2021-06-18 09:56:48

Brijunska avantura 4.b i 4.c razreda

U posljednjem tjednu nastave učenici 4. b razreda s učiteljicom Suzanom Mihovilović Otović (16.6.2021.) i učenici 4. c razreda s učiteljem Alenom Klančarom (14.6.2021.) posjetili su NP Brijune.

Svrha posjeta nacionalnom parku bila je sudjelovanje na edukativnoj radionici ,,Biljni svijet Sredozemlja“ pod stručnim vodstvom biologa i arheologa zaposlenih u parku. Nakon što smo se okupili u Fažani, brodom smo, u lijepom društvu, došli do Velikog Brijuna. Naša avantura započela je vožnjom elektrobusevima i stručnom razgledavanju sjevernog dijela otoka uz zaustavljanje u Safari parku. U Safari parku učenici su se upoznali s raznim životinjama koje u njemu obitavaju, a najviše su se radovali slonici Lanki. Posebnu čar imalo je i druženje s poznatim papagajima Kokijem i Arom te s malenim muflonom. Posjetili smo i Mediteranski vrt i upoznali s biljem Mediterana, njegovim karakteristikama i prilagodbama. Učenici su tijekom svog slobodnog vremena mogli uživati u mirisima
raznoraznih biljaka travnjaka. Upoznali su i brijunska kopnena staništa – travnjak, baru i šumu. Samom posjetom ponovio se nastavni sadržaj Prirode i društva četvrtog razreda. Hodajući poučnom šumskom stazom, učenici su sudjelovali u raznim edukativnim igrama te na taj način doživjeli šumu svim osjetilima.

Bilo je veoma zabavno, zanimljivo i poučno. Savršen završetak nastavne godine.

Učitelji Klančar Alen i Mihovilović Otović Suzana sa učenicima 4.b i 4.c razreda


Osnovna škola Veli Vrh Pula