova devedesetih te postoji mogućnost razgledavanja Videoarhiva  SENSE Centra koji pruža gotovo neiscrpne mogućnosti  za inovativnu audiovizualnu produkciju, prezentacije i izložbe. Trenutno je u Centru otvorena multimedijalna izložba "Srebrenica: Genocid u osam činova". Učenici viših razreda naše škole su individualno tijekom rujna i listopada posjetili izložbu te se na taj način upoznali sa tragedijom koja se dogodila u tom gradu.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 25. 10. 2020. 09:16

Održana završnica #FootballPeople Weeks Vijest ima dokument u privitku

Dana 22.10.2020. održana se završnica #FootballPeople Weeks na nogometnim terenima Tivoli. Upriličen je susret učenika OŠ Veli Vrh Pula, štićenika Udruge za autizam Istre, predstavnika NK Istre 1961 i  NK Veli Vrh Pula, Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda Pula i OŠ Veli Vrh Pula.

Reportaža TV Nova 

  :: opširnije :: 


objavio: GORAN BANOVAC  datum: 22. 10. 2020. 21:00

DANI ZAHVALNOSTI za kruh i plodove zemlje Vijest ima dokument u privitku

DANI ZAHVALNOSTI za kruh i plodove zemlje, obilježavaju se u našoj školi u drugoj polovici mjeseca listopada. Tako je to bilo i ove godine pa smo ih u matičnoj školi obilježili u četvrtak, 15.10.2020., a u područnoj školi u Štinjanu u petak 16.10.2020.

Zbog epidemioloških mjera radi COVIDa 19nije bilo moguće održati manifestaciju u blagovaoni, kao i prethodnih godina, ali su ih svi učitelji obilježili u svojim razrednim odjelima obrađujući temu zahvalnosti.

Vjeroučitelji Katarina Kristić, Vesna Subotić, Martina Pavletić i Domagoj Rakitovac su na satovima vjeronauka s djecom izrađivali prigodne panoe koji su izloženi u holu škole. Vjeroučitelj je sa svojim učenicima postavio izložbu STARI ZANATI, također u holu škole.

U PŠ Štinjan su djeca prikupila fotografije svojih voćnjaka, vrtova, plodova jeseni, sve prezentirala i potom crtala zaštitnika ekologije Sv. Franju. U okviru izvannastavne aktivnosti  djeca su se imala prilike upoznati sa MISIJAMA s obzirom da je 16.10. svjetski dan hrane, a 18.10.svjetski dan misija i misionara.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Brodarič Grgić  datum: 21. 10. 2020. 13:10

#FootballPeople Weeks - interaktivno istraživanje: nogomet, šah i autizam Vijest ima dokument u privitku

U sklopu projekta #FootballPeople Weeks u kojem sudjeluju učenici OŠ Veli Vrh Pula, u suradnji Šahovskim klubom Veli Vrh provedeno je interaktivno istraživanje  „Nogomet kao partija šaha“ – usporedba nogometa i šaha kroz izreke o šahu poznatih nogometnih trenera.

Uz usporedbu dvije igre, naši učenici pozabavili su se dobrobitima igranja šaha za djecu s autizmom i nogometom kao nenasilnim sredstvom inkluzije. Rezultati istraživanja prikazani su u obliku plakata, video uradaka i prezentacija (u prilogu).

  :: opširnije :: 


objavio: GORAN BANOVAC  datum: 21. 10. 2020. 09:31

Rezultati natjecanja "Klokan bez granica"

Draga djeco, poštovani roditelji!

Prema neslužbenim rang listama objavljenim na stranicama HMD-a, naši učenici koji su rješavali zadatke Međunarodnog matematičkog natjecanja "Klokan bez granica" koji se održao 17.rujna 2020. (odrada iz ožujka) u našoj  školi u skupini Pčelice učenica Leona Liverić (3.a) zauzima 2. rang, a u skupini Leptirići učenici Ivan Batel (4.b) zauzima 22. rang i Nikola Perčić Debeljuh (4.a) zauzima 26. rang. 

Plasirali su se među 10% najbolje plasiranih učenika u RH. 
Bravo za naše učenike.
Povjerenik natjecanja, Tatjana Kadum

  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Brodarič Grgić  datum: 20. 10. 2020. 18:53

U OŠ Veli Vrh Pula obilježen Dan spomena Grada Pule Vijest ima dokument u privitku

U sklopu obilježavana Dana spomena Grada Pule u OŠ Veli Vrh Pula postavljen je dio izložbe o Španjolskom građanskom ratu.

Izložba je bila otvorena 2.listopada u OŠ Veli Vrh Pula. Izložbu je pogledalo tristotinjak učenika naše škole. Osim učenika izložbu je pogledalo i stotinjak građana i kolega te predstavnici UABA i Grada Pule, ali kroz staklene stijenke škole jer se zbog dobro nam znanih mjera u Školu ne može ući. Izložbu je otvorila naša ravnateljica Ileana Zahtila Blašković te se mogla razgledati do 15. listopada.

Osim u razgledavanju izložbe, učenici Škole su sudjelovali u komemoraciji polaganja vijenaca na spomeniku stradalim građanima Pule na Velom Vrhu, te sudjelovali na satu povijesti koji je upriličen prilikom toga događaja.

  :: opširnije :: 


objavio: GORAN BANOVAC  datum: 20. 10. 2020. 14:01

Županijsko prvenstvo u ritmičkoj gimnastici

 U listopadu 2020. se u Poreču u Sportskoj dvorani Intersport održalo se Županijsko Prvenstvo u ritmičkoj gimnastici koje je ujedno bilo i kvalifikacija za Završnicu Kupa Hrvatske koje će se također održati u Poreču početkom prosinca U kategoriji mlađe kadetkinje b program sedmo je mjesto osvojila učenica naše škole  Izabella Mržljak

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 20. 10. 2020. 09:09

Senzibilizacija učenika OŠ Veli Vrh Pula o djeci s poremećajem iz spektra autizma u sklopu #Footballpeople Weeks Vijest ima dokument u privitku

#Footballpeople Weeks

Učenici 6.b razreda, danas su imali zanimljiv sat razrednika. Oni su u sklopu projekta „Inclusive is not Exclusive“ u sklopu #Footballpeople Weeks odslušali predavanje Vanje Marković, pedagoga Škole za odgoj i obrazovanje Pula o djeci s autizmom, njihovim osobinama i o tome kako se s njima zbližiti. Pedagogica je učenicima na vrlo jednostavan način objasnila koje su poteškoće djece s autizmom i što je sve naučila kroz dugogodišnji rad u Školi za odgoj i Obrazovanje.

  :: opširnije :: 


objavio: GORAN BANOVAC  datum: 16. 10. 2020. 17:57

Uspješno lansirani Histrioni H108 i H110

SVEMIRSKA LUKA HERMAN POTOČNIK PULA Dana 12.10.2020. u 16:03 h autonomne bespilotne letjelice HISTRION 108 i 110 uspješno su lansirane sa Svemirske luke Herman Potočnik u bliski svemirski prostor (stratosfera, iznad 20.000m).Na letjelicama je radilo gotovo stotinu i pedeset učesnika različitih profila struke, uzrasta, znanja i iskustva iz šest osnovnih škola, četiri srednje škole, pet sveučilišta, tri istraživačka instituta, devetnaest tvrtki, jedne akademije, te još jedanaest drugih organizacija. Gotovo stotinjak različitih modula nalazi se u letjelicama koji osiguravaju sigurno polijetanje i prizemljenje na pogodnu lokaciju za pronalazak i spašavanje letjelica te daljnju evaluaciju prikupljenih podataka odnosno eksperimenata. Našu su školu predstavljali prof. informatike Aleksandra Žufić, prof. biologije Tina Grgorinić Kalogjera; prof. kemije Nataša Trenčevska ujedno i voditeljica GLOBE grupe i prof. Jelena Korenić svi sa svojim učenicima. U slučaju pronalaska sondi vršit će se razna ispitivanja i analiza dobivenih rezultata o čemu ćemo vas pravovremeno obavijestiti.