preskoči na sadržaj
vijesti

Učenički radovi projektnog zadatka na nastavi informatike

Projektni zadatak -IKT u raznim poslovima

Po završetku cjeline "Upoznajmo računalo" učenici su kroz projektni zadatak Informacijsko - komunikacijska tehnologija (IKT) u raznim poslovima istraživali u kojim su sve zanimanjima ljude u potpunosti zamijenili strojevi. Prepušteni mašti govorili su o robotima koje bi voljeli imati u svojim domovima kao i o tome koji bi roboti bili najtraženiji u današnje vrijeme. 

Cjelokupan tekst i slike pogledati pod  ::opširnije:: 

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Poropat  datum: 18. 1. 2021. 20:51

Izdan službeni bilten #FootballPeople Weeks Vijest ima dokument u privitku

OŠ Veli Vrh Pula izdala je službeni bilten obilježavanja #FootballPeople Weeks.

Bilten je dostupan za preuzimanje u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: GORAN BANOVAC  datum: 17. 12. 2020. 11:24

OBAVIJEST - online nastava od 14. 12. do 23. 12. Vijest ima dokument u privitku

OBAVIJEST - online nastava

od 14. 12. do 23. 12. 2020.

Poštovani roditelji, skrbnici, prema preporukama epidemiologa ZZJZIŽ i uz suglasnost nadležnih stožera, donešena je odluka da se nastava za učenike predmetne nastave, od 5. do 8. razreda organizira i izvodi kao nastava na daljinu (Model C) od 14. 12. 2020. do 23. 12. 2020. godine

Nastava za učenike razredne nastave od 1. do 4. razreda provodit će se kao oblik nastave koju učenici pohađaju u školi (Model A).

Cjelokupni tekst Odluke dostupan je u datoteci u prilogu pod ::opširnije::.

  :: opširnije :: 


objavio: Aleksandra Žufić  datum: 9. 12. 2020. 15:26

GLOBE ekipa naše škole osma na državnom natjecanju

GLOBE ekipa OŠ Veli Vrh Pula osvojila je osmo mjesto na Državnoj smotri i natjecanju hrvatskih GLOBE škola Državna smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola 2020. održana je u virtualnom okruženju 30. studenog 2020.. Na smotri i natjecanju sudjelovalo je 23 osnovnih i 17 srednjih škola iz svih krajeva Hrvatske. Iz regionalnog GLOBE centra Labin pozvane su 3 škole: Srednja škola Mate Blažine Labin, Prirodoslovna i grafička škola Rijeka i Osnovna škola Veli Vrh Pula. Sve su tri  škole postigle  zapažen rezultat.  GLOBE ekipa naše Škole u sastavu učenica VIII. b razreda Sara Cetina, Anđela Rajković i Rina Renier pod mentorstvom učiteljice Nataše Trenčevske osvojila je visoko osmo mjesto u kategoriji dvadeset i tri osnovne škole.

  :: opširnije :: 


objavio: GORAN BANOVAC  datum: 2. 12. 2020. 20:30

Uspjesi na županijskim natjecanjima

U školskoj su godini 2019./2020. prekinuta školska i županijska natjecanja na kojima su sudjelovali i mnogi naši učenici. Natjecanja su nastavljena u školskoj godini 2020./2021., a naši su učenici postigli zapažene rezultate. Na županijskom natjecanju iz fizike Silvia Licul je pod mentorstvom učiteljice Jelene Korenić, osvojila treće mjesto. Na županijskom natjecanju iz povijesti Mia Karaselimović VII. b, osvojila je peto mjesto i kandidaturu za državno natjecanje dok je Luana Orbanić VIII. c osvojila šesto mjesto. Mentor učenicama bio je učitelj Igor Jovanović. Noel Benazić VIII. b osvojio je peto mjesto na županijskom natjecanju iz kemije. Noelov mentor bila je učiteljica Nataša Trenčevska. Na županijskom natjecanju iz islamskog vjeronauka u kategoriji sedmih razreda Rumejsa Šuke VIII.a, osvojila je peto mjesto, dok je Amajda Beganović u kategoriji osmih razreda završila na trećem mjestu. Mjentor je djevojčicama bio učitelj islamskog vjeronauka Omer Omanović.

Nastup na županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika je pod mentorstvom učiteljice Patricije Percan Pamić ostvarila je Veronika Laković, a iz fizike Leon Rampini pod mentorstvom učiteljice Jelene Korenić. Također su nastup na županijskom natjecanju iz tehničke kulture ostvarili Noel Benazić VIII. b, Dominik Pušar VIII.c te Silvia Licul i Doria Miletić. Njihov je mentor bio učitelj tehničke kulture Mirza Salihović

Igor Jovanović

  :: opširnije :: 


objavio: GORAN BANOVAC  datum: 26. 11. 2020. 20:38

10. zavičajni kviz "Krasna zemljo"

U organizaciji Katoličkog društva prosvjetnih djelatnika Istre mons. Antuna Heka te pod pokroviteljstvom Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost,  Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije – Regione Istriana, održano je 20. studenog 2020. deseto izdanje istarskog zavičajnog kviza Krasna zemljo – Meraviglioso paese – 2020. posvećen Labinu.

Na natjecanju je sudjelovalo 15 osnovnih i 11 srednjih škola Istarske županije. Zbog izvanrednih epidemioloških okolnosti  ovogodišnje je natjecanje znanja o povijesti grada Labina te o povijesti Istre  održano on-line putem digitalne platforme Loomen.

Učenici naše škole su i ove godine sudjelovali na kvizu te postigli zapažen rezultat
U kategoriji osnovnih škola Lana Božac i Tea Pavletić , obje iz VII.c  osvojile su drugo mjesto. Njihov mentor bio je učitelj povijesti Igor Jovanović.

  :: opširnije :: 


objavio: GORAN BANOVAC  datum: 23. 11. 2020. 20:02

Dvanaestu godinu za redom smo posadili šafrane Vijest ima dokument u privitku

Učenici četvrtih razreda OŠ Veli Vrh Pula su zajedno sa svojom učiteljicom Tinom Đurišić te učiteljem Igorom Jovanovićem posadili šafrane. Projekt Šafran je započeo u Irskoj i posvećen je djeci umrloj u holokaustu. U projekt su uključene mnoge škole iz cijele Europe pa i naša. Lukovice žutih šafrana sade se u jesen, od sredine rujna do sredine studenoga. Proljeće u različitim zemljama stiže u različito vrijeme. Nije važno kada će cvijeće procvasti, već je važno da je posađeno u znak sjećanja na djecu koja su umrla u holokaustu i da nas, kad procvjeta  podsjeti na njih.  Zasađeno je pedesetak  lukovica koje prate oblik maslinove grančice, simbola mira.

  :: opširnije :: 


objavio: GORAN BANOVAC  datum: 19. 11. 2020. 20:45

U OŠ Veli Vrh obilježen Mjesec hrvatske knjige

Na satovima hrvatskog jezika u našoj se školi obilježio mjesec Hrvatske knjige. Radi se o manifestaciji posvećenoj  prije svega knjizi, a već 25 godina održava se od 15. listopada do 15. studenog. To je razdoblje kada se nastoji intenzivnije govoriti o knjizi i čitanju, ali i knjižnicama kao mjestima javnog i slobodnog pristupa. Moto ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige je Razlistaj se!, a u povodu 50. obljetnice obilježavanja Dana planeta Zemlje. Mjesec hrvatske knjige nacionalna je manifestacija koju od 1995. godine organiziraju Knjižnice grada Zagreba, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Svake godine Mjesec hrvatske knjige posvećen je nekoj temi, koju prati i novo vizualno rješenje. Svečano otvaranje manifestacije Mjeseca hrvatske knjige također se svake godine odvija u nekom drugom hrvatskom gradu.

  :: opširnije :: 


objavio: GORAN BANOVAC  datum: 19. 11. 2020. 13:45

HIPPO natjecanje iz engleskog jezika

Naša Škola već duže vrijeme sudjeluje u Hippo “English Without Borders“ Olympiad – Hippo „Engleski bez granica“ međunarodnoj olimpijadi kojom se promovira engleski jezik. Natjecanje se sastoji iz tri koraka: preliminarni krug natjecanja, polufinalni krug natjecanja i finale, a održava se u 8 kategorija ovisno o dobi natjecatelja. Iz naše škole Kim Korotaj je u svojoj kategoriji HIPPO 1 prošla i preliminarni i polufinalni krug natjecanja te ušla u finale. Ove godine natjecanja su se održavala online. Finale ove godine održalo se u rujnu, a Kim Korotaj po bodovima dijeli 9. mjesto u svojoj kategoriji u cijelom svijetu. Čestitamo Kim na odličnom uspjehu!

Igor Jovanović

  :: opširnije :: 


objavio: GORAN BANOVAC  datum: 18. 11. 2020. 20:16

Naši učenici čitali stripove

U petak, 13. studenog 2020. Središnja knjižnica Pula organizirala je Free Comic Book Day, dan kad poklanjaju stripove tiskane posebno za tu prigodu. Tu su prigodu iskoristili i naši učenici koji su individualno, uz preporuku svojih učitelja, posjetili Gradsku knjižnicu te se upoznali  s najnovijim naslovima i uspješnicama iz svijeta stripa.

Igor Jovanović

  :: opširnije :: 


objavio: GORAN BANOVAC  datum: 16. 11. 2020. 12:17

GLOBE ekipa naše škole sudjelovala na 2020 Virtual Meeting of the Europe and Eurasia GLOBE Community Vijest ima dokument u privitku

Na virtualnoj regionalnoj GLOBE konferenciji voditelja GLOBE  programa u osnovnim  i srednjim školama za Europu i euroazijske zemlje sudjelovala je naša GLOBE ekipa Sara Cetina, Anđela Rajković i Rina Renier pod mentorstvom učiteljice Nataše Trenčevske. Na konferenciji koja je održana od 26. do 29. listopada naše su učenice prezentirale cjelogodišnji rad GLOBE programa u našoj školi. Za tu su priliku napravile i dvominutni video uradak s kojim su predstavili rad u  našoj školi. Njihov je rad prošao vrlo zapaženo te su za za video uradak dobile i zasluženo priznanje.

Link  na video 

Priznanje u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: GORAN BANOVAC  datum: 13. 11. 2020. 20:32

OBAVIJEST - online nastava od 13. 11. do 20. 11.

OBAVIJEST - online nastava od 13. 11. do 20. 11.

Poštovani roditelji, skrbnici, prema preporukama epidemiologa ZZJZIŽ nastava će se za učenike od 5.-8. razreda odvijati online od danas, 13. 11. 2020. do 20. 11. 2020. Na nastavu se vraćaju 23. 11. 2020.

Učenici od 1.-4. razreda dolazit će u školu prema redovnom rasporedu.

Koristim ovu priliku da još jednom apeliram na odgovornost svih nas. Ukoliko znate da ste bili u kontaktu ili čekate nalaze testiranja bliske vam osobe, molim vas ne šaljite djecu u školu. Ukoliko djeca pokazuju i najmanje simptome prehlade, zadržite ih preventivno kući nekoliko dana. Ulazimo u prilično rizično razdoblje pogodno za širenje virusa, a svima nam je u cilju da što duže ostanemo u školi.

Odgovornost je na svima nama!!

Hvala vam na razumijevanju i dosadašnjoj suradnji.

Za sva pitanja možete mi se obratiti na mob: 099/49 47 966 ili na mail: ileana.zahtila-blaskovic@skole.hr,

 

S poštovanjem,

Ileana Zahtila Blašković, ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Aleksandra Žufić  datum: 13. 11. 2020. 10:33

Pregršt medalja za Pulske gazele u Osijeku

Nedavno je u Osijeku održano natjecanje u ritmičkoj gimnastici samo za hrvatske klubove uz pridržavanje strogih mjera vezano uz Covid-19. Natjecanje je proteklo u najboljem mogućem redu, a pulske Gazele su osvojile čak 19 medalja i to šest zlatnih, šest srebrnih i sedam bronci. Ovo je bilo prvo natjecanje od prosinca prošle godine. Iz naše škole sudjelovale su Isabella Mržljak i Katarina Hrgota. Isabella Mržljak sudjelovala je u 2010. B programu i u njemu osvojila 3. mjesto u vježbi bez rekvizita i 2. mjesto u vježbi s loptom dok je Katarina Hrgota sudjelovala u 2010. A programu i osvojila 1. mjesto u vježbi s vijačom. Čestitamo curama na odličnom uspjesima.

Igor Jovanović

  :: opširnije :: 


objavio: GORAN BANOVAC  datum: 12. 11. 2020. 19:46

ATOM liga

Dana 7.11.2020. održalo se prvo kolo ATOM lige online. Test se sastoji od tri predmeta: matematika, fizika i kemija, a test se rješava ekipno. Iz naše škole su bile dvije ekipe. Prva ekipa su bili kapetan Tereza Mišan, Ema Korotaj i Marko Liverić svi iz 8.c , a drugu su sastavljali kapetan Noel Benazić iz 8.b i Luana Orbanić iz 8.c. Test se odvijao tako da su preko Zooma imali sastanak svaka ekipa zasebno dok su ih također promatrale profesorice Jelena Korenić, Ena Pacenti i Nataša Trenčevska. Testove su svi dobili, ali samo je kapetan ispunjavao obrazac. Prva je ekipa po neslužbenim rezultatima došla 35., a druga 86. od 113 škola. Čestitke.

Igor Jovanović

  :: opširnije :: 


objavio: GORAN BANOVAC  datum: 9. 11. 2020. 20:09

Dječja predstava “Šumastikus”

U petak , 6. studenog 2020.  Istarskom narodnom kazalištu u Puli  gostovala je dječja predstava "Šumastikus" Predstavu su individualno posjetili i naši učenici.  "Šumastikus" je priča o prijateljstvu dvoje djece protagonista Roze i Draška, mašti i preživljavanju u šumi. Projekt koji putem same predstave objedinjuje dramaturški autorski predložak koji sadrži lektirne naslove osnovnoškolskog programa te suvremeni pristup publici uzrasta osnovnoškolske dobi kojima se tokom i nakon same izvedbe predstave implementira znanje i svladavanje nekih osnovnih komunikacijskih vještina te konkretnije- vještina za preživljavanje u prirodi. Uz predstavu, nakon pojedinih izvedbi, održavala se i radionica za djecu.

Igor Jovanović

  :: opširnije :: 


objavio: GORAN BANOVAC  datum: 9. 11. 2020. 13:42

Solidarnost na djelu 2020.

I ove školske godine naša Škola provela tradicionalnu 48. jubilarnu akciju "Solidarnost na djelu 2020". Akcija je započela 8. listopada i trajala do kraja mjeseca. Učenici i djelatnici škole prikupili su preporučene namirnice za potrebite. Ove školske godine akcija se provodila pridržavajući se sigurnosnih mjera prema preporukama Stožera Civilne zaštite. Prikupljeno je dosta potrepština kao i svake godine.

  :: opširnije :: 


objavio: GORAN BANOVAC  datum: 6. 11. 2020. 19:43

Lov na filantropijsko blago

U ponedjeljak 9. studenog u 9:00 sati, učenicima OŠ Veli Vrh biti će dodijeljena priznanja. Zbog nemogućnosti ulaska u školu, priznanja će im se uručiti ispred škole.
Kratki video s Lova na filantropsko blago.
 
 
Igor Jovanović
 
  :: opširnije :: 


objavio: GORAN BANOVAC  datum: 5. 11. 2020. 15:16

Braća Dravec - prvaci u Triatlonu

Naša škola je oduvijek imala učenike koji su se bavili Triatlonom, ali ove godine imamo dva brata. Andrea i Arian Dravec su članovi TK Pula i na svakom natjecanju ostvaruju iznimne rezultate. Od kada su u našoj školi Andrea je osvojio 1. mjesto na utrci Zagreb mini akvatlon 14.9.2019. u disciplini mini akvatlon, a Arian 2. mjesto na istom kupu, ali zato prva mjesta na Zagreb mini akvatlon FINALE 12.09.2020, Zagreb mini akvatlon 29.08.2020, Split mini akvatlon 22.08.2020, Vir mini akvatlon 19.10.2019. Veselimo se budućim odličnim uspjesima braće Dravec!

Igor Jovanović

  :: opširnije :: 


objavio: GORAN BANOVAC  datum: 30. 10. 2020. 12:10

Održana završnica #FootballPeople Weeks Vijest ima dokument u privitku

Dana 22.10.2020. održana se završnica #FootballPeople Weeks na nogometnim terenima Tivoli. Upriličen je susret učenika OŠ Veli Vrh Pula, štićenika Udruge za autizam Istre, predstavnika NK Istre 1961 i  NK Veli Vrh Pula, Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda Pula i OŠ Veli Vrh Pula.

Reportaža TV Nova 

  :: opširnije :: 


objavio: GORAN BANOVAC  datum: 22. 10. 2020. 21:00

DANI ZAHVALNOSTI za kruh i plodove zemlje Vijest ima dokument u privitku

DANI ZAHVALNOSTI za kruh i plodove zemlje, obilježavaju se u našoj školi u drugoj polovici mjeseca listopada. Tako je to bilo i ove godine pa smo ih u matičnoj školi obilježili u četvrtak, 15.10.2020., a u područnoj školi u Štinjanu u petak 16.10.2020.

Zbog epidemioloških mjera radi COVIDa 19nije bilo moguće održati manifestaciju u blagovaoni, kao i prethodnih godina, ali su ih svi učitelji obilježili u svojim razrednim odjelima obrađujući temu zahvalnosti.

Vjeroučitelji Katarina Kristić, Vesna Subotić, Martina Pavletić i Domagoj Rakitovac su na satovima vjeronauka s djecom izrađivali prigodne panoe koji su izloženi u holu škole. Vjeroučitelj je sa svojim učenicima postavio izložbu STARI ZANATI, također u holu škole.

U PŠ Štinjan su djeca prikupila fotografije svojih voćnjaka, vrtova, plodova jeseni, sve prezentirala i potom crtala zaštitnika ekologije Sv. Franju. U okviru izvannastavne aktivnosti  djeca su se imala prilike upoznati sa MISIJAMA s obzirom da je 16.10. svjetski dan hrane, a 18.10.svjetski dan misija i misionara.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Brodarič  datum: 21. 10. 2020. 13:10

#FootballPeople Weeks - interaktivno istraživanje: nogomet, šah i autizam Vijest ima dokument u privitku

U sklopu projekta #FootballPeople Weeks u kojem sudjeluju učenici OŠ Veli Vrh Pula, u suradnji Šahovskim klubom Veli Vrh provedeno je interaktivno istraživanje  „Nogomet kao partija šaha“ – usporedba nogometa i šaha kroz izreke o šahu poznatih nogometnih trenera.

Uz usporedbu dvije igre, naši učenici pozabavili su se dobrobitima igranja šaha za djecu s autizmom i nogometom kao nenasilnim sredstvom inkluzije. Rezultati istraživanja prikazani su u obliku plakata, video uradaka i prezentacija (u prilogu).

  :: opširnije :: 


objavio: GORAN BANOVAC  datum: 21. 10. 2020. 09:31

Rezultati natjecanja "Klokan bez granica"

Draga djeco, poštovani roditelji!

Prema neslužbenim rang listama objavljenim na stranicama HMD-a, naši učenici koji su rješavali zadatke Međunarodnog matematičkog natjecanja "Klokan bez granica" koji se održao 17.rujna 2020. (odrada iz ožujka) u našoj  školi u skupini Pčelice učenica Leona Liverić (3.a) zauzima 2. rang, a u skupini Leptirići učenici Ivan Batel (4.b) zauzima 22. rang i Nikola Perčić Debeljuh (4.a) zauzima 26. rang. 

Plasirali su se među 10% najbolje plasiranih učenika u RH. 
Bravo za naše učenike.
Povjerenik natjecanja, Tatjana Kadum

  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Brodarič  datum: 20. 10. 2020. 18:53

U OŠ Veli Vrh Pula obilježen Dan spomena Grada Pule Vijest ima dokument u privitku

U sklopu obilježavana Dana spomena Grada Pule u OŠ Veli Vrh Pula postavljen je dio izložbe o Španjolskom građanskom ratu.

Izložba je bila otvorena 2.listopada u OŠ Veli Vrh Pula. Izložbu je pogledalo tristotinjak učenika naše škole. Osim učenika izložbu je pogledalo i stotinjak građana i kolega te predstavnici UABA i Grada Pule, ali kroz staklene stijenke škole jer se zbog dobro nam znanih mjera u Školu ne može ući. Izložbu je otvorila naša ravnateljica Ileana Zahtila Blašković te se mogla razgledati do 15. listopada.

Osim u razgledavanju izložbe, učenici Škole su sudjelovali u komemoraciji polaganja vijenaca na spomeniku stradalim građanima Pule na Velom Vrhu, te sudjelovali na satu povijesti koji je upriličen prilikom toga događaja.

  :: opširnije :: 


objavio: GORAN BANOVAC  datum: 20. 10. 2020. 14:01

Senzibilizacija učenika OŠ Veli Vrh Pula o djeci s poremećajem iz spektra autizma u sklopu #Footballpeople Weeks Vijest ima dokument u privitku

#Footballpeople Weeks

Učenici 6.b razreda, danas su imali zanimljiv sat razrednika. Oni su u sklopu projekta „Inclusive is not Exclusive“ u sklopu #Footballpeople Weeks odslušali predavanje Vanje Marković, pedagoga Škole za odgoj i obrazovanje Pula o djeci s autizmom, njihovim osobinama i o tome kako se s njima zbližiti. Pedagogica je učenicima na vrlo jednostavan način objasnila koje su poteškoće djece s autizmom i što je sve naučila kroz dugogodišnji rad u Školi za odgoj i Obrazovanje.

  :: opširnije :: 


objavio: GORAN BANOVAC  datum: 16. 10. 2020. 17:57

Uspješno lansirani Histrioni H108 i H110

SVEMIRSKA LUKA HERMAN POTOČNIK PULA Dana 12.10.2020. u 16:03 h autonomne bespilotne letjelice HISTRION 108 i 110 uspješno su lansirane sa Svemirske luke Herman Potočnik u bliski svemirski prostor (stratosfera, iznad 20.000m).Na letjelicama je radilo gotovo stotinu i pedeset učesnika različitih profila struke, uzrasta, znanja i iskustva iz šest osnovnih škola, četiri srednje škole, pet sveučilišta, tri istraživačka instituta, devetnaest tvrtki, jedne akademije, te još jedanaest drugih organizacija. Gotovo stotinjak različitih modula nalazi se u letjelicama koji osiguravaju sigurno polijetanje i prizemljenje na pogodnu lokaciju za pronalazak i spašavanje letjelica te daljnju evaluaciju prikupljenih podataka odnosno eksperimenata. Našu su školu predstavljali prof. informatike Aleksandra Žufić, prof. biologije Tina Grgorinić Kalogjera; prof. kemije Nataša Trenčevska ujedno i voditeljica GLOBE grupe i prof. Jelena Korenić svi sa svojim učenicima. U slučaju pronalaska sondi vršit će se razna ispitivanja i analiza dobivenih rezultata o čemu ćemo vas pravovremeno obavijestiti.